Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Francia tetőmozi Budapesten

2015.06.18. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.06.23 - 07.28 / Helyszín: Corvintető
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Hat klasszikus, illetve friss francia filmet mutat be június 23-tól kedd esténként a Budapesti Francia Intézet Francia tetőmozi című nyári filmvetítés-sorozata a Corvintetőn.

A hat francia film a thriller műfaján keresztül mutatja, miért jó Alain Delonnal, Catherine Deneuve-vel vagy Mathieu Amalrickal együtt borzongani; a válogatásból három film először kerül magyar közönség elé - közölte a Francia Intézet.

A sorozat René Clément Ragyogó napfény című filmjével indul, amelyben Alain Delont egyik legjobb alakításában láthatja a közönség. A színészlegenda egy másik, világsikerű filmjével is szerepel a programban: A medencéhez Romy Schneidert, egykori szerelmét kérte fel filmbeli partnerének.

A 2014-es alkotások között szerepel André Téchiné legújabb filmje, amelyben Catherine Deneuve újabb nagyszerű szerepben tűnik fel, ezúttal anyatigrisként harcolva a szélhámosokkal teli világban. A borzongás fogalmát a kanadai Xavier Dolan Tom a farmon című pszichothrillerjében definiálja újra formabontó nyelvezetével és megdöbbentő történetével - áll a Francia Intézet közleményében.

A Franciaországban tavaly bemutatott filmek közül kettőt is a többszörös César-díjas Mathieu Amalric neve fémjelez: az általa rendezett Kék szoba mellett a Tökéletes szerelmi bűntény című filmben is a főszerepet alakítja, ez utóbbiban a magyar közönség számára is jól ismert Karin Viard oldalán.

A sorozat összes filmjét francia nyelven, angol felirattal vetítik hat héten át keddenként; a részletes program a www.franciaintezet.hu/category/budapest-hu/programok/mozi-programok/?lang=hu honlapon érhető el.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

film program moziLegjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovábbhirdetés