Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 20. Sunday, István, Vajk   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 
 

6 érdekes tény a G-pontról

2016.04.10. | Futaki Balázs
Egyesek érzik, míg mások fikciónak tartják. Urbán legenda, vagy valóban létezik a misztikus, gyönyörhozó G-pont?
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Hogyan lehetséges, hogy egyes nők többféle orgazmusra képesek, míg mások egész életükben képtelenek a csúcsra jutni? Hogyan lehetséges, hogy sorra ellentmondásos kutatások látnak napvilágot a női testet és orgazmuskészséget illetően? Már jártunk a Holdon, már gyógyítunk halálos betegségeket, hibrid autóink vannak, virtuális világban éljük az életünket, de úgy tűnik, nem tudjuk megfejteni, létezik-e az a pont, amely egyeseknek különösen nagy örömet okoz.

Örökös szkepticizmus helyett csodaként kellene a G-pontra tekinteni. Akár be tudjuk bizonyítani létezését, akár nem, egy kis csoda, amely nők millióinak teszi teljesebbé a szexuális életét. Így tudományos magyarázatok keresése helyett inkább a gyakorlati keresésre kellene koncentrálnunk. Tételezzük fel, hogy van, és lássuk, mit érdemes tudni róla!

Tudtad? Bár a G-pont elnevezés szinte mindenki számára ismerős, eredetéről csak kevesen tudnak. Felfedezése Ernst Gräfenberg német származású ausztrál tudóshoz kapcsolódik, aki 1950-ben írta le, hogy létezik egy olyan terület, amely a női szexualitásban rendkívül fontos szerepet játszik.

Tudtad? A G-pont valójában nem pontosan körülhatárolható: inkább 1-2 centi átmérőjű, összefüggő terület, amelynek mérete és érzékenysége egyénileg változik.

Tudtad? A G-pont izgatása a klitorális és a vaginális orgazmusnál is erősebb élvezetet okozhat.

Tudtad? Azok a nők, akik átéltek már G-pontos orgazmust, nem csupán a nemi szervükben érezhető gyönyörről számolnak be. A rejtélyes orgazmus az egész testet átjárja, és olyan fokú élvezetet nyújthat, hogy átélője akár teljesen elveszítheti a fejét.

Tudtad? Bevált, továbbadható recept nincs a G-pont eléréséhez. Sokan a női test egy újabb rejtélyének vélik, melyet véletlenszerűen lehet csak felfedezni. Eleinte erős vizelési inger tapasztalható, amely további izgatásra gyönyörbe csap át.

Tudtad? A G-pont izgatására a mirigy megduzzad, és váladékot termel, mely nem a hüvelybe, hanem a húgycsőbe ürül. Ezt sokszor nevezik női magömlésnek is.

Örök ellentmondások

Dr. Beverly Whipple szexológus, A G-pont és egyéb felfedezések az emberi szexualitásról című könyv társszerzője szerint egyértelműen minden nőnek (sőt férfinak) van G-pontja. Könyvében pontosan meghatározza a helyét, elérési és izgatási módját.
Whipple véleményével szemben a Journal of Sexual Medicine című szaklap legfrissebb számában megjelent kutatás szerint a hőn áhított G-pont csupán fikció. A kutatások során egypetéjű ikreket vizsgáltak. A genetikai szabályok szerint, ha az ikerpár egyik fele tapasztalta, hogy van, a testvérének is rendelkeznie kellene vele. A hölgyek azonban ugyanolyan arányban érezték és nem érezték az érzékeny területet, függetlenül attól, hogy nővérük miről számolt be.
Közel hatvan éve tart a vita, még az is lehet, hogy sosem bizonyítják egyértelműen a G-pont létezését. Persze attól még próbálkozni mindenkinek lehet…


5 érdekes tény a fanszőrről
A nemi szerveket borító szőrről mostanában csak az eltávolítása kapcsán esik szó, holott sok érdekesség rejlik a témában.   tovább Tovább
6 érdekes tény a hüvelyváladékról
A hüvelyváladék megvédi a nőket a kórokozóktól, ráadásul a szexuális életet is alapvetően befolyásolja.  tovább Tovább
7 érdekes tény a szexuális...
A szexuális zavarok fogalma alá tartózó problémák sokkal összetettebbek, mint gondolnád. A legtöbbet azonban jól lehet kezelni.  tovább Tovább
8 érdekes tény az ondóról
Bár az ondó elengedhetetlen a gyermeknemzéshez, sokan arcpirítónak tartják, ha erről esik szó. Pedig fontos, hogy alaposabban ismerd!  tovább Tovább
7 érdekes tény a nemi szervekről
A külső és belső, a férfi és női nemi szervekkel elvileg már elemista korban tisztába kerülünk. Fogadjunk, hogy mégis tudunk újat mondani.  tovább Tovább
7 érdekes tény az orgazmusról
Ideális esetben mindenki él át orgazmust az élete során. Ideális esetben. Pedig több szempontból is kihagyhatatlan...  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

szex férfi szerelem érdekes G-pontCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Nagyiklub


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés