Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. May 27. Saturday, Hella   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Szerelem a mikroszkóp alatt

2016.02.11. | Ötvenentúl.hu
Időpont: február 12. 18 óra / Helyszín: Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Vajon létezik-e itt a Földön olyan jelenség, ami valamilyen ok vagy cél nélküli? Buddha híres gondolata az ok és okozat összefüggéséről a szerelemre hogyan értelmezhető? Minden ember, aki a Földre születik, az el is távozik a halála pillanatában, de az Élet mégis megy tovább. Pillanatonként emberek ezrei születnek ebbe a dimenzióba és persze távoznak is. Tehát az ok az, hogy az életnek folytatódnia kell. Az okozat pedig a gyermek, aki majd újabb gyermeket hoz a világra. Mi az az erő, ami arra készteti az embereket, hogy gyermekeket nemzzenek? Mi a működési mechanizmusa? Van-e ritmusa? Mi a folyamata? Mik a fázisai? Nevezhetjük ezt az erőt szerelemnek? A világirodalom szinte csak erről szól. Mindenki az igaz, örök boldogságot keresi a szerelemben. Vajon az igaz örök boldogság elérhető a szerelem által? A szerelem beteljesülése a gyermek lenne? És ha nem születik gyermek egy szerelemből, akkor mi lesz a sorsa? Folytatódik az „ásós-kapás” élet végéig? És a gyermek megszületése garancia az örök boldogságra? Mondhatnánk, hogy az egyéni sors hozza a különböző variációkat, de mégis tételezzük fel, hogy van egy általános, mindenkire ható ösztön, ami boldogságainkat és a fájdalmainkat váltakozva fűzi egymásba életünk egyre hosszabb fonalán.

Ezekről a kérdésekről esik szó a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont előadásán, melyet Dr. Kovács Péter szülész-nőgyógyász főorvos, szexológus tart Szerelem a mikroszkóp alatt címmel.

Helyszín: Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont, Budapest, József krt. 70.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

előadás program orvosLegjobb cikkeink
Bankkártyával külföldön is?

Bankkártyával külföldön is?

Már régen nem csak azok használnak bankkártyát akár a mindennapi bevásárláshoz is, akiket hajt a kalandvágy, de azért külföldi utazáskor az ember elbizonytalanodik kissé. TovábbTovábbhirdetés