Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. March 26. Sunday, Emánuel   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Egy nap a nőkért

2015.03.05. | Ötvenentúl.hu
A március 7-i esten színes nőnapi programsorozattal várják az érdeklődőket a Kossuth Klubban.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Magyarországra érkezik a kritika által is méltatott Helene Uri, akinek csak Norvégiában több tízezer példányban kelnek el könyvei. Az írónő a Kossuth Klub nőnapi rendezvényének egyik fővendége lesz. Uri második regénye, a Szavak a múltból nőnapra jelenik meg magyarul a L’Harmattan Kiadó gondozásában. Előző, magyar nyelvre lefordított regénye, a Legjobbjaink több mint 70 000 példányban kelt el csak Norvégiában: egyik központi témája a számiknak vagy ismertebb nevükön lappoknak a fennmaradásukért vívott harca. A számik helyzete, megítélésük sok tekintetben hasonló a romákéhoz.
Egy kisebbséggel, méghozzá a siketekkel foglalkozik Szécsi Noémi legutolsó regénye, a Gondolatolvasó is. A főszereplőnek, a süketnéma Fülöpnek is az asszimiláció és idegenség között kell választania egy olyan 19. századi társadalomban, ahol sosem fogják őt egyenrangúnak tekinteni az ép emberekkel. Helene Urival és Szécsi Noémival Hidas Judit beszélget március 7-én, 18.30-tól.

17 órától beszélgetés hallható a skandináv, illetve a kelet-/dél-európai társadalmi modellekről, ahol a következő témakörök lesznek terítéken: Tudta, hogy a magyar maszkulinitásindex 79? S hogy a maszkulinitás bajnokai a japánok, utánuk rögtön Ausztria következik? A skandináv országok maszkulinitásindexe a legalacsonyabb? Valóban a svéd a legfemininebb kultúra? Milyen a nőies társadalom és a maszkulin kultúra? A beszélgetés résztvevői között lesz Andó Éva nyelvész, C. Molnár Emma pszichoterapeuta, Huszár Ágnes nyelvész. A moderátor szerepében Sipos Júlia tudományos újságírót köszönthetjük.

A nőnapi rendezvényt izgalmas koncertek zárják. Fellép Palya Bea és Jónás Vera. A koncertekre a belépő: 2500 Ft elővételben és 3000 Ft az esemény napján, a helyszínen. A beszélgetésekre a belépés díjtalan.
 
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

könyv nőnap kultúra programLegjobb cikkeink
Lakáspiac: fékezett pezsgés

Lakáspiac: fékezett pezsgés

Idén eddig tizennyolcezer lakóingatlan cserélt gazdát, kevesebb, mint a válságot követő legerősebb év első két hónapjában: akkor a forgalom megközelítette a húszezret is. TovábbTovábbhirdetés