Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 25. Sunday, Vilmos   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Feltöltőkártyások figyelmébe!

2017.05.19. | Nádasi Tibor
A legtöbb feltöltőkártyás mobiltelefont gyerekek és idősek használják, előbbiek a szüleiktől, utóbbiak felnőtt gyerekeiktől kapják. Fontos dátum közeleg!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Aki idén vásárolt feltöltőkártyás mobil előfizetést, annak semmi gondja, mert a telefonszolgáltatója még az előfizetői szerződés megkötése, a szolgáltatás életbe lépése előtt feljegyezte az adatait, ahogy azt az elektronikus hírközlésről szóló törvénynek az előre fizetős SIM-kártyás mobiltelefon-szerződéseket tárgyaló szabályai előírják neki. Nem ilyen egyszerű a helyzetük azoknak az előfizetőknek, akiknek. január 1-jén már meglévő feltöltőkártyás szerződésük volt, mert velük a szolgáltatónak 2017. június 30-ig kell egyeztetnie. Ha ez bármilyen okból nem történik meg, az érintett szerződést a szolgáltatónak meg kell szüntetnie.

Meglévő feltöltőkártyás előfizetés esetén a szolgáltatónak legalább kétszer értesítenie kell az előfizetőt, hogy 2017. július 1-jén az a SIM-kártyás előfizetői szerződése, amelyről nem nyilatkozik, megszűnik. Az viszont az előfizető felelőssége, hogy szolgáltató értesítése után ne felejtse el megadni az adatait az egyeztetéshez. Ehhez nem kell bemenni személyesen a szolgáltatóhoz, ha magyar állampolgár a feltöltőkártyás előfizető, és van magyar személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványa (személyi igazolványa, jogosítványa, útlevele). A szolgáltatónak elég, ha telefonon, e-mailben vagy más, általa meghatározott módon megkapja a feltöltőkártyás szerződést aláíró személy hatósági igazolványának adatait, és annak érvényességét ellenőrzi az állami nyilvántartásban. Fontos hatósági figyelmeztetés, hogy semelyik szolgáltató nem veszi fel személyesen az ügyfelekkel a kapcsolatot a lakásukon vagy a munkahelyükön adategyeztetés végett. Minden ilyen személyes megkeresés gyanúra ad okot, valószínűleg rossz szándékú.

A hazai szolgáltatók közül a Magyar Telekomnál a személyes adatok kényelmesen és gyorsan egyeztethetők online, személyesen a Telekom üzletekben nyitvatartási időben, illetve az erre a célra létrehozott +36-80-630-045-ös telefonszámon is mindennap 7 és 22 óra között. A Telenornál is elérhető  online felület, ahol az adategyeztetés akár otthonról is, 0–24 órában elvégezhető. Továbbá a Telenor üzleteiben is intézkedhetnek az ügyfelek nyitvatartási időben. A Vodafone-nál minden információ megtalálható online az adategyeztetésről, lehet adatokat egyeztetni a telefonos ügyfélszolgálaton a Vodafone hálózatából, belföldről díjmentesen hívható 1270-es számon és személyesen a Vodafone üzletekben is.

Az adategyeztetésre egy törvénymódosítás miatt van szükség, amelynek folytán korlátozható, hogy személyek vagy cégek az életszerűnél nagyobb mennyiségű SIM-kártyás előfizetést kössenek, és azokat tovább értékesítsék. Az adategyeztetést évente el kell végezni, de évente csak egyszer. Egy egyéni előfizetőnek mobilszolgáltatónként legfeljebb tíz előre fizetős mobiltelefon SIM-kártyája lehet, egy üzleti előfizetőnek pedig maximum ötven, akinek jelenleg ennél több feltöltős előfizetése van, annak nyilatkoznia kell, hogy melyeket kívánja megtartani, a többi július 1-jén megszűnik. Előre fizetett SIM-kártyát vásárolni, egyenleget feltölteni ugyanazokon az árusítóhelyeken lehet, mint eddig.


Mégis veszélyesek a mobiltelefonok?
Egyes tanulmányok szerint a mobiltelefonok komoly egészségügyi veszélynek teszik ki használóikat. Hogyan maradhatsz biztonságban ebben a drót nélküli világban?  tovább Tovább
Spórolj tízezreket a...
Mennyi pénzt költesz egy hónapban telefonálásra? Nézz szét a piacon, és keress az eddiginél olcsóbb csomagot.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

telefon mobiltelefon adatokCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Interjú
Képgaléria


hirdetés

Kérdezd a szakértőt
Dr. Pál Tibor - ügyvéd
Dr. Pál Tibor
ügyvéd

Ha gondjaid támadtak a társasági és az ingatlan jogot érintő témákkal kapcsolatban, várom jelentkezésed!

Kedves Kérdező! Ha az autóban a motorcseréhez vezető hiba már a vásárláskor is megvolt, úgy e... TovábbTovább
Tisztelt ügyvéd úr! Fiam kb.három hete vásárolt Rákoskeresztúron egy használt gépkocsit/hatszáz ... TovábbTovább

hirdetés

hirdetés