Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2014. október 23. csütörtök, Gyöngyi   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Hajtípus és frizuratrend

2008.10.13. | Berényi Mariann
Egy jó frizurához nem feltétlenül szükséges a tökéletes hajminőség. Megfelelő ápolással és hajtípusod figyelembevételével tökéletesen nézhetsz ki.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Létezik egyáltalán olyan nő, aki elégedett a hajával? Túl göndör, túl egyenes, túl vékony szálú vagy drótszerű – halljuk napról napra. Itt az ideje, hogy szakítsunk ezzel a gondolkodással. Hiába álmodozol dús loknikról vagy szögegyenes frufruról, ha ehhez nem adottak a feltételek. Ha az elmúlt években megváltozott a hajminőséged, akkor sem tehetsz mást, mint hogy alkalmazkodsz az új feltételekhez. Tudj meg minél többet a hajtípusodról, és válassz a legdivatosabb frizurák közül.

Hajtípus

Szinte biztos, hogy számodra már nem kérdéses, milyen hajtípussal áldott meg a sors. Ha vékony szálú a hajad, könnyen elszakad, puha, egyenes szálú és olajos tapintású. A közepesen vastag haj, nehezen szakadozik, egyenes szálú vagy hullámos. A vastag szálú hajat, nem tudod elszakítani, kemény tapintású és gyakran göndör.

Frizuratrend

Az idei frizuradivat minden hajtípus birtokosának teret enged. A könnyen kezelhető, jól vágott frizurák mellett a komolyabb törődést igénylő geometrikus vágások, aszimmetrikus hajak is stílusosak. A hajszínek között is kedvedre válogathatsz, hiszen a barna és a szőke minden árnyalata ajánlott. A vörös most egy kicsit hátrébb szorult, de az említett két szín közül nyugodtan választhatsz a hidegebb és a melegebb kontrasztok közül. A melírtechnika mellett most egyre népszerűbb a részfestés. Ilyenkor a fejtető vagy a frizura hátsó része más színt kap. Bátorság is ízlés kérdése, hogy mennyire válnak el egymástól a színek. Választhatsz erős kontrasztot, de még jobb, ha egy szín enyhe árnyalatait kevered.

A kettő együtt

A tökéletes megjelenés egyik titka, hogy a hajtípust és a frizuratrendet a lehető legszerencsésebben kombináld. A változókorban gyakran előfordul, hogy a hajszálak elvékonyodnak, vagy maga a hajkorona megritkul. Ezt a változást érdemes fodrászoddal együtt nyomon követned, és ennek megfelelően alakítanod frizurádat. Ha a hajad erősen megritkult, akkor bizony a rövid, világos színű hajzatot érdemes választanod.

Vékony szálú haj

Fodrászszakértőnk, Csábrági Mariann 45 után legfeljebb a vállig érő hajat ajánlja. A hosszú haj csak akkor szép, ha tökéletes minőségben pompázik. Ez viszont a vékony szálú hajnál szinte kizárt. Tanácsadónk éppen ezért a dinamikusabb, rövid frizurákat javasolja. Egy jó vágással, egy jó hajszínnel minden hajminőségből kihozhatod a legjobbat. A fejbőrtől kifelé haladva a haj egyes rétegeit különböző hosszúságúra vágasd, ettől sűrűbbnek látszik a haj. A külső réteg akár hosszabb is lehet, mint az alatta lévő.
Választhatod az arcot lágyan keretbe foglaló, hosszú frizurát, tépett frufruval. Az állkapocs vonalától kifelé haladva lépcsőzetesen hosszabbodik a haj. A rövidebb, kissé hullámos haj mindig dúsabbnak hat, főleg ha a külső tincseket rövidebbre vágjuk.
Ha nem akarsz túl lapos frizurát, sose vágasd egyenletes hosszúságúra a fürtjeidet!

Vastag szálú haj

Ahogy a vékony szálú hajnál, úgy a vastagabbnál is nagyon fontos, hogy hajadnak megfelelő ápolószereket, finish-termékeket használj. Akár göndör, akár egyenes a hajad, nem szabad megfeledkezned arról, hogy nehezebben kezelhető fürtjeidet megfelelően gondozd.
A vastagabb szálú haj gyakran göndörödik. Ehhez a hajtípushoz viszont a hosszabb frizura illik, amely kiemeli hajad természetes szépségét. A rövidebb frizura nehezen kezelhető. Jó tudni, hogy ha göndör hajadat mosás után túl erősen dörzsölöd törülközővel, még göndörebb lesz. Helyette inkább óvatosan rázd ki belőle a vizet, és hagyd, hogy magától száradjon meg.
Ha nem szereted hullámos fürtjeidet, még mindig élhetsz a hajvasalás lehetőségével!

Egy frizura akkor lesz tökéletes, ha hajtípusod mellett figyelembe veszed mindennapi életedet is. Fordulj bizalommal fodrászszakértőnkhöz, aki segít a legmegfelelőbb frizura kiválasztásában.


Hajápolás természetesen
Gondolj bele, hogy egy-egy hajmosás alkalmával mi minden kerül a hajadra. Egy kis körültekintéssel azonban a többségét felválthatod természetes anyagokkal.  tovább Tovább
Kortalan hajtincsek
Gondolj bele, hogy egy-egy hajmosás alkalmával mi minden kerül a hajadra. Egy kis körültekintéssel azonban a többségét felválthatod természetes anyagokkal.  tovább Tovább
Vidd haza fodrászod tanácsát
A fodrászatokban kapható hajápolási kellékeket otthon is használhatod. Ehhez persze arra van szükség, hogy ne csak frizurád elkészítésben kérd ki a...  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

haj Tena Lady – kérj ingyenes termékmintát! (x) Beach Boys - először Magyarországon! (x) Lehet élni fájdalom nélkül! (x) Mindent a gyógynövényekről! (x) Íme az új Peugeot 508! (x) Hajmosás víz nélkül?! (x) Alvászavar? Tudj meg róla többet! (x) TENA Nedves mosdatókesztyű (x)Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés