Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Színes programok a Szentendrei Skanzenben

2016.03.12. | Ötvenentúl.hu / MTI
Dátum: 2015.03.12 - 03.15 / Helyszín: Szentendre
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

A Történelmi Lovas Egyesület huszártábora és a Magyar Bajusz Társaság bajuszmustrája is várja az érdeklődőket március 12. és 15. között a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum 1848-at idéző programjain.

A hosszú hétvégén a Skanzen programjai visszarepítik a látogatókat a történelmi időkbe - mondta el Arnóti Edit, az intézmény sajtóreferense.    Vasárnap és hétfőn a Történelmi Lovas Egyesület tagjai nemcsak lovas díszbemutatót tartanak, hanem segítségükkel hiteles képet kaphatnak az érdeklődők a huszárok viseletéről, megismerkedhetnek a korabeli fegyverekkel vagy megcsodálhatják a paripák felszerelését.

Szombattól keddig a Magyar Bajusz Társaság bajuszmustrát, bajuszpödrési és borotválási bemutatót tart, megismertetve a közönséget a kackiás, kajla, harcsa- kanász- és más bajszokkal és a bajuszviselés magyar hagyományával.

A négy nap alatt kézműves foglalkozások, ügyességi játékok sora várja a látogatókat, bárki elkészítheti saját kokárdáját, zászlóját, a gyerekek ágyúgolyót, kardot, csákót fabrikálhatnak, de keszkenőt is hímezhetnek, és mézeskalácsot is díszíthetnek a vállalkozó kedvűek. A kisebbek és a nagyobbak a nemzeti ünnep jegyében ezúttal katonabúcsúztató dalokat, verbunk táncokat tanulhatnak, és csatlakozhatnak is a hadba vonulókhoz.

Március 15-én ingyenes a belépés a skanzenbe - tette hozzá az intézmény munkatársa.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

huszár történelem ünnep programLegjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovábbhirdetés