Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 24. Saturday, Iván   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Ettől leizzadsz!

2008.11.10. | Fodor-Kassai Mónika
Alkalmas méregtelenítésre, a keringési és immunrendszer megerősítésére, a jó közérzet erősítésére, égeti a kalóriákat, ráadásul hosszú távon az öregedési folyamatokat is lassítja.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Az infraszauna egyszerű és kellemes módja önmagunk kényeztetésének: használatával könnyebben legyőzhetők bizonyos betegségek, hozzájárul a jó közérzethez, elősegíti a fogyás vagy a méregtelenítés folyamatát.

A hagyományos finn szaunával szemben az infraszaunában nem kell a magas hő- és páratartalom szervezetükre kifejtett terhelésétől tartanunk, mégis intenzívebben izzadunk, ezáltal hatékonyabban méregtelenítünk. Használata sokkal kellemesebb érzés, mivel alacsonyabb, 40-60 C°-os hőmérsékleten fejti ki ideális hatását. A kiizzadt verejték a belülről kifelé irányuló hőhatás következtében átlagosan ötször annyi méreganyagot, nem víz jellegű összetevőt tartalmaz.

Az infravörös energia nem a levegőt használja közvetítő közegként, ezért az infrasugarak több mint 80 százalékban melegítik fel magát a testet, és kevesebb mint 20 százalékban a környező levegőt.
A bőr szöveteiben tárolt nagy mennyiségű víz kiváló vezetőképességének köszönhetően a kibocsátott legrövidebb hullámhosszú infravörös sugarak képesek 5-6 mm mélyen a hámfelszín alá hatolni.
A szövetek felmelegedésével a szervezetben beindulnak az ilyenkor szokásos folyamatok: a szívverés és a pulzusszám növekedése, a vérkeringés fokozódása, illetve a fokozott izzadás. Ezen reakciók szívre gyakorolt hatása megegyezik egy kondicionáló edzés hatásaival.

Bizonyítottan hatékony

Az infravörös sugárzás által a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki: ennek következménye a vérellátottság javulása, az izomzat lazulása, a gyulladások és a fájdalomérzet csökkenése. Az infravörös sugárzás terápiás célú felhasználására irányuló orvosi kutatássorozat alátámasztotta, hogy a besugárzás után megnő a bőrsejtek ellenálló képessége a szabad gyökökkel szemben, és drasztikusan felgyorsul a sebgyógyulás.

A vizsgálatok a sugárzott szövetek megemelkedett energiatermeléséről és az enzimtermelődés serkentéséről is beszámoltak, ami pedig az anyagcsere-aktivitás fokozódásával jár. Az energiaháztartás javulása megnöveli a vitalitást, és az immunrendszer erősödéséhez vezet.
Orvosi kutatások bizonyítják, hogy az infraszauna használata edzi a szívet, mivel a test, hőmérsékletét csökkentendő, növeli a pulzusszámot.

Az infraszaunázás egészségmegőrző hatásaihoz tehát nem fér kétség, ám egészségügyi probléma vagy gyógyszerszedés esetén feltétlenül konzultálj kezelőorvosoddal.

 

Méregűző

Az infraszauna használata során a hagyományos szaunához képest kétszer-háromszor jobban izzadunk. A verejtékkel a test 80 százalékban vizet, 20 százalékban pedig nem víz jellegű anyagokat, például zsírt, koleszterint, zsírban oldódó méreganyagokat és savakat veszít (a hagyományos finn szaunánál ez az arány csupán 5 százalék). Ha az izzadság által zsír választódik ki, az olyan nehézfémeket visz magával, amelyeket a test sem a veséken, sem a tüdőn keresztül nem tud kiválasztani. Az infraszauna esetében tehát az izzadság mennyisége is több, és összetétele is hatékonyabb, így serkenti az anyagcsere-folyamatokat, és segíti a szervezet hatékony, belülről kifelé irányuló megtisztítását.

Karcsúsító

1 gramm verejték „előállításához” szervezetünk 0,58 kCal-t használ fel. Egy átlagos kondíciójú ember 30 perc infraszaunázás közben mintegy fél litert izzad, nagyjából 300 kCal elégetésével. Az olyan szervezet, amelyik jobban alkalmazkodik a meleghez (például a rendszeresen sportolóké), minden negatív következmény nélkül könnyen kiizzadhat 600-800 kCal-t. Az így elvesztett folyadék könnyen pótolható vízzel anélkül, hogy az elégetett kalóriákat újra bevinnénk. A szervezet kalóriavesztesége elősegíti a zsírszövetek leépítését.
Mivel a cellulit kialakulásában a zsírban megkötött méreganyagok felhalmozódása játssza a legfőbb szerepet, a verejtékezéssel távozó méreganyagok és zsírok a cellulit csökkenését eredményezik.

Szépítő

Az infrasugárzás a bőrt a mélytisztítás által látványosan megfiatalítja, növeli rugalmasságát, tisztítja a pórusokat, és sejtregeneráló hatása következtében lassítja az öregedési folyamatokat.
Jótékony hatást fejt ki akne, ekcéma, psoriasis, égések és egyéb bőrsérülések esetén, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat, és csökkenti a hegesedést.

Fajtái

Az új, előmelegítési időt nem igénylő InfraVit kabinban eltöltött 20 perc a hagyományos infrakabinban eltöltött 30 percnek felel meg. A fekvő infraszauna előnye az infrakabinnal szemben, hogy relaxált testhelyzetben jobb a vérkeringés, az elernyedő izmokból, szövetekből könnyebben távoznak a káros lerakódások, és tökéletesebb a hőeloszlás. Hátránya viszont, hogy nem tudsz változatni a testhelyzeteden, illetve nem tudsz megtörölközni.
Létezik házi használatra szánt, hordozható infraszauna is, amelyben széken üldögélve, kényelmes, otthoni körülmények közt izzadhatsz – jó választás, ha idő szűkében vagy.

Tippek a helyes infraszauna-használathoz:

- A verejtékezés fokozása érdekében, valamint a nagy vízveszteség ellensúlyozására használat előtt és után fogyassz ásványvizet.

- A bőr pórusainak tisztasága fontos a méreganyagok hatékonyabb távozása érdekében, ezért érdemes használat előtt zuhanyozni, ami fokozottabb izzadást eredményezhet.

- A kabinban célszerű törölközőt használni, mivel igen intenzív izzadásra számíthatsz.

- A kabinban az ülő testhelyzet a leghatékonyabb, mert az infrasugarak horizontálisan terjednek. A sugárzás intenzitása szabályozható a test pozíciójával, illetve helyével a kabinban. A legerősebb sugárzás a csövek előtt érzékelhető, a sugárzás vonalától, illetve helyétől távolodva pedig csökken.

- A használat után adj testednek egy kis pihenőt, jóleshet a kihűlő fülkében még 10-15 percig fokozatosan izzadva lehűlni. Langyos vízzel zuhanyozz!


1 hónapos szépségprogram
Mitől néz ki valaki mindig úgy, mintha a szépségszalonból lépett volna ki? Ha megfogadod szépségtanácsainkat, egy hónap múlva te is ezt a benyomást kelted!  tovább Tovább
A szépség öt alappillére
Megszépülésre vágyódsz, de nincs időd vagy lehetőséged drága kezelésekre és kencékre? Változtass életmódodon, és fogadd meg öt jó...  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

méregtelenítésCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés