Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Szerelem a mikroszkóp alatt

2016.02.11. | Ötvenentúl.hu
Időpont: február 12. 18 óra / Helyszín: Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Vajon létezik-e itt a Földön olyan jelenség, ami valamilyen ok vagy cél nélküli? Buddha híres gondolata az ok és okozat összefüggéséről a szerelemre hogyan értelmezhető? Minden ember, aki a Földre születik, az el is távozik a halála pillanatában, de az Élet mégis megy tovább. Pillanatonként emberek ezrei születnek ebbe a dimenzióba és persze távoznak is. Tehát az ok az, hogy az életnek folytatódnia kell. Az okozat pedig a gyermek, aki majd újabb gyermeket hoz a világra. Mi az az erő, ami arra készteti az embereket, hogy gyermekeket nemzzenek? Mi a működési mechanizmusa? Van-e ritmusa? Mi a folyamata? Mik a fázisai? Nevezhetjük ezt az erőt szerelemnek? A világirodalom szinte csak erről szól. Mindenki az igaz, örök boldogságot keresi a szerelemben. Vajon az igaz örök boldogság elérhető a szerelem által? A szerelem beteljesülése a gyermek lenne? És ha nem születik gyermek egy szerelemből, akkor mi lesz a sorsa? Folytatódik az „ásós-kapás” élet végéig? És a gyermek megszületése garancia az örök boldogságra? Mondhatnánk, hogy az egyéni sors hozza a különböző variációkat, de mégis tételezzük fel, hogy van egy általános, mindenkire ható ösztön, ami boldogságainkat és a fájdalmainkat váltakozva fűzi egymásba életünk egyre hosszabb fonalán.

Ezekről a kérdésekről esik szó a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont előadásán, melyet Dr. Kovács Péter szülész-nőgyógyász főorvos, szexológus tart Szerelem a mikroszkóp alatt címmel.

Helyszín: Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont, Budapest, József krt. 70.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

előadás orvos programLegjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovábbhirdetés