Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. May 27. Saturday, Hella   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Adventi programok a Szent István-bazilikánál

2015.11.28. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015. 11.27 - 2016.01.02 / Helyszín: Szent István-Bazilika
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Adventi gyertyagyújtással, kórusprodukcióval és fényfestéssel is várják az érdeklődőket a pénteken kezdődő adventi programsorozaton a budapesti Szent István-bazilika előtt.

Advent első vasárnapján a hagyományoknak megfelelően Belváros-Lipótváros polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter köszönti a vásárba érkezőket és a rendezvény támogatóival közösen felkapcsolják a tér, a belváros és a vásár karácsonyfájának díszkivilágítását. Az adventi időszak üzeneteit Snell György, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye püspöke, a Szent Jobb őre eleveníti fel és gyújtja meg az adventi koszorú első gyertyáját - közölték a szervezők.

Az ExperiDance Angyalok Kara vasárnapi ősbemutatóján ismert magyar és angolszász ünnepi dalokra épülő kórusprodukció várja a közönséget, a műsor ezt követően indul országos turnéra.

Budapest legnagyobb felületű fényfestését tekinthetik meg a vásárba érkezők minden nap sötétedés után: fél óránként karácsonyi témájú, 3D hatást keltő rövidfilmek láthatók a bazilika homlokzatán. A showt zenei aláfestés kíséri, amelynek elkészítésében Havasi Balázs és Linczényi Márkó is közreműködött. A látványosság idén A diótörővel bővült: a klasszikus történetet a Kiégő izzók vizuális alkotócsoport dolgozta fel 5 percben, az animációt élő szereplős, kosztümös felvételekkel és más különleges megoldásokkal ötvözve. Az eredeti hanganyagot Dj Vida G emelte át a mai korba tört ritmusok és elektronikus hangzás segítségével.

A 14 év alattiak számára ingyenesen használható a 200 négyzetméteres korcsolyapálya, ahol hétvégenként korisuli is lesz, pénteken és szombaton pedig a Göncöl Néptáncegyüttes táncháza színesíti a programkínálatot. A vásárban működik az Ökumenikus Segélyszervezet egyik adománypontja is, ahol az érdeklődők a szervezetet segítő vendégekkel közösen készíthetnek mézeskalács szíveket.

A téren felállított faházakban mintegy nyolcvan kézműves előzetesen zsűrizett tárgyait, népi- és iparművészek, keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, egyedi ruha- és kiegészítő-tervezők, grafikusok és fotóművészek minőségi alapanyagokból, kézzel készített munkáit vásárolhatják meg a látogatók. Idén a bazilika oldalában a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Hercegprímás utcát összekötő szakaszon is kézműves kiállítók sorakoznak majd.

A Zrínyi utcát szinte teljes hosszában elfoglalják a hazai street food képviselői, így több mint egy hónapon át egy helyen lehet végigkóstolni a klasszikus street food fogások különféle változatait. Január elsején az újévi hagyományokat követve rendhagyó lencsenapot rendeznek a bazilikánál.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

karácsony program adventLegjobb cikkeink
Bankkártyával külföldön is?

Bankkártyával külföldön is?

Már régen nem csak azok használnak bankkártyát akár a mindennapi bevásárláshoz is, akiket hajt a kalandvágy, de azért külföldi utazáskor az ember elbizonytalanodik kissé. TovábbTovábbhirdetés