Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 27. Thursday, Liliána, Olga   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Stílustippek moletteknek

2013.12.28. | Berényi Mariann
Nem szabad elhanyagolnod magad csak azért, mert a mérleg többet mutat a kelleténél. Stílustippjeink segítségével hozd ki a legjobbat barokkos vonalaidból!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Mindig is teltebb voltál az átlagnál? Vagy az évek során testsúlyod folyamatosan gyarapodott? Esetleg egy betegség miatt tettél szert pluszkilókra? – az életminőséged szempontjából nagyon fontos, hogy ezekre a kérdésekre testi és lelki szempontból egyaránt válaszolj.

Mi most mégis azt kérdezzük tőled: el tudod-e fogadni duciságodat? Mered-e szépnek látni magad?

Hidd el, a telt idomok is vonzók. Az alkati sajátosságaidnak és testsúlyodnak megfelelő öltözködési stílus kialakításával nemcsak jól nézhetsz ki, hanem optikailag 4-5 kilót is lefaraghatsz vonalaidból. Ez sajnos fordítva is igaz! Egy rosszul megválasztott ruhadarab amellett, hogy kiemeli a takargatnivalót, még kövérít is.
Ezt már egy kis súlyfölöslegnél is érdemes szem előtt tartani, hiszen optikailag valóban „sok” múlhat az öltözködésen!

Stílustippjeink segítségével te is keresd meg azokat a ruhadarabokat, amelyekkel kiemelheted domborulataid előnyös vonásait!

1. tipp

Se túl szűk, se túl bő!
A súlytöbblet bizony hurkákkal jár. A nadrágok, toppok kiválasztásakor mindig nézd meg, hogy mennyire domborodnak ki párnácskáid. Ha túl szűk holmit viselsz, ezek a husikák könnyen „szemmel foghatóvá” vállnak. Csak akkor vásárolj meg ilyen holmit, ha blúzzal vagy blézerrel szeretnéd hordani.
A ló túloldalára sem szabad átesned: nem igaz, hogy a bő lebernyeg ápol és eltakar. Ezek a ruhák különösen alacsonyabb testmagasság mellett keltenek terebélyes hatást.

2. tipp

Óvatosan a csíkossal!
A vízszintesen csíkos ruhadarabokról mindenképp le kell mondanod. A függőleges sávok viszont különösen előnyösek, főleg ha sötétebb alapszínen világosabb vonalak futnak. Ez a megállapítás nemcsak a felsőruházatra, hanem a harisnyákra is igaz: hosszanti csíkozású darabok nyújtják az alakot.

3. tipp

Figyelj a színekre!
A jó megjelenésű molett hölgyek egyik titka a színek helyes megválasztásában rejlik. A sötét színek karcsúsító, a világosak erősítő hatásával érdemes játszani. Nem kell állandóan feketét hordanod, de nem árt, ha megtanulod, hogyan formáld át optikailag alkatodat. Ha felül erősebb vagy, a blúzod és a pulóvered legyen sötétebb. Ha viszont a „súlypontod” a derekad alatt van, nadrágból és szoknyából válaszd a sötétebbet.
A tarka ruhákkal sem árt az óvatosság. Lehetőleg egyszerre csak egy mintás holmi legyen rajtad, méghozzá az előnyösebb testrészeden.

5. tipp

Előnyös fazonok
A színek helyes megválasztása mellett érdemes a fazonok kiválasztásával is kísérletezned. Ebben a kérdésben azonban nehéz általános tanácsokat megfogalmazni, hiszen a duciság önmagában nem határozza meg testfelépítésedet. Súlyodtól függetlenül lehet alkatod homokóra, körte vagy alma. (Olvasd el ezzel kapcsolatos cikkünket!)
A legtöbb molett hölgynek jól áll, ha a kissé szűk topp fölött nyitott blúzt vagy blézert visel. A most divatos enyhén karcsúsított, A vonalú modellek is szinte mindenkinek jól állnak, a mell alatt bővülő felsők pedig jól elrejtik a pocakot. A felsők közül érdemes V kivágásút választanod, mert ez a fazon nyújtja a nyakat.

6. tipp

Találd el a ruha hosszát!
A ruhadarabok hossza is sokat számít. A derékig érő blézerek, kabátkák kiemelik gömbölyded alkatodat, ezért jobban jársz a hosszabb típusokkal. A háromnegyedes nadrágokkal ugyanúgy óvatosan kell bánnod, mint a rövid szoknyákkal, hiszen ezek is duciságodat hangsúlyozzák. A bokáig vagy a térdközépig érő szoknyák a legtöbb teltkarcsú hölgynek jobban állnak, akárcsak a hosszú fazonú nadrágok.

7. tipp

Magas sarkon karcsúbban
A magas sarkú cipő még a vékonyabb nők alakját is jótékonyan befolyásolja. Az emelt saroktól nemcsak hosszabbnak, hanem csinosabbnak is tűnnek lábaid.

8. tipp

A kiegészítő kötelező
Az egyszínű, egyszerű ruhákat dobd fel színes kiegészítőkkel. A feltűnő nyakláncok, stílusos brossok vagy a nagyobb fülbevalók neked sokkal jobban állnak, mint az XS-es méretet viselő nőknek. A vastag karkötők még a csuklódat is vékonyítják. A meseszép anyagokból készült stólák mintái szintén rajtad érvényesülnek igazán. Egy tetszetős nagyméretű táska ugyanúgy jótékony hatással lehet arányaidra, ahogyan egy széles karimájú kalap is.

9. tipp

Építs megfelelő fehérneműre
Élj az alakformáló alsóneműk jótékony hatásával. Ma már kényelmes fűzők, fenékemelő bugyik közül válogathatsz. A melltartó kiválasztásakor ügyelj arra, hogy a mérete megfelelő legyen. Nem szép, amikor a pánt barázdát szánt a hátban.

10. tipp

A frizuráról se feledkezz meg!
Ha szép a hajad, feltétlenül növeszd meg, mert a frizura is karcsúsíthat. A dúsan aláhulló fürtök különösen kiemelhetik nőies vonzerődet. Ha nem tudod megnöveszteni a hajad, akkor se keseredj el, mert a jól vágott, rendszeresen festett frizura a te megjelenésed is megkoronázhatja.

Képek forrása: Cherished-eomen.com


Öltözz alkatod szerint!
Úgy érzed, egyetlen ruha sem áll jól neked? Segítünk alakod besorolni, és eláruljuk, milyen trükkökkel öltözhetsz igazán csinosan, nőiesen.  tovább Tovább
Divattippek, ha elmúltál 50
Micsoda szerencse, hogy minden visszatér a divatba! Vedd elő a rég elfelejtett kedvenceket, alakíts rajtuk egy picit, és máris te leszel a legtrendibb!  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

súlyfölösleg divatCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés