Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Nagy Pezsgő Kóstoló a világ száz pezsgőjével

2015.06.20. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.06.20 / Időpont: 14 óra / Helyszín: Corinthia Hotel Budapest
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Csaknem ötven hazai és külföldi pincészettől mintegy száz pezsgő, champagne, cava, prosecco, crémant, habzó- és gyöngyözőbor kóstolható szombaton a júniusi Pezsgő Szalon központi rendezvényén, a Nagy Pezsgő Kóstolón a Corinthia Hotel Budapestben.

Magyarország jelentős tradíciókkal rendelkezik pezsgőkészítés terén, és az utóbbi időben a tradicionális pezsgők egyre gyakrabban jelennek meg a pincészetek kínálatában, de mind több borász készít habzó- és gyöngyöző bort is. Változóban vannak a magyarországi fogyasztói szokások, ám az eladott pezsgők kétharmada még mindig az édes szegmensbe esik, és a pezsgő fogyasztása hagyományosan decemberhez, szilveszterhez kötődik elsősorban - mondta a rendezvény egyik főszervezője.

Harsányi Dávid hozzátette: természetesen nem lehet minden nap felbontani egy champagne-t, de a pezsgő nem csupán a különleges alkalmak itala, egy könnyű, finoman buborékos pezsgő vagy habzóbor például kiválóan illik a nyárhoz.

A Pezsgő Szalon célja, hogy a pezsgőkre, habzó- és gyöngyözőborokra irányítsa a figyelmet. Az országos programsorozat keretében pincészetek, vendéglátóhelyek, kereskedések, szaküzletek rendeznek június folyamán pezsgővacsorákat, kóstolókat, kínálnak kedvezményeket - számolt be a kezdeményezés koncepciójáról.

A Pezsgő Szalon központi rendezvénye a szombati Nagy Pezsgő Kóstoló lesz, ahol fix árú belépőért a látogatók sétáló kóstoló keretében kaphatnak széles körképet a világ és Magyarország pezsgőiről.

A rendezvényen egyaránt kóstolhatók lesznek a kisebb pincék kevésbé ismert tételei és a nagyobb termelők márkái, többek között Etyekről, a Somlóról, Dél-Balatonról, Tokajból, a Balaton-Felvidékről, Sopronból, Villányból, az Alföldről és Egerből. Az összképet a külföldi termelők egészítik ki, érkeznek pezsgők Champagne-ból, Elzászból, Franciacortából, Venetóból, Katalóniából és Oroszországból is.

Aki jobban el szeretne mélyedni a pezsgők világában, az külön belépő fejében mesterkurzusokon is részt vehet.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

pezsgő program italLegjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovábbhirdetés