Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Növénykülönlegességek a pécsi botanikai kiállításon

2015.05.16. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.05.16 - 05.17 / Helyszín: Pécsi Tudományegyetem
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Többek között ritka trópusi virágokat, broméliákat, rovarevő növényeket szemlélhetnek meg, emellett harminc termelő portékáiból is válogathatnak a látogatók a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Botanikus Kertjében egy szombaton nyíló dísznövény-kiállításon.

Mint arról a PTE közleményben tájékoztatta az MTI-t, a virágok mellett trópusi és mediterrán gyümölcsfákat, vízinövényeket, örökzöldeket is meg lehet nézni. Azoknak, akik otthonukba is vinnének a ritka fajtákból, harminc kertészet áll a a rendelkezésére.

A kertészeti kiállítás és vásár egyik újdonsága, hogy a botanikus kertben megújultak a kavicsos sziklakertek, egy európai uniós pályázatnak köszönhetően közel ezerféle új növény került ki az egyes tematikus gyűjteményekbe.

Az orchideakollekció például több mint százféle új egyeddel gazdagodott, de bővült a rovaremésztő és az üvegházi növények gyűjteménye is. Az intézmény felhívta a figyelmet arra is, hogy a kert fenyvesében nyolc fajtából álló rododendronbemutatót alakítottak ki. A növények éppen ezekben a napokban virítanak hatalmas virágaikkal.

A rendezvényre szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között lehet ellátogatni.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

kiállítás rendezvény növény virágLegjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovábbhirdetés