Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Adventi programok a Szent István-bazilikánál

2015.11.28. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015. 11.27 - 2016.01.02 / Helyszín: Szent István-Bazilika
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Adventi gyertyagyújtással, kórusprodukcióval és fényfestéssel is várják az érdeklődőket a pénteken kezdődő adventi programsorozaton a budapesti Szent István-bazilika előtt.

Advent első vasárnapján a hagyományoknak megfelelően Belváros-Lipótváros polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter köszönti a vásárba érkezőket és a rendezvény támogatóival közösen felkapcsolják a tér, a belváros és a vásár karácsonyfájának díszkivilágítását. Az adventi időszak üzeneteit Snell György, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye püspöke, a Szent Jobb őre eleveníti fel és gyújtja meg az adventi koszorú első gyertyáját - közölték a szervezők.

Az ExperiDance Angyalok Kara vasárnapi ősbemutatóján ismert magyar és angolszász ünnepi dalokra épülő kórusprodukció várja a közönséget, a műsor ezt követően indul országos turnéra.

Budapest legnagyobb felületű fényfestését tekinthetik meg a vásárba érkezők minden nap sötétedés után: fél óránként karácsonyi témájú, 3D hatást keltő rövidfilmek láthatók a bazilika homlokzatán. A showt zenei aláfestés kíséri, amelynek elkészítésében Havasi Balázs és Linczényi Márkó is közreműködött. A látványosság idén A diótörővel bővült: a klasszikus történetet a Kiégő izzók vizuális alkotócsoport dolgozta fel 5 percben, az animációt élő szereplős, kosztümös felvételekkel és más különleges megoldásokkal ötvözve. Az eredeti hanganyagot Dj Vida G emelte át a mai korba tört ritmusok és elektronikus hangzás segítségével.

A 14 év alattiak számára ingyenesen használható a 200 négyzetméteres korcsolyapálya, ahol hétvégenként korisuli is lesz, pénteken és szombaton pedig a Göncöl Néptáncegyüttes táncháza színesíti a programkínálatot. A vásárban működik az Ökumenikus Segélyszervezet egyik adománypontja is, ahol az érdeklődők a szervezetet segítő vendégekkel közösen készíthetnek mézeskalács szíveket.

A téren felállított faházakban mintegy nyolcvan kézműves előzetesen zsűrizett tárgyait, népi- és iparművészek, keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, egyedi ruha- és kiegészítő-tervezők, grafikusok és fotóművészek minőségi alapanyagokból, kézzel készített munkáit vásárolhatják meg a látogatók. Idén a bazilika oldalában a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Hercegprímás utcát összekötő szakaszon is kézműves kiállítók sorakoznak majd.

A Zrínyi utcát szinte teljes hosszában elfoglalják a hazai street food képviselői, így több mint egy hónapon át egy helyen lehet végigkóstolni a klasszikus street food fogások különféle változatait. Január elsején az újévi hagyományokat követve rendhagyó lencsenapot rendeznek a bazilikánál.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

advent program karácsonyLegjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovábbhirdetés