Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. May 26. Friday, Evelin, Fülöp   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Nagy Pezsgő Kóstoló a világ száz pezsgőjével

2015.06.20. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.06.20 / Időpont: 14 óra / Helyszín: Corinthia Hotel Budapest
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Csaknem ötven hazai és külföldi pincészettől mintegy száz pezsgő, champagne, cava, prosecco, crémant, habzó- és gyöngyözőbor kóstolható szombaton a júniusi Pezsgő Szalon központi rendezvényén, a Nagy Pezsgő Kóstolón a Corinthia Hotel Budapestben.

Magyarország jelentős tradíciókkal rendelkezik pezsgőkészítés terén, és az utóbbi időben a tradicionális pezsgők egyre gyakrabban jelennek meg a pincészetek kínálatában, de mind több borász készít habzó- és gyöngyöző bort is. Változóban vannak a magyarországi fogyasztói szokások, ám az eladott pezsgők kétharmada még mindig az édes szegmensbe esik, és a pezsgő fogyasztása hagyományosan decemberhez, szilveszterhez kötődik elsősorban - mondta a rendezvény egyik főszervezője.

Harsányi Dávid hozzátette: természetesen nem lehet minden nap felbontani egy champagne-t, de a pezsgő nem csupán a különleges alkalmak itala, egy könnyű, finoman buborékos pezsgő vagy habzóbor például kiválóan illik a nyárhoz.

A Pezsgő Szalon célja, hogy a pezsgőkre, habzó- és gyöngyözőborokra irányítsa a figyelmet. Az országos programsorozat keretében pincészetek, vendéglátóhelyek, kereskedések, szaküzletek rendeznek június folyamán pezsgővacsorákat, kóstolókat, kínálnak kedvezményeket - számolt be a kezdeményezés koncepciójáról.

A Pezsgő Szalon központi rendezvénye a szombati Nagy Pezsgő Kóstoló lesz, ahol fix árú belépőért a látogatók sétáló kóstoló keretében kaphatnak széles körképet a világ és Magyarország pezsgőiről.

A rendezvényen egyaránt kóstolhatók lesznek a kisebb pincék kevésbé ismert tételei és a nagyobb termelők márkái, többek között Etyekről, a Somlóról, Dél-Balatonról, Tokajból, a Balaton-Felvidékről, Sopronból, Villányból, az Alföldről és Egerből. Az összképet a külföldi termelők egészítik ki, érkeznek pezsgők Champagne-ból, Elzászból, Franciacortából, Venetóból, Katalóniából és Oroszországból is.

Aki jobban el szeretne mélyedni a pezsgők világában, az külön belépő fejében mesterkurzusokon is részt vehet.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

pezsgő program italLegjobb cikkeink
Bankkártyával külföldön is?

Bankkártyával külföldön is?

Már régen nem csak azok használnak bankkártyát akár a mindennapi bevásárláshoz is, akiket hajt a kalandvágy, de azért külföldi utazáskor az ember elbizonytalanodik kissé. TovábbTovábbhirdetés