Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Romantikus Reformkor fesztivál Balatonfüreden

2015.09.19. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.09.18 - 09.20 / Helyszín: Balatonfüred
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

A magyar fürdőélet reformkori fénykorát idézik meg a szeptember 18. és 20. közt megrendezendő 10. Romantikus Reformkor fesztivál programjai Balatonfüreden - közölte az eseményt szervező Balatonfüredi Turisztikai Egyesület.

A rendezvény ünnepélyes nyitányaként szeptember 18-án, pénteken este nyolc órakor Mága Zoltán és zenekara ad koncertet a Balaton Konferencia és Szabadidőközpontban, előtte pedig fél nyolctól a Szerenád Cigányzenekar lép fel a Gyógy téren. Szintén pénteken délután öt órától Katona Csaba tart előadást a Blaha Lujza Étteremben Füred alulnézetben: félvilági alakok a 19. századi fürdővárosban címmel olyan, a városban megjelenő 19. századi szélhámosokról, mint például Bizay Mihály.

Másnap, szeptember 19-én, szombaton egész napos népi és iparművészeti vásárt szerveznek a Tagore sétányon, egy órakor pedig hintós felvonulás indul a Szent István térről a reformkori városrészbe korhű öltözetben, zenével, huszárokkal és hagyományőrző lovasokkal. A hivatalos megnyitót követően egész délután színpadi programok várják az érdeklődőket, délután öt órától pedig a rendezvény fővédnöke, Bethlen István Reformkortól reformkorig (1825-2015) címmel Batthyány Katával és Boldizsárral, illetve Teleki Lóránttal beszélget az Anna Grand Hotel különtermében. A hotel éttermében este héttől reformkori bált is rendeznek.

A fesztivál utolsó napján, vasárnap fiatal zenei tehetségek lépnek fel a Kisfaludy színpadon, délután fél öttől pedig Mészáros János Elek énekes ad műsort ugyanitt. Délelőtt a Jókai nosztalgiahajó is kifut, itt fél tizenegykor rendeznek borozással egybekötött sétahajózást.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

reformkor program BalatonLegjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovábbhirdetés