Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 16. Wednesday, Ábrahám   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Koleszterincsökkentő és rákellenes hatóanyag a természetben

2014.12.11. | Futaki Balázs
A növényeknek változatos színeket adnak, téged pedig megóvnak számtalan betegségtől. Hogyan hatnak szervezetedre a flavonoidok?
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A természet gondosan ellátja a növényeket olyan védelmi rendszerrel, mely megóvja sejtjeiket a környezet káros hatásaitól. Virágaik, terméseik gazdagon tartalmaznak flavonoidokat, olyan festékanyagot, amely fenntartja az életben maradásukhoz szükséges egyensúlyt, és megsemmisíti a kórokozókat.

Ezek az anyagok azonban nemcsak a gyümölcsöket, zöldségeket védik, hanem az emberi szervezetre is kedvező hatást gyakorolnak. Ha étrended segítségével bőségesen hozzájutsz a flavonoidokhoz, a leggyakrabban előforduló betegségek kockázatát jelentősen csökkentheted. Erőnléted is látványosan növekszik, hiszen az anyagcsere-folyamataid új lendületet kapnak. Ismerd meg hatásukat, és ezentúl ne hiányozzanak a tányérodról!

Újjászülető érrendszer

A vérzsírok veszélyes fajtája, az LDL-koleszterin akkor fenyeget szívbetegséggel, ha túlzott mértékben emelkedik a szintje. Ez nagy eséllyel bekövetkezik, ha érrendszered épsége nem megfelelő.

A flavonoidok kettős védelmet jelentenek számodra. Közvetlen koleszterincsökkentő hatást is rejtenek, másrészt segítenek megőrizni az érfalak rugalmasságát. Így nem keletkeznek az ereken apró repedések, melyeket szervezeted védekezésképpen koleszterinnel próbálna betapasztani. Fokozzák a vérkeringést, és szabályozzák a vérnyomást, ezáltal kevesebb az esély az érfalakon képződő lerakódásokra.

Kutatások bizonyítják, hogy a flavonoidok a kialakult érkárosodások kezelésében is kiváló segítséget jelentenek. Támogatják a szervezet öngyógyító törekvéseit, sejtmegújító hatásuk helyreállítja az érrendszer egészségét. A növényi festékanyagok emelik a vérzsírok HDL-fajtáját, melyet „jó” koleszterinnek neveznek. Ezek feladata, hogy elszállítsák a káros koleszterint a májba, amely majd lebontja. Az összetett védelemnek köszönhetően a flavonoidok többszörös esélyt nyújtanak a szív- és érrendszer hosszú távú egészségéhez.

Szembeszállnak a daganatokkal

A leginkább rettegett betegség, a rák előfordulását a növényi színanyagok sikeresen mérséklik. Mindenki szervezetében időről időre keletkeznek szabad gyökök, olyan részecskék, amelyek kóros elváltozásokat, rákos folyamatokat indíthatnak el. Akkor jelentenek igazán veszélyt, ha mértéktelenül elszaporodnak. Ennek esélyét növeli a környezetszennyezés, a táplálékokkal fogyasztott adalékanyagok, valamint a stressz. Lehetetlen feladat, hogy teljesen megakadályozd a szervezetedbe kerülésüket, azonban nagy lépést tehetsz a megsemmisítésük érdekében. A magas flavonoidtartalmú étrend erősíti sejtjeid ellenálló-képességét, így a flavonoidok hatékonyan veszik fel a harcot a szabad gyökök támadásával, emellett a káros anyagok jelentős részét elpusztítják, mielőtt a rákos sejtszaporulatot elindítanák. Immunerősítő hatásuk tovább fokozza a daganatokkal szembeni védelmet. Akkor is érdemes rájuk gondolni, ha már utolért a betegség. Ezek a növényi anyagok megsokszorozzák a daganatos megbetegedések kezelésének hatékonyságát és bizonyítottan csökkentik a terápia mellékhatásait.

Kortalan lendület

Miért törődnél bele, hogy az évek számának szaporodása energiaszinted jelentős csökkenéséhez vezet? A fáradékonyság, az erőtlenség legfőbb oka, hogy szerveid működőképessége fokozatosan hanyatlik. Ezt azonban késleltetheted, ha lassítod az öregedési folyamatokat. A flavonoidok anyagcsere-javító és vérkeringést serkentő hatásuk által növelik a sejtek tápanyag-ellátottságát. Nagyobb mennyiségű friss oxigén áramlik a szervekhez, és a vitaminok, ásványi anyagok gyorsabban jutnak el rendeltetési helyükre. A legfontosabb kiválasztó szervek, a máj és a vese munkáját is támogatják, így könnyebben megszabadulsz a káros méreganyagoktól.

A flavonoidok fokozzák a táplálékkal felvett vitaminok kedvező hatását is. Segítik felszívódásukat, és megvédik őket a megsemmisüléstől, mielőtt még sejtjeidhez jutnának. Nemcsak erőnléted, állóképességed növekszik a fogyasztásukkal, de szellemi teljesítőképességed is. Javítják az agy vér- és oxigénellátását, megakadályozzák a meszesedést. Nem véletlen, hogy valódi újjászületésről számol be, aki próbára tette a flavonoidok erejét.

Hogyan élvezheted hatásukat?

A legegyszerűbb megoldás, ha étrendedet flavonoidokban gazdag táplálékokkal bővíted. Jelentős mennyiségben tartalmazzák a bogyós gyümölcsök, különösen a fekete ribizli, a szeder, a kökény. A vörös szőlőről és a sárgabarackról se feledkezz meg! Télen válaszd a fagyasztott változatokat.

A zöldségek közül bőségesen fogyassz brokkolit, sóskát és spenótot, petrezselymet! Néhány szem dió hatékonyan egészíti ki a flavonoidbevitelt. Csekély mennyiségű zöld tea és étcsokoládé is szerepelhet étrendedben, melyek szintén tartalmazzák ezt a védőanyagot.

Ha úgy érzed, fokozott támogatásra szorul szervezeted, étrend-kiegészítők formájában is hozzájuthatsz a flavonoidok koncentrált formájához. Gyógynövény-szaküzletek és egyes gyógyszertárak kínálatában folyadék és kapszula is található, melyek mellékhatás nélkül látnak el a növényi festékanyagok sokoldalú védelmével.


Koleszterin-, vérnyomás- és...
Az élelmesek nem csupán a konyhában használják, évszázadok óta a rendelkezésünkre áll, és még az íze is mennyi. Mi lehet az?  tovább Tovább
Ismert gyógynövények ismeretlen...
Csak kevesen gondolunk arra, hogy a mindenki által használt gyógynövények egyes gyógyszerekkel együtt nagyon veszélyesek lehetnek.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

természetes rák koleszterinCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés