Bejelentkezés
ötvenentúl.hu
2017. June 24. Saturday, Iván   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 

Gyuri bácsi gyógyteái

2010.01.19. | 18:52

Több mint hét évtizede kutatja, gyűjti a gyógynövényeket a gyógyító teáitól híressé vált Gyuri bácsi. Teakeverékét tíz országban tesztelik, de itthon nincs pénz a gyógyszerré nyilvánításához.
Hegyek között, sűrű erdők ölelésében fut az út a Borsod megyei falucskáig, Bükkszentkeresztig. Szabó György házában mindent betölt a teafűillat: a klimax elleni teáját készíti, patikamérleggel porciózza a keveréket.

- Tavasztól késő őszig, pirkadattól sötétedésig az erdőt-mezőt járom. Néha még télen is kimegyek fagyöngyöt, fakérget gyűjteni, vagy csak úgy nekidőlök egy fatörzsnek, hogy érezzem a természet erejét. Amikor a feleségem meghalt, akkor is az erdőben találtam vigaszt.
Hároméves korom óta jártam az erdőt, ismertem minden állatot, és a füveket is. Máig emlékszem, amikor a javasasszony nagymamám elém tett egy képeskönyvet. Tátott szájjal bámultam egy képet, amelyen hatalmas mamutfenyők vettek körül egy embert. Akkor döntötte el a nagymamám, aki a gyógyfüves tudását az őseitől örökölte, hogy beavat a család ötszáz éves titkaiba. Ő jól ismerte a régi gyógymódokat, értett a szerelmi varázsláshoz, az oldáshoz-kötéshez is. Tisztelte, szerette a természetet, arra tanított, hogy nem szabad visszaélni a Jóisten tudományával.
Image and video hosting by TinyPic
Tudja, melyik fű mire jó

- Több mint 170-féle gyógynövényt ismerek, tudom, melyik mire jó, hogyan kell tárolni, szárítani, hogyan kell felhasználni - mondja a füvesember. - Hatéves voltam, mikor a nagymama húsz unokája közül kiválasztott, hogy nekem adja át a tudományát. A gyűjtés előtt leültünk a mezőn, behunyta a szemét, úgy fohászkodott Istenhez, hogy áldást kérjen a munkánkra. Elmagyarázta, hogy a csalánnak vértisztító hatása van, de jó a köszvény ellen is. Megtanította, hol bukkanok rá az aroma- és gyógynövényekre, hogy azokat csak késsel, ollóval metszhetem le, tilos gyökerestül kitépni. Ha hibáztam, a kezemre csapott. Megmutatta, hogy kell a vérzést pöfeteggombával elállítani, a sebet beforrasztani, a hajhullást megelőzni. Tőle tudom, hogy a borsikafű a gyomorfájós embereken segít, és hogy a hólyagproblémákat a meggyléfőzettel érdemes kúrálni. A pitypang levele eltünteti a szem körüli ráncokat. Nagyanyám galagonya-fagyöngy teakeveréket ivott a vérnyomásproblémájára, és sosem volt beteg. A tőle hallott recepteket cetlikre jegyeztem fel. Cukorbetegeknek készített teájáról azt mondta: ,,ha a beteg rendszeresen issza, az állapota holdtérte előtt javulni kezd, öregségére is dolgos, teljes ember marad". Nagymamám azokat kezelte, akiknek nem volt pénzük orvosra. Tojást, tejfölt, zsírt, vajat kapott fizetségül. Amikor 79 évesen meghalt, mindenre megtanított, mindent tudtam, mindent feljegyeztem, amit ő tudott.
Image and video hosting by TinyPic
Titkolta tudományát

A második világháború után rájárt a rúd a javasemberekre, a fűvel-fával gyógyítókat kuruzslás miatt börtönbe zárták. Szabó György sokáig titokban tartotta tudományát, de harminc éve vett egy házat a festői Bükkszentkereszten, azóta csak a gyógynövényeknek él. Legbüszkébb a cukorbetegséget gyógyító keverékére, amelynek összetételét szigorúan őrzi. Csak annyit árul el, hogy négy növényből készül. Ennek receptjét még a nagymamájától tanulta, de az egyik alkotóelemét elhagyta, egy másikat hozzátett, így nincs káros mellékhatása a főzetnek. Segíti az emésztést, lassítja a cukor és a szénhidrát felszívódását, ezzel segít a cukorbetegeknek. Gyógyító hatásáról több ezer hálás levél árulkodik. A teát már Japánban, Új-Zélandon, Brazíliában, Kanadában, Olaszországban, Svédországban is tesztelik. A korábban csendes életet élő füvesember pedig a gyógyfüvekről, népi gyógymódokról szóló konferenciák előadója lett: legutóbb Budapesten, a Millenáris Parkban több ezer édeklődőnek mesélt tapasztalatairól.
- Csak a gyógyfüvekhez értek, az üzlethez nem - mondja a füvesember. - A termékszabadalmat hét éve adtam be, a gyógyszerré nyilvánításhoz 40 millió forint kellene. Honnan lenne ennyi pénzem? Pedig az országban félmillió regisztrált cukorbeteg él, s még legalább ennyien betegek, csak nem tudják. Sokakon segített, segít a teám, jó lenne, ha még többen hozzájuthatnának. Az én vagyonom a tudásom, amit a Londonban tévérendezőnek tanuló Zsófi unokám örököl tőlem.

Szabó György azt mondja, 76 éve ellenére még egy nagyobb utat is tervez: Kőrösi Csoma Sándor nyomán szeretne eljutni a magyarok őseihez, meg akarja nekik mutatni a cukorbetegséget gyógyító teáját.
A füvesember tanácsai
A teát kizárólag a gyógyszer vagy inzulinterápiás kezelés mellett fogyasszuk, orvosi felügyelettel. A 8-as cukorszintig minden második nap délben egy adag, 12-es cukorszintig mindennap délben, afölött pedig naponta reggel, délben és este kell inni egy bögre teát.
Hatása: az I-es típusú cukorbetegek vérzsírszintje csökken, cukorszintje stabilizálódik, megszűnnek a kilengések. A kezdődő II-es típusúnál ki sem alakul a betegség, így elkerülhető az inzulin. Aki pedig inzulint kap, annak a vércukorszintje 10 alatt stabilizálódik. Tavaly többtucatnyian elhagyhatták az inzulint, az előrehaladott állapotú páciensek pedig a gyógyszer szedését.
Hat hét után hat
Dr. Bánsághy Kristóf orvos: Több éve figyelem a tea betegekre gyakorolt hatását. Úgy tapasztaltam, a gyógytea általában hat hét után stabilizálja a beteg vércukorszintjét, csökkenti a nagy eltéréseket. Újabb hat hét múlva kezdődik a vércukorszint lassú, egyenletes csökkenése, ilyenkor a kezelőorvossal módosítani kell a szükséges terápiát.
Image and video hosting by TinyPic
Diabess (Györgytea)
A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék cukorbetegeknek. A recept egy régi gyógyító család hagyatékából került elő néhány éve.

Rendszeres és folyamatos fogyasztása diétás, tablettával és inzulinnal kezelt cukorbetegek számára egyaránt ajánlott. Cukorszinttől függően napi egy-három, illetve enyhébb esetekben heti egy-két csésze tea fogyasztása szükséges a szakorvos által előírt terápia változatlan betartásával. Lassítja a szénhidrátfelszívódást, és így a szénhidrátból vércukor kialakulását. Közvetlenül étkezés után kell elfogyasztani.

Minden benne található növény régóta ismert a füvekkel való gyógyításban. Az egyik összetevő jól ismert immunerősítő, nyugtató hatásáról, ami megszünteti az idegességet, álmatlanságot, viszketegséget és gyomorpanaszokat. A másik enzimfolyamatokat befolyásol, régóta használatos a népi gyógyászatban cukorbetegség ellen. A harmadik általános tisztító hatásánál fogva a lerakódott cukortól tisztítja meg az ereket. A titok a kompozícióban illetve az arányokban rejlik. A tea enyhíti ill.megszűnteti a cukorbetegség számos kellemetlen melléktünetét (végtagzsibbadás, testsúlynövekedés ill. csökkenés, neuropátia, stb.), és késlelteti a súlyos szövődmények, mint például a magas vérnyomás, érelmeszesedés, veseelégtelenség, keringési problémák kialakulását.
Epeköves betegeknek, terhes és szoptató anyáknak, 12 éven aluli gyermekeknek nem ajánljuk. Ismert mellékhatása nincs. A teát folyamatosan, nem kúraszerűen kell inni.

Hozzászólások

Hozzászóló képe
#1 roanna | 2010.01.19. | 20:18
Nagyon érdekes! Hol lehet ehhez a teához hozzájutni!? Nekem II. csoportosat találtak, de még gyógyszert nem kell szednem! Epémmel van gond, azoknak mért nem javalt! üdv...
Hozzászóló képe
#2 Katám | 2010.01.20. | 06:47
Örülök a feltett írásaidnak, mert nagyon érdekesek, és nagyon fontos hogy ilyen ismereteink is legyenek.Köszönöm és várom a többi ilyen jellegű írásodat is.Én is fogyasztok gyógynövény készítményeket.
Hozzászóló képe
#3 | 2017.06.10. | 20:23
wh0cd25329 [url=http://vermox365.us.com/]Vermox[/url]

Korábbi bejegyzések

Kedvenc bloggereim
Még nincs kedvenc bloggered. A Kedvenc bloggereim funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a blog írókat, akiket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

Legnépszerűbb bloggerek
Varga Léna
Utolsó bejegyzés: 2017-06-07 19:01:20
T T
Utolsó bejegyzés: 2016-07-29 14:23:35
Szeoke-Visontai Ágnes
Utolsó bejegyzés: 2013-02-14 10:00:37
Kárpáti Éva
Utolsó bejegyzés: 2012-04-19 08:18:34
steer eva
Utolsó bejegyzés: 2011-05-28 18:24:28


hirdetés


hirdetés


hirdetés