Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 24. Saturday, Iván   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 
 

5 érdekes tény a fanszőrről

2016.04.24. | Ferenczy Mária
A nemi szerveket borító szőrről mostanában csak az eltávolítása kapcsán esik szó, holott sok érdekesség rejlik a témában.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Az embernek fanszőre van, akár nő, akár férfi, akár divat, akár nem. Mivel az elmúlt években egyre elterjedtebb a nemi szervek teljes szőrtelenítése, sokan már azt is elfelejtik, hogy eredetileg mi volt a célja. Zavaró, visszataszító, a hiányos személyes higiéné szimbóluma, így gyakorlatilag folyamatos kérdések, problémák, feszengések övezik.

A testszőrzet az emlősökre jellemző. Élettani szerepe, hogy egybefüggő réteget alkotva megvédje a testet a külső behatásoktól, például az időjárás viszontagságaitól. Néhány emlősfajtól eltekintve minden emlősállatnak van szőrzete.

Tudtad? A fanszőrzet a terminális szőrzet része – ide tartozik még a hónaljszőr, a szemöldök, a szempilla, a haj, illetve férfiak esetében az arcszőrzet is. A terminális szőrzet hagymája és gyökere rendkívül erős.

Tudtad? Az ókori Egyiptomban a mai gyantához hasonló módszerrel szőrtelenítették magukat a nők. Az indiai, kínai és hellén kultúrából is nagy számban találni olyan festményeket, amelyeken a nők teljesen csupaszok – azt azonban nem tudni, hogy valóban azok voltak-e, vagy csupán a művészek döntöttek úgy, hogy nem ábrázolják a fanszőrzetet.

Tudtad? A fanszőr a pubertáskorban alakul ki. Ekkor erősödik meg a már korábban megjelent lábszőr is, valamint a nemi szerek is megnagyobbodnak. A kifejlődött fanszőr a nemi érettséget jelzi a másik nem számára.

Tudtad? A fanszőr elsődleges szerepe a védelem. Mind a végbélben, mind a hüvelyben különféle baktériumok és kórokozók találhatók – egészséges állapotban is. A két nyílás baktériumai különbözők, melyek természetes helyükön nem, ám máshová vándorolva sok kellemetlenséget okozhatnak. A fanszőr helyhez köti a baktériumokat, és csökkenti a szabad testnedvek mennyiségét.

Tudtad? A fanszőrnek nem csupán a test egészségének védelmében, hanem a szaporodásban is fontos szerep jut. A test a verejtéken keresztül feromonokat választ ki, melyeket a fanszőr megköt. Így az ellenkező nemet oly mértékben vonzó hatás tartósabb, ami segíti a párválasztást és a szaporodást.

Egy kis érdekesség

Egy nem reprezentatív online felmérés szerint a férfiak – korukat nem megjelölve – az alábbi fazonokat részesítik előnyben:

  • teljesen leborotvált – 53%
  • egyedien, egyszerűen borotvált (pl. csíkra) – 19%
  • egyedien, mintásra borotvált (pl. csillag) – 17%
  • rövidre nyírt – 8%
  • szőrös – 3%

Szeretnél naprakész lenni?

Kattints ide, és tudj meg mindent az intim fazonokról – a konzervatívtól az egész merész típusokig. A fazonoknak ma már csak a képzelet szab határt. Azt azonban ne feledd: az intim divat nem korfüggő, örömmel idézzük egyik olvasónkat: Csak buzdítani tudok mindenkit, erre a lehetőségre. Kipróbáltam, és nagyon jó. Valóban, „fenekestül felforgathatja szexuális életedet”.


6 érdekes tény a mellrákról
Szinte minden nőben ott van valahol a félelem, hogy egyszer emlődaganatot diagnosztizálnak nála. Tudsz róla mindent?  tovább Tovább
6 érdekes tény a lábszagról
Annál kínosabb dolog kevés van, mint amikor társaságban leveszed a cipőt, és a szobát elárasztja az átható lábszag.   tovább Tovább
7 érdekes tény a memóriáról
Természetesnek vesszük, pedig nem az. Ha nem lenne, gyakorlatilag életképtelenné válnánk. Idővel romlik, de jól edzhető. Mi az?  tovább Tovább
5 érdekes tény a születésről
A születés egy csoda. A mama életét kiteljesíti, a babáé pedig ezáltal kezdődik el. Telis-tele érdekességekkel és rejtélyekkel.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

fanszőr szex szőrCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Nagyiklub


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés