Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Természethű borok és ételek a Millenárison

2015.11.14. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.11.14 / Helyszín: Millenáris park
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Mintegy harminc Kárpát-medencei termelő több mint száz természethű bora lesz kóstolható az 5. Mitiszol fesztiválon szombaton a Millenáris parkban, ahol tucatnyi hasonló szellemiségű gasztrokiállító is várja a látogatókat.

Az első években Terra Hungarica Borszalon néven megrendezett esemény alapkoncepciója továbbra is ugyanaz: a Terra Hungarica-tag borászatokat megmutatni egy emberléptékű sétáló kóstolón - közölte az MTI-vel a Mitiszol egyik főszervezője.

Nemes Richárd elmondása szerint a természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungaricához az előző fesztivál óta három új tag csatlakozott: a villányi Hummel Pince, a felvidéki Mátyás Családi Pincészet és Tokaj-Hegyaljáról a Dorogi Pincészet; idén már mindannyian részt is vesznek kiállítóként a rendezvényen.

A Mitiszol fesztiválon kóstolható lesz a Strekov 1075 Porta2 elnevezésű bora, amely Magyarországon már nem kapható, de a világ legjobb éttermének választott koppenhágai Noma borlapján még megtalálható, ahogy a tokaji Királyudvar 2012-es Furmint Sec bora is, amelyet nemrég a világ top borszakírói között számon tartott Jancis Robinson a hét legjobb borának választott.

Nemes Richárd az idei fesztivál legnagyobb újdonságaként számolt be a gasztrokiállítók hangsúlyosabb jelenlétéről, így idén már nem csak inni, de enni is lehet majd a Mitiszol fesztiválon organikus alapanyagból, adalékok nélkül készült ételeket. A füredi Malackrumpli saját mangalicából készít pulled pork szendvicset, a Grill 'n' Chill bio borjúburgert süt, a Pipacs Biopékség, az Élő Bolygó Farm és a Zsámboki Biokert közös szendvicseket kínál, a magas minőségű kávéval pedig - a Casino Moccávval karöltve - az Espresso Embassy ismerteti meg a közönséget.

Éppen ezért a fesztivál már ebédidőben megnyit, de vacsorára is lehet maradni a Mitiszol után a Spontán! borbárra és after party-ra. A természethű borokat forgalmazó Terroir Club jóvoltából a sétáló kóstoló után európai organikus és biodinamikus borok széles választékával és zenével várják a szórakozni vágyókat.




megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

fesztivál gasztronómia bőr



Legjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovább



hirdetés