Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 26. Monday, János, Pál   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 
 

9 érdekes tény az ondóról

2010.02.13. | Lám Luca
Bár az ondó elengedhetetlen a gyermeknemzéshez, sokan arcpirítónak tartják, ha erről esik szó. Pedig fontos, hogy alaposabban ismerd!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Ondóról nem csupán akkor lehet (kell) beszélni, ha valamilyen pikáns történet, szexuális mese kerül szóba. Az ondó sem nem undorító, sem nem kínos téma. Része az emberi létezésnek, a szexuális gyönyörnek, és nem utolsósorban a fajfenntartásnak. Így, még ha elsőre zavarba jössz is tőle, ideje, hogy leküzdd ellenérzésedet. Az ugyanis, hogy milyen a mennyisége, az állaga vagy éppen az illata és az íze, nem pusztán esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is. Íme, 8 érdekesség!

Tudtad? Ejakulációkor körülbelül 2-6 milliliter mennyiségű ondó távozik a férfi hímvesszőjéből, melyben 40-360 millió ivarsejt található.

Tudtad? Az egészséges ondó színe fehéres-szürkés, olykor sárgás. Minden, ami ettől eltér, valamilyen egészségügyi problémára utal, ezért mindenképpen érdemes figyelni rá. A véres ondó például jelezheti a prosztata daganatos megbetegedését, de a szexuális élet hosszabb ideig tartó szüneteltetése is állhat a háttérben. Minden esetben célszerű minél előbb felkeresni az urológust!

Tudtad? Az ondó íze és illata alapvetően három dologtól függ: a férfi egészségi állapotától, általános kondíciójától (melyre életkora is hatással van), valamint a táplálkozástól. Az, hogy bizonyos gyümölcsök alkalomszerű elfogyasztása változtatná az ondó ízét, ilyen formában nem igaz. De a hosszú távon megtartott táplálkozási szokások mindenképpen befolyásolják azt.

Tudtad? A férfiak ondójában a hímivarsejtek száma milliliterenként 20-60 millió között van. Ez a sperma sejtes állománya, amely a teljes sperma tömegének mindössze 0,5 százaléka. A sperma maradék 95 százaléka a spermaplazma, amely különböző járulékos nemi mirigyek váladékának elegye.

Tudtad? Az ondó haladását az ondószálak farkának inga- vagy hullámszerű mozgása biztosítja. A mozgás olyan gyors, hogy az ondószál 1 másodperc alatt akár 0,05-0,15 milliméter utat is megtehet.

Tudtad? Az ondó másik neve a sperma, a hímivarsejteknek pedig spermium. Sajnos a köznyelvben a két fogalmat gyakran összekeverik.

Tudtad? A sperma nem egy helyen termelődik. 3-5 százaléka keletkezik csupán a herében és a mellékherében, 40-80 százaléka az ondóhólyagban, 10-30 százaléka a prosztatában és 2-5 százaléka a Cowper-féle mirigyekben.

Tudtad? Ahogy az ondó íze, úgy állaga is egyénenként, sőt adott egyén esetében akár naponta változik. Elsősorban a szex (illetve az ejakuláció) rendszeressége, a testmozgás, a táplálkozás határozza meg, de a testhőmérséklet is változtathat sűrűségén.

Tudtad? Az eddigi vizsgálatok szerint a fehérjetartalmú ételek sűrítik, a búzacsíra, az omega-3 zsírok, a szelén és a cink pedig javítják az ondó állagát.


7 érdekes tény a csontokról
A csontok egészségéhez D-vitaminra és kalciumra van szükség, a csontritkulás gyakori betegség. Na de hány csontunk van összesen, és tulajdonképpen mi is a...  tovább Tovább
6 érdekes tény az aranyérről
Volt már aranyered? Gondjaid vannak emésztéseddel? Undorodás helyett inkább tájékozódj, mit érdemes tudni róla?  tovább Tovább
7 érdekes tény a női hormonokról
Titokzatos dolog a hormon. Ha minden rendben van, eszedbe sem jut, ha azonban egyensúlya felborul, a leghajmeresztőbb dolgok változhatnak meg benned, rajtad.   tovább Tovább
7 érdekes tény a nemi szervekről
A külső és belső, a férfi és női nemi szervekkel elvileg már elemista korban tisztába kerülünk. Fogadjunk, hogy mégis tudunk újat mondani.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

ondó szex születés férfi babaCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Nagyiklub


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés