Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Mit diktál a divat idén ősszel?

2008.09.18. | Ács Borbála
Formák, színek, szabások: segítünk eligazodni az idei ősz divatjának irányelvei között! Állítsd össze tippjeink alapján az évszakhoz illő ruhatárad.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Egyik divatőrült barátnőmet lázba hozza az ősz. Mindenki kókadt, fáradt, nehezen szokunk hozzá az időjárás változásához, alig akarunk kibújni a saruból és a nyári ruhából. Ő más: már szeptember első napjaiban kötött pulóverekről, csizmákról és harisnyákról beszélt. Megirigyeltem a jókedvét, és úgy döntöttem, csatlakozom hozzá: igyekszem én is az ősz szép oldalát nézni. Így aztán alapos szemlét tartottam az idei ősz divatirányzataiban. Íme az eredmény: most te is megtudhatod, milyen színeket, mintákat és szabásokat érdemes választanod az idén.

Színek

Idén ősszel az intenzív, mély színek dominálnak, legalábbis az öltözködésben. Ha ruhád színét bőröd tónusához választod, az összhatás egészen különleges lesz. A kék és a lila például kiemeli a szemet, a piros természetesen meleg hatású arcpírt kölcsönöz, az arany pedig a haj csillogását hangsúlyozza.
Az idei ősz két domináló színe a tüzes paradicsompiros és a lila minden árnyalata: a padlizsánlilától a bogyós gyümölcsök színén át a halványlila íriszig. Kombináld őket kevésbé domináns színekkel!

Kabátok

A tél és az ősz legfontosabb kelléke a kabát: ezt viseljük a leggyakrabban, így aztán a hideg hónapokban meghatározza az öltözködésünket.
A kabátok sziluettjei ezen az őszön mintha építészeti formákra hasonlítanának: óriási hajtások és geometrikus alakzatok jellemzik őket. Kiszélesedő, trapéz alakú hátrészük, óriási gallérjaik vagy magas nyakuk van. Olyan, mintha a test három dimenzióját szeretnék túlhangsúlyozni. A felsőtestet körülölelő bábszerű anyagburkolat újrarajzolja a test vonalait. Az építészet az alsó rész vonalaira is kihat: újra divatba jön a piramis alakú, mellkasban szűk, onnantól lefelé szélesedő kabát is.
A vagányabbak próbálkozhatnak a lezserebb, de szintén divatos oldalt cipzáras, rövid motoros dzsekivel. Aki viszont maradna a konzervatívabb, klasszikus formáknál, annak jó hír, hogy divatba jött a mellény! Legyen bőrből vagy kötött anyagból, esetleg bárányszőrből: a hűvös, de nem túl hideg napokon stílusos és kényelmes viselet.

Pulóverek

A divat állandó körforgása ismét érdekes fordulattal lep meg minket. Ami sokáig tiltott és divatjamúlt volt, az most, némileg felújítva, de visszatér: idén divat minden, ami kötött! Túrd fel bátran a szekrényed, tisztítsd ki régi kötött kardigánjaidat, pulóvereidet. A kifutókon angórával és selyemszálakkal kevert darabok is feltűnnek. Formájuk lehet extra hosszú, aszimmetrikus, de kihoztak csípőig érő kötött tunikákat is a tervezők. Színük általában a szürke vagy a tojáshéj árnyalataiban jelenik meg.

Nadrágok

Végre! Itt vannak újra a hetvenes évek! És: a nyolcvanasok is! Ha annak idején eltettél pár jó minőségű darabot, most érdemes lesz előhúzni őket. Idén ugyanis megőrült a nadrágdivat: egyszerre kerültek fel a kifutókra a trapéz- és a répanadrágok. Trapéznadrágokat két fajtában is gyártanak: lábfej fölé érő és bokában végződő szárral. Egyes elvetemült nadrágokat olyan rövidre szabtak, hogy az egész lábfej kilátszik – ha ilyet választasz, érdemes körültekintőnek lenni a cipő dolgában is. A divatszakértők ehhez az új típusú nadrághoz az ugyancsak új, magas sarkú bokacsizmákat ajánlják.

Szoknyák

Hogyha nadrág helyett ezen az őszön a szoknyát részesítenéd előnyben, jó hír, hogy a divat kivételesen egybeesik az időjárás kívánalmaival: a szoknyák ugyanis megnőttek. Az őszi darabok szigorúan a térd alatt végződnek! Idén nem a minik, sokkal inkább a nőies, derékban induló, térd alatt végződő fazonok hódítanak. A tulipán alakú szoknyáknak végtelen a variációs lehetőségük, s bármivel kombinálod, elegánsak.

Kiegészítők

Újabb klasszikus tér vissza az apró kézitáskákkal! Ez a – főleg alkalmi öltözékekhez passzoló – kis holmi mindenféle formában kapható, főleg bőrből készül. Csak a legszükségesebbek férnek el benne: de mindenki tudja, hogy egy női táska belső terei kifürkészhetetlenek.
Egy nagy és kényelmes sállal különlegessé teheted megjelenésed, akárhogy variálod is. Idén a selymet a klasszikus mintákkal párosították a tervezők. A szakértők szerint ősszel a piros alapon fekete párducmintás sál a legellenállhatatlanabb!

Ne törődj az esős, hideg ősszel: kapd fel az esőkabátod, fogd karon a barátnődet, és vessétek be magatokat a turkálók, butikok és egyedi boltok tengerébe: a divatos megjelenéshez nem annyira a pénz, mint stílus és az ízlés a fontos!

Képek forrása: Victoria Secret,  Fashion-era.com


Keresd az ideális nadrágot!
Úgy érzed, a próbafülkék tükrei gonoszan vigyorognak rád, amikor nadrágot próbálsz? Rád is vár valahol az ideális darab, csak meg kell találnod!  tovább Tovább
Lila divat
Függetlenül attól, hogy kockás, virágos vagy egyszínű a mintázat, a szezon slágere a lila szín lesz. Te se hagyd ki!  tovább Tovább
Öltözz alkatod szerint!
Úgy érzed, egyetlen ruha sem áll jól neked? Segítünk alakod besorolni, és eláruljuk, milyen trükkökkel öltözhetsz igazán csinosan, nőiesen.  tovább Tovább
Öltözz természetesen!
Ugye milyen nehéz egyszerű, természetes anyagokból készült ruhát és hozzá illő kiegészítőt vásárolni? Nézz szét a The Earth Colletion...  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

divatCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés