Bejelentkezés
ötvenentúl.hu
2014. október 02. csütörtök, Petra   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 

Lusta asszony tésztája…

2010.07.27. | 08:31



.... drága jó nagyim hagyta rám az alábbi, általam mind a mai napig rendszerint be is tartott ukázt ....ha "macerássága" miatt nem is igazán értem az elnevezést...talán mert a fáradságos nyújtás mozzanata kimarad a műveletsorból, talán más, számomra nem világos tény miatt aposztrofálták imígyen..tehát az intelem:
„Tanuld meg és tartsd be: Nincs pocsék, sose! Ha mégis kimarad egy kicsike tojás a rántott akármi készítésekor, hazudtold meg a nevét …mármint a lusta asszony tésztájának a nevét...gyúrj és készíts reszeltet….vagy levesbe, vagy köretnek „tarhonyául” jó szolgálatot tesz!...de sokszor eszembe jutnak szavai, és mindannyiszor mosolyt varázsol arcomra, illetve arcpírt, ha mégis felülírom…de annak bizony nagyon nyomós okának kell lenni…nagyon sürgősen tartok akkor esetleg valahová….igaz, még akkor is inkább összegyúrom, és adandó, mielőbbi alkalommal lereszelem a nagylyukún:)












Hozzászólások

Hozzászóló képe
#1 sólyomlány | 2010.07.27. | 08:37
Szia Tünde! Azt hittem, csak lusta asszony rétese van!...:))) Vagy lusta asszony, aki nem süt...:))) Jó az Illyés szám is!:) Puszi: Csilla
Hozzászóló képe
#2 Nemaza Lényeg | 2010.07.27. | 08:48
..ezexerint van még más is..Illéséket imádom, amivel biztos nem vagyok egyedül..szép napot, Csilla:)
Hozzászóló képe
#3 sólyomlány | 2010.07.27. | 08:55
Lusta asszony rétese: recept Tehát fogja az ember a réteslisztet, a porcukorral és a sütőporral összekavarja, majd a felét egy kikent kisebb tepsi (kb. 23x28 cm-es) aljára szórja. Hogy mennyi a fele, azt szélszerű mondjuk úgy csinálni, hogy mérlegre rakjuk a keverőtálat, aztán osztunk kettővel és pakoljuk az eredményként kijött mennyiségnyi cukros, sütőporos lisztet. Ez a legbonyolultabb az egészben. :) Ezután rámorzsoljuk a túrót, és rácsipkedjük a vajat, majd beborítjuk a maradék lisztes keverékkel és megöntözzük 2 dl tejben 2 db simára kevert tojással. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készül el a süti, az utolsó 5 percet olyan 200-220 fokra tekert lánggal fejezzük be, hogy szebb legyen a színe. Azért javaslom, hogy nézzünk rá, nehogy lekozmáljon, meg tű-próbázzunk is, mert ahány ház, annyi tűzhely, hogy a tepsit ne is említsem (enyém szilikon). Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 20 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 50 dkg túró, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 2 db tojás.
Hozzászóló képe
#4 Ág-i | 2010.07.27. | 08:56
A tészta az érthető, de hol az a bizonyos "lusta" asszony? Nagyítót!!!!!!! :))))))))))))))))))))) Még az aktuális hsz-ek pótlásához is fel kell kötni ... :), nemhogy Neked megcsinálni. Lusta, ..... hm, nyelvújításban vagyunk barátosném? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) tsóki, Á.
Hozzászóló képe
#5 pirospipacs | 2010.07.27. | 09:47
Végre .mér azt hittem csak én egyedül vagyok lusta aszzony:-)))))))))))))) de jóóóóóóóóóóóóóó. Hiába a Nagyik mindig sokat tudtak. Puszillak Tünde !!!!!!!!!!!!!!!!!! pipacs
Hozzászóló képe
#6 Nemaza Lényeg | 2010.07.27. | 13:47
..szilikonos, nnna Csillám, az szuper, a Lánykámnál "kóstoltam" a vele való munkálkodást, hajtok is rá azóta-érte:))...receptet meg köszi, de hogy mi ebben a lustaságé, hisz meglehetősen macerás ez is...szerintem...marad a jól bevált réteslap:))
Hozzászóló képe
#7 Nemaza Lényeg | 2010.07.27. | 13:49
..iholniea:))..most is itt verem a billentyűzetet, ahelyett, hogy...igaz, tanultam..és az is igaz, hogyha nem is hiába, mert az ugye sosincs hiába, de a tanfolyamvezető Dórika épp az imént telefonált, hogy a mai alkalom passz...beteg lett...hát innen is kívánom, hogy gyógyuljon..én meg majdcsak elfoglalom magam..Ági, nem vagy itt véletlenül a közelben:))))
Hozzászóló képe
#8 Nemaza Lényeg | 2010.07.27. | 13:50
...Icu...csak nem azt mondod, hogy Te is reszelt-gyártó vagy?
Hozzászóló képe
#9 pirospipacs | 2010.07.27. | 14:04
neeeeeeeeeeeeeem, én már erre is lusta vagyok, bóóóóóóóóóóóóóti tészta:))))))))))))))
Hozzászóló képe
#10 Őszülő NYár | 2010.07.27. | 17:02
Tündém én is én is maradék felhasználó vagyok....mert ezt tanultam ÉDESANYÁMTÓL!!!Nálunk a tojásmaradék panír után a legkedvesebb megsütve a legvégén (omlettnek).......de pl. a maradék krumpli püréből nagyon finom "sült gombóc" készíthető:-)))))))))))Puszillak:I.
Hozzászóló képe
#11 Nemaza Lényeg | 2010.07.27. | 18:48
..Icu:)))
Hozzászóló képe
#12 Nemaza Lényeg | 2010.07.27. | 18:49
..tippek elraktározva, Irénke, köszi:)
Hozzászóló képe
#13 Antalné Zsuzsa | 2010.07.27. | 19:20
Sziasztok! Én is a lusta asszony rétesét ismerem, és még finom is.
Hozzászóló képe
#14 Nemaza Lényeg | 2010.07.27. | 19:42
...és akkor most jött hozzá a reszelt:))...Te Zsuzsa, micsoda gyönyörű képeket láttam a galériádban...gratulálok!
Hozzászóló képe
#15 Antalné Zsuzsa | 2010.07.27. | 19:47
Köszönöm szépen, a megsokszorozódott szabadidőm kihasználása végett fogtam bele festegetni, sőt még egy tanfolyamnak is neki vágtam, ugyan is május végétől munka nélkül vagyok, és egy hamar itt vidéken nem is igen könnyű lesz találnom helyet, pláne így ötven felé.
Hozzászóló képe
#16 Antalné Zsuzsa | 2010.07.27. | 19:48
Bocsánat elírtam, ötven felett, hát nem mindegy.
Hozzászóló képe
#17 Nemaza Lényeg | 2010.07.27. | 19:53
..sajnos így van ez igencsak mindenfelé..az viszont remek, jó a kevésbé jóban, hogy ilyen szépségekkel foglalkozol...csak ismételni tudom magam, grat!
Hozzászóló képe
#18 kalacs | 2010.07.27. | 22:03
Szia Tündi, mi a maradék tojásból és prézliböl gyúrt "tésztát" kisütjük mint a rántott húst, pacsninak hívjuk. A gyerekek nagyon szerették. Lehet kipróbalom a tésztát s akkor csak a prézli meg kárba. K.
Hozzászóló képe
#19 Nemaza Lényeg | 2010.07.28. | 08:08
..áááá..nem megy az, Béla...a három "beforgatni való " közül ez az, amely a legkevésbé romlandó..főleg, ha megtisztítja az ember a kicsit nagyobb "morzsáktól", amelyek panírozás során keletkeztek..nnnnnnnnna, de tudományosan fogalmazok..inkább gyorsan lakatot teszek az ujjaimra ezen az esős reggelen..pacsnit feltétlen kipróbálom, köszi, hogy leírtad:)
Hozzászóló képe
#20 Nemaza Lényeg | 2010.07.28. | 08:12
...kicsit még konyházok, bár nem akarok "átmenni" főzőműsorba az egyik kereskedelmi csatornamegszűnő műsorát pótlandó:))http://www.storyonline.hu/hirek/vacsicsata/13839/...igaz, amit én láttam belőle az aztán nem sok, a teafőzésnél kiszálltam...de az is lehet, hogy be se..este enni vétek, ott meg akkor indították be erősen a gyomor perisztaltikus mozgását...a bulvár részéről meg aztán nem is szólnék....
Hozzászóló képe
#21 Kis Málika | 2010.07.28. | 13:00
Próbáltam..vagy túl keményre,vagy reszelhetetlen puhára...aztán feladtam....Anyukám az nem ő a mai napig,és abból lesz a finom reszelt tészta gombóta........nyammmmmmmmmmmmmm....Pusz...Málika
Hozzászóló képe
#22 Nemaza Lényeg | 2010.07.28. | 13:40
Málikám... http://www.youtube.com/watch?v=idVzNHehp9g ..keményebben jobb:))
Hozzászóló képe
#23 kalacs | 2010.07.28. | 22:44
A kemeny mindig jobb! (Bocs de ezt nem lehetett kihagyni. :--)))) Mint ahogyan az orvosin a prof elettan oran elmondja, hogy a kemeny penisztol sok ev utan mehnyak rakot lehet kapni. Mire az egyik kollegina: a puhatol meg idegbajt, de azt azonnal! (bocs megegyszer) :--))) K.
Hozzászóló képe
#24 Nemaza Lényeg | 2010.07.28. | 23:03
:))
Hozzászóló képe
#25 Nemaza Lényeg | 2010.07.29. | 08:05
..és ne is hagyd ki semmikor, én se tenném:))

Korábbi bejegyzések

Kedvenc bloggereim
Még nincs kedvenc bloggered. A Kedvenc bloggereim funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a blog írókat, akiket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

Legnépszerűbb bloggerek
T T
Utolsó bejegyzés: 2014-09-16 08:24:54
Varga Léna
Utolsó bejegyzés: 2014-07-26 14:18:47
Szeoke-Visontai Ágnes
Utolsó bejegyzés: 2013-02-14 10:00:37
Kárpáti Éva
Utolsó bejegyzés: 2012-04-19 08:18:34
steer eva
Utolsó bejegyzés: 2011-05-28 18:24:28


hirdetés


hirdetés


hirdetés