Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. April 27. Thursday, Mariann, Zita   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Növénykülönlegességek a pécsi botanikai kiállításon

2015.05.16. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.05.16 - 05.17 / Helyszín: Pécsi Tudományegyetem
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Többek között ritka trópusi virágokat, broméliákat, rovarevő növényeket szemlélhetnek meg, emellett harminc termelő portékáiból is válogathatnak a látogatók a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Botanikus Kertjében egy szombaton nyíló dísznövény-kiállításon.

Mint arról a PTE közleményben tájékoztatta az MTI-t, a virágok mellett trópusi és mediterrán gyümölcsfákat, vízinövényeket, örökzöldeket is meg lehet nézni. Azoknak, akik otthonukba is vinnének a ritka fajtákból, harminc kertészet áll a a rendelkezésére.

A kertészeti kiállítás és vásár egyik újdonsága, hogy a botanikus kertben megújultak a kavicsos sziklakertek, egy európai uniós pályázatnak köszönhetően közel ezerféle új növény került ki az egyes tematikus gyűjteményekbe.

Az orchideakollekció például több mint százféle új egyeddel gazdagodott, de bővült a rovaremésztő és az üvegházi növények gyűjteménye is. Az intézmény felhívta a figyelmet arra is, hogy a kert fenyvesében nyolc fajtából álló rododendronbemutatót alakítottak ki. A növények éppen ezekben a napokban virítanak hatalmas virágaikkal.

A rendezvényre szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között lehet ellátogatni.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

kiállítás virág rendezvény növényLegjobb cikkeink
Rajta vagy a listán?

Rajta vagy a listán?

Ha egy hirdetés azzal kecsegtet, hogy kaphatsz hitelt úgy is, ha szerepelsz a BAR-listán, a hirdető azt ígéri, hogy akkor is ad neked kölcsönt, ha egy adósságodat nem fizetted ki. TovábbTovábbhirdetés