Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 28. Wednesday, Irén, Levente   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

63 éves szépségkirálynő

2008.11.06. | Fodor-Kassai Mónika
Az „Amerika szenior szépségkirálynője” verseny a mai hatvanas nők vitalitására és társadalmi szerepvállalására irányítja a figyelmet.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Az idősebbek jelenlegi generációi sokkal jobb fizikai állapotnak, anyagi körülményeknek és szociális megbecsülésnek örvendhetnek, mint elődeik – semmi sem indokolja tehát, hogy bármiből kimaradjanak. A fejlett, jóléti társadalmakban a szeniorok igényei mind jobban előtérbe kerülnek, ezáltal szociális tudatosságuk, vállalkozó kedvük is megnő.

A Ms. Senior America a világ legelső és mindeddig egyetlen versenye, melyen a hatvanadik életévüket betöltött nők mérettetnek meg. A verseny során minden esztendőben az Egyesült Államok legbájosabb hölgyét keresik, aki az „elegancia korába” lépett nők méltóságát, érettségét és belső szépségét a leginkább megtestesíti.

„A szépségverseny filozófiája azon alapul, hogy a szeniorok képviselik a társadalom szilárd alapját és legértékesebb szellemi tőkéjét: az ő tudásuk, tapasztalataik és eredményeik adnak alapot a fiatalabb nemzedékeknek egy jobb társadalom létrehozására” – állítja dr. Al Mott, a szenior szépségversenyt szervező vállalkozás alapítója. Az első megmérettetést 1972-ben tartották. „A verseny létrehozásával a korosodás pozitív aspektusaira kívántuk felhívni a figyelmet, válaszul a korosztályról kialakított és a média által közvetített lesújtó megítélésre” – tudjuk meg dr. Mott-tól.


A megmérettetés alkalmával a versenyzők tehetségét, eleganciáját, belső szépségét és személyiségük harmóniáját is figyelembe veszik a csinos megjelenés mellett. A verseny nem titkolt célja, hogy a társadalom figyelmét ráirányítsa a hatvanat betöltött nők teljesítményére, a résztvevőket pedig ösztönzi, hogy kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket, és pozitív életszemléletüket megosszák másokkal.

A verseny idei győztese a Tennessee államot képviselő, 63 esztendős Olivia Haley ingatlanügynök, 2 gyermek édesanyja, 5 unoka büszke nagymamája.
„Nem tudom elhinni, hogy ez épp velem történik” – mondta Olivia Haley, amikor szépségkirálynővé koronázták. A rendkívül aktív nagymama szabadidejében szívesen horgászik, a férjével (gyermekkori szerelmével) főz, sétál, táncol, vagy amatőr színjátszással foglalkozik. Amikor betöltötte a hatvanat, Olivia úgy döntött, ideje komolyan vennie a testmozgást, és elkezdett felkészülni egy félmaratoni futóversenyre, melyet azóta már kétszer is teljesített.


Elmúlt 60 mégis gyönyörű
Helen Mirren nem mai csirke, mégis észbontóan néz ki. Élj a színekkel, és fiatalodj éveket!  tovább Tovább
A Szépség és az Ötvenes
Nézz új szemmel a tükörbe, és most az egyszer ne azt lásd, ami nem jó rajtad, hanem vedd észre végre azt, ami szép! Mert mások olyannak látnak téged, amilyennek...  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

öregedésCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés