Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

A birspárlatok az idei Belvárosi Pálinka Napok főszereplői

2016.04.30. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2016.04.28. - 04.30. / Helyszín: Városháza Park
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Az ország különböző részein termesztett, birsből készült pálinkák a főszereplői az idei Belvárosi Pálinka Napoknak. Az ingyenesen látogatható rendezvényen 22 hazai főzde lesz jelen a budapesti Városháza Parkban - közölték a szervezők.

A közlemény szerint a prémium pálinkák nagy választéka mellett bemutatják az év tíz legjobb birspálinkájának házasításával készült Év pálinkáját is. A zsűri az idén a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békési, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit és a Spiritus Primus pálinkafőzdék tételeit választotta ki.

Mint írják, a versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húszpontos rendszerben történt. A szakértők vakkóstolás során döntöttek a házasítás gerincét adó párlatról, majd hozzáadták a többi tételt is.

"Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az Év pálinkáját, amelynek célja, hogy bemutassa a fogyasztóknak az adott év gyümölcsét. Az idei rendezvény tökéletes alkalom arra, hogy kiemelkedő minőségű birspárlatokon keresztül ismerkedjenek meg az érdeklődők az azonos gyümölcsből készülő párlatok sokszínűségével " - idézte a közlemény Maros Róbert főszervezőt.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

fesztivál pálinka belvárosLegjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovábbhirdetés