Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. May 27. Saturday, Hella   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Természethű borok és ételek a Millenárison

2015.11.14. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.11.14 / Helyszín: Millenáris park
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Mintegy harminc Kárpát-medencei termelő több mint száz természethű bora lesz kóstolható az 5. Mitiszol fesztiválon szombaton a Millenáris parkban, ahol tucatnyi hasonló szellemiségű gasztrokiállító is várja a látogatókat.

Az első években Terra Hungarica Borszalon néven megrendezett esemény alapkoncepciója továbbra is ugyanaz: a Terra Hungarica-tag borászatokat megmutatni egy emberléptékű sétáló kóstolón - közölte az MTI-vel a Mitiszol egyik főszervezője.

Nemes Richárd elmondása szerint a természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungaricához az előző fesztivál óta három új tag csatlakozott: a villányi Hummel Pince, a felvidéki Mátyás Családi Pincészet és Tokaj-Hegyaljáról a Dorogi Pincészet; idén már mindannyian részt is vesznek kiállítóként a rendezvényen.

A Mitiszol fesztiválon kóstolható lesz a Strekov 1075 Porta2 elnevezésű bora, amely Magyarországon már nem kapható, de a világ legjobb éttermének választott koppenhágai Noma borlapján még megtalálható, ahogy a tokaji Királyudvar 2012-es Furmint Sec bora is, amelyet nemrég a világ top borszakírói között számon tartott Jancis Robinson a hét legjobb borának választott.

Nemes Richárd az idei fesztivál legnagyobb újdonságaként számolt be a gasztrokiállítók hangsúlyosabb jelenlétéről, így idén már nem csak inni, de enni is lehet majd a Mitiszol fesztiválon organikus alapanyagból, adalékok nélkül készült ételeket. A füredi Malackrumpli saját mangalicából készít pulled pork szendvicset, a Grill 'n' Chill bio borjúburgert süt, a Pipacs Biopékség, az Élő Bolygó Farm és a Zsámboki Biokert közös szendvicseket kínál, a magas minőségű kávéval pedig - a Casino Moccávval karöltve - az Espresso Embassy ismerteti meg a közönséget.

Éppen ezért a fesztivál már ebédidőben megnyit, de vacsorára is lehet maradni a Mitiszol után a Spontán! borbárra és after party-ra. A természethű borokat forgalmazó Terroir Club jóvoltából a sétáló kóstoló után európai organikus és biodinamikus borok széles választékával és zenével várják a szórakozni vágyókat.




megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

bőr fesztivál gasztronómia



Legjobb cikkeink
Bankkártyával külföldön is?

Bankkártyával külföldön is?

Már régen nem csak azok használnak bankkártyát akár a mindennapi bevásárláshoz is, akiket hajt a kalandvágy, de azért külföldi utazáskor az ember elbizonytalanodik kissé. TovábbTovább



hirdetés