Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 24. Saturday, Iván   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Vörös és ifjít

2008.11.01. | Fodor-Kassai Mónika
A rooibos megóvja a bőrt a környezeti öregedéstől, csaknem áthatolhatatlan gátat állítva a szabad gyökök útjába.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A dél-afrikai aromás rooibos vagy redbush, azaz vörös fokföldi rekettye teája meggyőző, vöröses ragyogásával, lágy, telt ízével kóstolásra érdemes. Hazájában a növény leveleit nem csupán a kellemes ital készítésére használják, hanem betegségek tüneteinek enyhítésére is, úgymint fejfájás, álmatlanság, ingerlékenység, idegi feszültség, magas vérnyomás.
A kozmetikai ipar is fölfedezte a maga számára a rooibost: koncentrált kivonataival teszik még ütősebbé az arcápolókat.

Véletlen felfedezés

A rooibostea áldásos hatásaira egy véletlen folytán figyelt fel egy dél-afrikai kutató, akinek a kisbabája kólikával küzdött. A gyermek születésétől fogva egyetlen éjszaka sem tudta kipihenni magát, annyira gyötörte a hasfájás. Annique Theron egy alkalommal a cumisüvegben kihűlt tejet meleg rooibostea hozzáadásával temperálta. A nem várt hatás lenyűgöző volt: miután a csecsemő ivott a keverékből, egy kínzó hasgörcsei csapásra elmúltak.
Ez a felfedezés sarkallta a kutatónőt az őslakosok körében régóta népszerű rooibostea legendás hatásainak tanulmányozására.

Fiatalító hatóanyag

A tudományos kutatássorozat eredményeit mára több mint 100 kozmetikumban kamatoztatják, amelyek hatóanyaga a dél-afrikai csodaszer. A növény bizonyítottan 200-féle értékes összetevőt tartalmaz!
A tea legnagyobb erőssége kétségkívül az allergia elleni hatékonyság: enyhíti a szénanáthát, asztmát, ekcémát, erősíti a bőr védekezőképességét, és csökkenti a bőrirritációt.

A rooiboslevelek kivonatait azonban másodlagos hatásukért, a szabad gyökök elleni hatékonyságukért még többre értékelik. A szabad gyököket az ultraibolya sugárzás és a levegő szennyezettsége idézi elő, az általuk termelt enzimek pedig gyengítik a bőrben lévő kollagént, elasztint és a hialuronsavat. Ennek eredményeképpen romlik a bőr szerkezete, elveszíti rugalmasságát.
A rooibos megóvja a bőrt a környezeti öregedéstől, csaknem áthatolhatatlan gátat állítva a szabad gyökök útjába.

Allergiásoknak duplán jó

Az elmúlt években a növekvő környezetszennyezés és az egyre agresszívabb napsugárzás miatt megnőtt az allergiás eredetű bőrbetegségek előfordulása, s mind többen panaszkodnak extrém bőrszárazságra. Az ilyen panaszokkal küzdők esetében a ránctalanító készítmények, koncentrált hatóanyag-összetételüknél fogva gyakorta bőrirritációt, esetenként fokozott allergiás tüneteket okoznak. Számukra egy rooibosalapú arcápoló jelentheti a megoldást: miközben megelőzi a ráncok elmélyülését, antiallergén hatást fejt ki.


A fiatalság gyümölcse
Rücskös és zöld, netán sötétbarna: ránézésre nem valami bizalomgerjesztő. Ám a rusztikus külső valódi kincset rejt!  tovább Tovább
Szépítsd magad szőlővel
Használd ki a szőlő varázserejét! A lédús gyümölcs alkotóelemei tisztító, serkentő és karcsúsító hatással fokozzák életkedvedet,...  tovább Tovább
Nézzünk a ráncok mögé!
A ráncosodást megállítani nem, csak lassítani lehet. Erről a folyamatról kérdeztük a Dove bőrgyógyászát, dr. Szép Zoltánt.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

antioxidánsCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés