Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. May 26. Friday, Evelin, Fülöp   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Ismét megrendezik a Magyar Borok Bálját!

2015.02.07. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.02.21 / Helyszín: InterContinental Budapest
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Hozzájuk méltó környezetben és menüsorral kívánja bemutatni a magas minőségű hazai borokat a Magyar Borok Bálja, melyet idén tizedik alkalommal rendeznek meg február 21-én az InterContinental szállodában.

A Magyar Borok Bálját 2006-ban eredetileg egyszeri eseményként rendezték meg, azóta mégis minden évben megtartják, ám 2014 óta megújult szemlélettel, így a hatfogásos menühöz szervírozott borsor olyan tételeket, szőlőfajtákat vonultat fel, amelyek mennyiségükben és minőségükben egyaránt meghatározónak számítanak a hazai borkínálatban - közölték a szervezők.

Mint hangsúlyozták, a borsort úgy állították össze, hogy az felvonultassa azokat a hazai bortípusokat, amelyek mind belföldi, mind nemzetközi piacon megjeleníthetik a minőségi magyar borkínálatot. Szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordeaux-i típusú vörös házasítás, tokaji desszertbor és egy vendégbor is. Utóbbi 2015-ben egy jellegzetes hazai vörös fajta, a kadarka lesz, amelyet Dúzsi Tamás, a 2014-es Év bortermelője készített.

A bált Magyarország egyik legnépszerűbb a cappella énekegyüttese, a Four Fathers fellépése nyitja, majd az exkluzív borvacsora következik.

Az üdvözlő falatok (gougeres, magyar sonka borsos körtével és libamáj "nyalóka") mellé a Garamvári Szőlőbirtok Vincent Tokaji Furmint Brut és Vincent Prestige Brut pezsgőit, valamint a Bujdosó Szőlőbirtok 2013-as Cirkáló Olaszrizlingjét kóstolhatják a vendégek. A Szent Tamás 2013-as Mád Furmintja mellé cseresznyefa füstjén készült pisztráng érkezik friss salátákkal és sültkápia-coulis-val, Dúzsi Tamás 2011-es Szekszárdi Kadarkáját pedig savanykás kakaserőleves kíséri melléből készült fásgaluskával és bevert fürjtojással.

Szekszárdi borral, a Takler Pince 2012-es Kékfrankos Reserve-jével, mellette egészben sült báránylapockával, narancsos puy-i lencsével, karfiolpürével és osztrigagombás berkenyével folytatódik a menüsor, míg főfogásként Cseh János séf tésztában sült konfitált kacsacombokat kínál szalon borjúnyelv raguval Gere Attila 2011-es Kopár cuvée-je mellé.

A vacsorát a Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2006 mellé komponált desszertvariációk zárják. Hagyományosan a Magyar Borok Bálján adják át a 2006-ban alapított Gál Tibor Emlékdíjat, melynek jelöltjeire február 16-ig bárki szavazhat a www.borbal.hu honlapon, majd a díjátadón derül ki, hogy a három legtöbb szavazatot kapott borász közül kit választ a zsűri.

A vacsorát követően fellép Vásáry André és a Budapest Saxophone Quartet, az InFusion Trió, majd a Night Cruisers Band gondoskodik a tánczenéről.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

bál program magyar bőrLegjobb cikkeink
Bankkártyával külföldön is?

Bankkártyával külföldön is?

Már régen nem csak azok használnak bankkártyát akár a mindennapi bevásárláshoz is, akiket hajt a kalandvágy, de azért külföldi utazáskor az ember elbizonytalanodik kissé. TovábbTovábbhirdetés