Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. May 27. Saturday, Hella   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Színes programok a Szentendrei Skanzenben

2016.03.12. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.03.12 - 03.15 / Helyszín: Szentendre
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

A Történelmi Lovas Egyesület huszártábora és a Magyar Bajusz Társaság bajuszmustrája is várja az érdeklődőket március 12. és 15. között a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum 1848-at idéző programjain.

A hosszú hétvégén a Skanzen programjai visszarepítik a látogatókat a történelmi időkbe - mondta el Arnóti Edit, az intézmény sajtóreferense.    Vasárnap és hétfőn a Történelmi Lovas Egyesület tagjai nemcsak lovas díszbemutatót tartanak, hanem segítségükkel hiteles képet kaphatnak az érdeklődők a huszárok viseletéről, megismerkedhetnek a korabeli fegyverekkel vagy megcsodálhatják a paripák felszerelését.

Szombattól keddig a Magyar Bajusz Társaság bajuszmustrát, bajuszpödrési és borotválási bemutatót tart, megismertetve a közönséget a kackiás, kajla, harcsa- kanász- és más bajszokkal és a bajuszviselés magyar hagyományával.

A négy nap alatt kézműves foglalkozások, ügyességi játékok sora várja a látogatókat, bárki elkészítheti saját kokárdáját, zászlóját, a gyerekek ágyúgolyót, kardot, csákót fabrikálhatnak, de keszkenőt is hímezhetnek, és mézeskalácsot is díszíthetnek a vállalkozó kedvűek. A kisebbek és a nagyobbak a nemzeti ünnep jegyében ezúttal katonabúcsúztató dalokat, verbunk táncokat tanulhatnak, és csatlakozhatnak is a hadba vonulókhoz.

Március 15-én ingyenes a belépés a skanzenbe - tette hozzá az intézmény munkatársa.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

ünnep történelem program huszárLegjobb cikkeink
Bankkártyával külföldön is?

Bankkártyával külföldön is?

Már régen nem csak azok használnak bankkártyát akár a mindennapi bevásárláshoz is, akiket hajt a kalandvágy, de azért külföldi utazáskor az ember elbizonytalanodik kissé. TovábbTovábbhirdetés