Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 24. Saturday, Iván   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Tények és tévhitek a női orgazmusról

2010.12.12. | Lám Luca
Minden harmadik nő képes csak az orgazmusra. A jó orgazmus elmulasztja a fejfájást. A sok szex tágítja a hüvelyt. Igazak ezek az állítások?
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Az orgazmus jó dolog, legyen akár egyszeri, akár többszöri, akár hosszú, akár rövid. Sőt, állítólag nemcsak jó, hanem végtelenül egészséges is. A közhiedelem rengeteg jótékony hatást tulajdonít a női orgazmusnak: a jó szex fiatalít, fogyaszt, segíti az emésztést, elmulasztja a fejfájást. A sok jó mellett azonban sokan tartanak egyes lehetséges negatív következményektől is. Vajon tényleg tágít a sok szex? Vajon tényleg árt a szívnek? Itt az ideje, hogy tisztázzunk minden ebbéli félreértést, hiszen a téma mindenkit érint és fontos.

Az orgazmus hatásai

Az orgazmus hatásairól azért nehéz egyértelmű megállapításokat tenni, mert minden szexszel kapcsolatos kérdés szubjektív, és alapvetően érzelmi alapokon nyugszik. Különösen, ha női orgazmusról beszélünk. A nők szexualitása sokkal összetettebb, mint a férfiaké, legyen szó akár a gátlások levetkőzéséről, akár az orgazmuskészségről. Amíg az egészséges, fizikai problémákkal nem küzdő férfiak többsége minden szexuális együttlétkor átéli az orgazmus nyújtotta gyönyöröket, a nők csak minden második-harmadik szeretkezésük során érnek el a csúcsra – mármint azok a nők, akik egyáltalán képesek a hüvelyi orgazmusra.

Az orgazmus fiatalabbá tesz!

Egy uniós felmérés szerint a 45 és 65 év közötti férfiak és nők átlagosan másfélszer szeretkeznek egy héten – persze ha van állandó partnerük. Ha e mellett a mennyiség mellett azt hisszük, az orgazmus fiatalít, akkor vajon milyen hatást érhetnénk el kétszer ilyen gyakori szexuális aktivitás mellett? A helyzet közel nem ilyen egyszerű. Orgazmusaid száma nem áll egyenes arányban a letagadható éveid számával, habár az ebbéli kutatások egyöntetűen azt mondják, hogy a gyakori orgazmus segíti a sejtregenerálódást. A mozgás – amelyen belső izmaid speciális és intenzív mozgása is értendő – segíti a zsírégetést, és erősíti természetes védekezőképességed, aminek hatására az öregedés folyamatának is jobban ellenállsz.

Az orgazmus szépít!

Tény, hogy orgazmus után a nők arca ragyogóbb, de a kielégüléssel járó, átmeneti sugárzáson kívül vajon tényleg szépít-e a szex? Ha azt vesszük alapul, hogy a szépség egyik elengedhetetlen alkotóeleme a szép bőr, akkor kis túlzással kijelenthető: ha rendszeres orgazmusban van részed, szépülhetsz. Miért? A bőr állapotáért elsősorban a hormonok tehetők felelőssé. A bőr zsírosodását például a férfi-, míg a zsírosodás megakadályozását a női hormonok befolyásolják. A kielégítő, rendszeres szexuális élet pedig segít beállítani a hormonok egyensúlyát, amivel közvetve hozzájárul a szép bőrhöz. Az orgazmus boldogsághormont termel, felfokozott, boldog érzelmi állapotot eredményez, amely hozzájárul a belső harmónia eléréséhez. Az elégedettség pedig köztudottan szépít.

A sok szex tágít!

Mivel a hüvely finom, vékony nyálkahártyája elasztikus és nyúlékony, nincs olyan, hogy túltágítás. Olyan, mint az orr- vagy a szájüreg. Egészséges szexuális aktivitás mellett a hüvely nem képes túltágulni, sőt a belső izomzat rugalmasságának megtartásához az egyik legjobb eszköz a torna. A hüvelyi orgazmus pedig alaposan megtornáztat.

A szex fogyaszt!

Találkoztál már szexkalória-kalkulátorral, amellyel a megadott percek és pozíciók alapján kiszámolhatod, hogy tegnap este hány kalóriát égettél el, miközben kedveseddel összebújtatok? Sok ilyen és ehhez hasonló túlzásról hallani. Az igaz, hogy szeretkezés közben mozogsz, ezáltal kalóriát égetsz, de semmiképp sem olyan számottevőt, hogy fogyókúra helyett megállná a helyét. Egy kiadós vacsorát ledolgozhatsz ily módon annyira, hogy az éjszaka ne a telítettség miatti forgolódással teljen, de alakod szempontjából önmagában a szex nem ér semmit.

A szex árt a szívnek!

A szex alapvetően nem árt a szívnek. Összességében jót tesz a szervezetnek, az idegeknek, az izmoknak, ide értve a külső és a belső izmainkat egyaránt. Ha azonban szívbeteg vagy, akkor a szexet, mint minden más fokozott idegállapotot vagy fizikai igénybevételt jelentő tevékenységet is, komolyabban kell kezelned. Vajon le kell-e mondanod a szex nyújtotta élvezetről, ha szívelégtelenségben szenvedsz? A Mayo klinika 2007-es kutatásai szerint megfelelő kezelés és ellenőrzés mellett mindenképpen jó, ha a szex szerves része marad a szívbetegek életének. Kérd ki orvosod tanácsát, hiszen egy ilyen kérdést nem lehet félvállról venni!

Az orgazmus elmulasztja a fejfájást!

Előfordult már veled, hogy fejfájásra vagy migrénre hivatkozva befordultál a fal felé, hátadat mutatva kedvesednek? Készülj fel arra, hogy kifogásod könnyen megcáfolható. Mivel az orgazmus serkenti a vérkeringést, és tágítja az ereket, sok fejfájást mulaszt el teljesen.

A női orgazmus összetett és változatos folyamat. Ne felejtsd el, hogy ami egyszer megszünteti a fejfájást, az máskor csak ront a helyzeten. Ha nem kívánod a szexet, és nem esik jól az intimitás, a szex nem fejti ki jótékony hatásait. Sok múlik a partnereden, de legalább ennyi rajtad is. Hogyan érzed magad? Mennyire vagy nyitott? Mennyire vagy együttműködő, őszinte? Különösen az idősebb korban, amikor már nemcsak a ráhangolódás esetleges hiánya, hanem fizikai problémák is nehezítik a helyzetet. Az orgazmus jó. Minden korban – kezeld őszintén a problémát.


A veszekedés jót tesz
Nem mindegy, milyen minőségben telik a szabadidőd. Otthonod hangulatát meghatározza a párkapcsolatod. Egy alapos veszekedés is jobb, mint a feszült hallgatás.  tovább Tovább
Bevált módszer a hosszú...
Zavar, ha kedvesed sokáig égeti a lámpát? Nem elég, hogy egész nap együtt vagytok, de még este sincs nyugtod?  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

nők szerelem orgazmus szexCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés