Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

5 tipp állatszőr-allergia ellen

2011.05.12. | Ötvenentúl.hu
Mit tehetsz, ha az unoka kutyát szeretne? Néhány tippel segítünk, hogy ne legyen sem családi perpatvar, sem nagy vakarózás a vége.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Unokád számtalanszor nyaggatott már, hogy kutyát, macskát szeretne? Közeledik a húsvét, és élő nyusziért könyörög? Íme, néhány tipp, hogy hogyan kerüld el az állatszőr-allergia kialakulását.

1. Megőrző

Ha nem tudod biztosan, hogy a családtagok mit szólnak majd egy háziállathoz, inkább segíts egy barátodnak azzal, hogy kutyáját vagy macskáját megőrzöd, amíg szabadságon van. Így kiderül, hogy csak hóbort volt, vagy unokád tényleg tud vigyázni egy állatra.

2. Óvatosság

Ha nem vagy biztos az eredményben, de mégis háziállatot szeretnél, válassz olyan fajt, amely nem okoz allergiás tüneteket. A teknősök vagy a halak például remek választásnak bizonyulnak.

3. A kertben

Ha kutyád vagy macskád kinn lakik a kertben, akkor kevesebb szőr, ezáltal kevesebb allergén kerül a lakásba. Súlyosabb allergia esetén persze ez sem megoldás, a tünetek függvényében akár le is kell mondanod arról, hogy valaha is kutyád vagy macskád lehessen.

4. Sok fürdetés

Amennyiben mégis a házban tartod kedvencedet, hetente fürdesd meg, ezzel lényegesen csökkentheted az allergizáló tényezők előfordulását a lakásban: Ezzel az élősködőktől is megszabadítod kedvencedet, aki ezért bizonyosan hálás lesz.

5. Lakberendezés

A szőnyegek, a kárpitozott bútorok és a vastag függönyök szinte vonzzák a szőrszálakat. Kerüld őket, ha tudod. Ha ragaszkodsz hozzájuk, szép lassan cseréld a textíliákat mosható anyagokra. Ellenkező esetben a szőr, a nyál és a vizelet állandó gondokat okoz majd. Különös gondot kell fektetned a rendszeres és alapos porszívózásra.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

tippek állat állatok allergiaKiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés