Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Ötvenen túl a legókocka

2008.10.19. | Ötvenentúl.hu
Nemcsak te tartod jól magad, hanem a legókocka is! Az ötvenedik születésnap alkalmából unokáddal együtt élvezhetitek a még mindig korszerű játékot.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A legózás mindenkinek élmény. Akkor is, ha az unokáddal együtt építesz, és akkor is, amikor gyönyörködsz elmélyült játékában. Most ezt a közös örömöt gigantikus feltételek között élhetitek meg. A Lego építőkocka ötvenedik születésnapja alkalmából unokákat, nagymamákat, szülőket közös építésre és kiállításra invitálnak a cég munkatársai. Az egy hónapig tartó ünnepségen óriás figurák és várak, interaktív viking- és kalózsorozatok, Star Wars, a Lánchíd, Bionicle és Lego Creator, Wii-játék-konzolok várnak titeket is!

Budapesten, az Europark Bevásárlóközpontban november 9-ig nézhetitek meg a kiállítást, sőt hétvégenként kedvetekre játszhattok. A szombaton és vasárnap nyitva tartó játszóházakban animátoroktól leshettek el újabbnál újabb technikákat, ötleteket. Jó szórakozást!

Vigyél magaddal egy kockát!

A Lego arra kéri a látogatókat, vigyenek magukkal egy-egy 2 × 4-es legókockát, amelyekből a rendezvény végén óriás kockát építhettek együtt. Az összegyűlt kockákat ezután a cég nagycsaládosok gyermekeinek adományozza.

Vissza a kezdetekhez!

A cég története nemcsak ötvenéves múltra, hanem sokkal régebbre tekint vissza.
Az alapító, a dán Ole Kirk Christiansen – foglalkozását tekintve ácsmester – 1932-ben fából faragta az első játékkacsát, amelynek a Lego nevet adta. A szót a dán leg godt kifejezésből vonta össze, amely magyarul annyit tesz: „jót játszani”. Érdekes, de véletlen egybeesés, hogy a lego szó latin jelentése: összerakni.

A remek ötleten alapuló világhíres játék, először a Fortune Magazintól, majd a Brit Játék Kiskereskedők Egyesületétől nyerte el az évszázad játéka címet. Az évek során több különféle játékdivatot ért meg a népszerű építőkocka gyártója, ám sosem távolodott el a klasszikus alaptól, a most 50 éves kockáktól. Ennek köszönhetően tudott a cég újabb és újabb termékeivel az élen maradni. Mottója: „Csak a legjobb elég jó!”

A hagyományok tiszteletben tartása mellett a tervezők nyomon követik a legújabb játéktrendeket. A vállalat 120 főből álló kreatív csapatának tagjait komoly felvételi vizsgán választják ki, amelyen a kreativitás és a kézügyesség a legfontosabb szempont. A jelenlegi csapat tagjai 15 országból érkeztek, miután a világ különböző részein folytattak művészeti vagy designtanulmányokat. 

Fajátékoktól a modern robotokig

A gyermekjátékok folyton változó világában a cég szisztematikusan fejleszti termékeit, felhasználva a gyermekek és felnőttek körében folyamatosan végzett kutatások eredményeit. Kiemelt szempont a kicsik logikájának és kreativitásának, a komplex problémák megoldási készségének fejlesztése. Ezen alapelveknek és a hangsúlyos kutató-fejlesztő munkának köszönhetően a legó világszerte elismert, pedagógiai intézetekben és iskolákban is használt különleges, kreatív játékanyag.
Bár a folyamatosan bővülő játékpiacon már az elektronikus játékok is versenyre kelnek a hagyományos játékokkal, mégsem kétséges, hogy ezek az építőkockák a jövőben is megmozgatnak minden korosztályt. Néhány kocka összeillesztése olyan intuitív és kreatív gondolkodást igényel, amelyet elektronikus termékekkel soha nem lehet helyettesíteni.

Lépcsők

Az építőkocka története során először az építéshez feltétlenül szükséges, alapvető formák és építő darabok születtek meg. A következő lépcsőt a mozgó tárgyak készítéséhez szükséges elemek jelentették: kerekek, motorok, vonatok és sínek.
A pici és már nagyobb gyerekek játékszokásait vizsgálva érkezett az új ötlet: kockákat a kicsi ujjak számára is! Így született meg a dupló, amely nagyobb méretével a legkisebbek számára is sikerélményt jelent.
A legófigurák új koncepció részeként készültek el, és váltak mára a várak, a házikók vagy a járművek mesebeli vagy hétköznapi gazdáivá. A kezdetben kötelezően sárga arcú alakok mellett már megtaláljuk a kínálatban Harry Pottert, a Mikulást vagy akár a Star Wars szereplőit, sőt afroamerikai emberkéket is vásárolhatunk. 

A minőség titka

A kialakítás során az alapanyagot 232 Celsius fokra melegítik, amíg az állaga olyan nem lesz, mint a tésztáé. Ezután 25–150 tonnás nyomás alatt formába öntik, majd hét másodpercig hűtik, és csak azután veszik ki a formából. A formák kétezred milliméteres pontossággal dolgoznak, ezért egymillió közt mindössze átlagosan 18 darab akad, amely nem felel meg a szigorú minőségi követelményeknek.

A fotón a Christiansen család látható.

 

 
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

játék programCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Fájdalom nélkül
Gyógynövénytár
Interjú
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Programok
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés