Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Ismét megrendezik a Magyar Borok Bálját!

2015.02.07. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.02.21 / Helyszín: InterContinental Budapest
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Hozzájuk méltó környezetben és menüsorral kívánja bemutatni a magas minőségű hazai borokat a Magyar Borok Bálja, melyet idén tizedik alkalommal rendeznek meg február 21-én az InterContinental szállodában.

A Magyar Borok Bálját 2006-ban eredetileg egyszeri eseményként rendezték meg, azóta mégis minden évben megtartják, ám 2014 óta megújult szemlélettel, így a hatfogásos menühöz szervírozott borsor olyan tételeket, szőlőfajtákat vonultat fel, amelyek mennyiségükben és minőségükben egyaránt meghatározónak számítanak a hazai borkínálatban - közölték a szervezők.

Mint hangsúlyozták, a borsort úgy állították össze, hogy az felvonultassa azokat a hazai bortípusokat, amelyek mind belföldi, mind nemzetközi piacon megjeleníthetik a minőségi magyar borkínálatot. Szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordeaux-i típusú vörös házasítás, tokaji desszertbor és egy vendégbor is. Utóbbi 2015-ben egy jellegzetes hazai vörös fajta, a kadarka lesz, amelyet Dúzsi Tamás, a 2014-es Év bortermelője készített.

A bált Magyarország egyik legnépszerűbb a cappella énekegyüttese, a Four Fathers fellépése nyitja, majd az exkluzív borvacsora következik.

Az üdvözlő falatok (gougeres, magyar sonka borsos körtével és libamáj "nyalóka") mellé a Garamvári Szőlőbirtok Vincent Tokaji Furmint Brut és Vincent Prestige Brut pezsgőit, valamint a Bujdosó Szőlőbirtok 2013-as Cirkáló Olaszrizlingjét kóstolhatják a vendégek. A Szent Tamás 2013-as Mád Furmintja mellé cseresznyefa füstjén készült pisztráng érkezik friss salátákkal és sültkápia-coulis-val, Dúzsi Tamás 2011-es Szekszárdi Kadarkáját pedig savanykás kakaserőleves kíséri melléből készült fásgaluskával és bevert fürjtojással.

Szekszárdi borral, a Takler Pince 2012-es Kékfrankos Reserve-jével, mellette egészben sült báránylapockával, narancsos puy-i lencsével, karfiolpürével és osztrigagombás berkenyével folytatódik a menüsor, míg főfogásként Cseh János séf tésztában sült konfitált kacsacombokat kínál szalon borjúnyelv raguval Gere Attila 2011-es Kopár cuvée-je mellé.

A vacsorát a Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2006 mellé komponált desszertvariációk zárják. Hagyományosan a Magyar Borok Bálján adják át a 2006-ban alapított Gál Tibor Emlékdíjat, melynek jelöltjeire február 16-ig bárki szavazhat a www.borbal.hu honlapon, majd a díjátadón derül ki, hogy a három legtöbb szavazatot kapott borász közül kit választ a zsűri.

A vacsorát követően fellép Vásáry André és a Budapest Saxophone Quartet, az InFusion Trió, majd a Night Cruisers Band gondoskodik a tánczenéről.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

magyar bál program bőrLegjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovábbhirdetés