Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. May 27. Saturday, Hella   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Romantikus Reformkor fesztivál Balatonfüreden

2015.09.19. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.09.18 - 09.20 / Helyszín: Balatonfüred
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

A magyar fürdőélet reformkori fénykorát idézik meg a szeptember 18. és 20. közt megrendezendő 10. Romantikus Reformkor fesztivál programjai Balatonfüreden - közölte az eseményt szervező Balatonfüredi Turisztikai Egyesület.

A rendezvény ünnepélyes nyitányaként szeptember 18-án, pénteken este nyolc órakor Mága Zoltán és zenekara ad koncertet a Balaton Konferencia és Szabadidőközpontban, előtte pedig fél nyolctól a Szerenád Cigányzenekar lép fel a Gyógy téren. Szintén pénteken délután öt órától Katona Csaba tart előadást a Blaha Lujza Étteremben Füred alulnézetben: félvilági alakok a 19. századi fürdővárosban címmel olyan, a városban megjelenő 19. századi szélhámosokról, mint például Bizay Mihály.

Másnap, szeptember 19-én, szombaton egész napos népi és iparművészeti vásárt szerveznek a Tagore sétányon, egy órakor pedig hintós felvonulás indul a Szent István térről a reformkori városrészbe korhű öltözetben, zenével, huszárokkal és hagyományőrző lovasokkal. A hivatalos megnyitót követően egész délután színpadi programok várják az érdeklődőket, délután öt órától pedig a rendezvény fővédnöke, Bethlen István Reformkortól reformkorig (1825-2015) címmel Batthyány Katával és Boldizsárral, illetve Teleki Lóránttal beszélget az Anna Grand Hotel különtermében. A hotel éttermében este héttől reformkori bált is rendeznek.

A fesztivál utolsó napján, vasárnap fiatal zenei tehetségek lépnek fel a Kisfaludy színpadon, délután fél öttől pedig Mészáros János Elek énekes ad műsort ugyanitt. Délelőtt a Jókai nosztalgiahajó is kifut, itt fél tizenegykor rendeznek borozással egybekötött sétahajózást.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

program Balaton reformkorLegjobb cikkeink
Bankkártyával külföldön is?

Bankkártyával külföldön is?

Már régen nem csak azok használnak bankkártyát akár a mindennapi bevásárláshoz is, akiket hajt a kalandvágy, de azért külföldi utazáskor az ember elbizonytalanodik kissé. TovábbTovábbhirdetés