Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Hajtípus és frizuratrend

2008.10.13. | Berényi Mariann
Egy jó frizurához nem feltétlenül szükséges a tökéletes hajminőség. Megfelelő ápolással és hajtípusod figyelembevételével tökéletesen nézhetsz ki.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Létezik egyáltalán olyan nő, aki elégedett a hajával? Túl göndör, túl egyenes, túl vékony szálú vagy drótszerű – halljuk napról napra. Itt az ideje, hogy szakítsunk ezzel a gondolkodással. Hiába álmodozol dús loknikról vagy szögegyenes frufruról, ha ehhez nem adottak a feltételek. Ha az elmúlt években megváltozott a hajminőséged, akkor sem tehetsz mást, mint hogy alkalmazkodsz az új feltételekhez. Tudj meg minél többet a hajtípusodról, és válassz a legdivatosabb frizurák közül.

Hajtípus

Szinte biztos, hogy számodra már nem kérdéses, milyen hajtípussal áldott meg a sors. Ha vékony szálú a hajad, könnyen elszakad, puha, egyenes szálú és olajos tapintású. A közepesen vastag haj, nehezen szakadozik, egyenes szálú vagy hullámos. A vastag szálú hajat, nem tudod elszakítani, kemény tapintású és gyakran göndör.

Frizuratrend

Az idei frizuradivat minden hajtípus birtokosának teret enged. A könnyen kezelhető, jól vágott frizurák mellett a komolyabb törődést igénylő geometrikus vágások, aszimmetrikus hajak is stílusosak. A hajszínek között is kedvedre válogathatsz, hiszen a barna és a szőke minden árnyalata ajánlott. A vörös most egy kicsit hátrébb szorult, de az említett két szín közül nyugodtan választhatsz a hidegebb és a melegebb kontrasztok közül. A melírtechnika mellett most egyre népszerűbb a részfestés. Ilyenkor a fejtető vagy a frizura hátsó része más színt kap. Bátorság is ízlés kérdése, hogy mennyire válnak el egymástól a színek. Választhatsz erős kontrasztot, de még jobb, ha egy szín enyhe árnyalatait kevered.

A kettő együtt

A tökéletes megjelenés egyik titka, hogy a hajtípust és a frizuratrendet a lehető legszerencsésebben kombináld. A változókorban gyakran előfordul, hogy a hajszálak elvékonyodnak, vagy maga a hajkorona megritkul. Ezt a változást érdemes fodrászoddal együtt nyomon követned, és ennek megfelelően alakítanod frizurádat. Ha a hajad erősen megritkult, akkor bizony a rövid, világos színű hajzatot érdemes választanod.

Vékony szálú haj

Fodrászszakértőnk, Csábrági Mariann 45 után legfeljebb a vállig érő hajat ajánlja. A hosszú haj csak akkor szép, ha tökéletes minőségben pompázik. Ez viszont a vékony szálú hajnál szinte kizárt. Tanácsadónk éppen ezért a dinamikusabb, rövid frizurákat javasolja. Egy jó vágással, egy jó hajszínnel minden hajminőségből kihozhatod a legjobbat. A fejbőrtől kifelé haladva a haj egyes rétegeit különböző hosszúságúra vágasd, ettől sűrűbbnek látszik a haj. A külső réteg akár hosszabb is lehet, mint az alatta lévő.
Választhatod az arcot lágyan keretbe foglaló, hosszú frizurát, tépett frufruval. Az állkapocs vonalától kifelé haladva lépcsőzetesen hosszabbodik a haj. A rövidebb, kissé hullámos haj mindig dúsabbnak hat, főleg ha a külső tincseket rövidebbre vágjuk.
Ha nem akarsz túl lapos frizurát, sose vágasd egyenletes hosszúságúra a fürtjeidet!

Vastag szálú haj

Ahogy a vékony szálú hajnál, úgy a vastagabbnál is nagyon fontos, hogy hajadnak megfelelő ápolószereket, finish-termékeket használj. Akár göndör, akár egyenes a hajad, nem szabad megfeledkezned arról, hogy nehezebben kezelhető fürtjeidet megfelelően gondozd.
A vastagabb szálú haj gyakran göndörödik. Ehhez a hajtípushoz viszont a hosszabb frizura illik, amely kiemeli hajad természetes szépségét. A rövidebb frizura nehezen kezelhető. Jó tudni, hogy ha göndör hajadat mosás után túl erősen dörzsölöd törülközővel, még göndörebb lesz. Helyette inkább óvatosan rázd ki belőle a vizet, és hagyd, hogy magától száradjon meg.
Ha nem szereted hullámos fürtjeidet, még mindig élhetsz a hajvasalás lehetőségével!

Egy frizura akkor lesz tökéletes, ha hajtípusod mellett figyelembe veszed mindennapi életedet is. Fordulj bizalommal fodrászszakértőnkhöz, aki segít a legmegfelelőbb frizura kiválasztásában.


Hajápolás természetesen
Gondolj bele, hogy egy-egy hajmosás alkalmával mi minden kerül a hajadra. Egy kis körültekintéssel azonban a többségét felválthatod természetes anyagokkal.  tovább Tovább
Kortalan hajtincsek
Gondolj bele, hogy egy-egy hajmosás alkalmával mi minden kerül a hajadra. Egy kis körültekintéssel azonban a többségét felválthatod természetes anyagokkal.  tovább Tovább
Vidd haza fodrászod tanácsát
A fodrászatokban kapható hajápolási kellékeket otthon is használhatod. Ehhez persze arra van szükség, hogy ne csak frizurád elkészítésben kérd ki a...  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hajCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés