Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Rajzold újra az arcformádat!

2015.02.23. | Iván Viktória
Nem érzed ideálisnak az arcformádat? Smink segítségével bámulatos eredményeket érhetsz el arcod arányainak átalakításában.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Csupán keveseknek adatott meg, hogy az optimálisnak tartott ovális arcformával lássák meg a napvilágot: az ovális arc arányos, egyensúlyban van, ezt a legkönnyebb sminkelni, mert nem kell változtatni a formáján. A többiek viszont a smink segítségével közelebb kerülhetnek a tökéleteshez.

Különböző árnyalatú alapozókkal az arcforma szabálytalanságai is kitűnően korrigálhatók – ennek mikéntjéhez nyújt segítséget alábbi összeállításunk, mely profi sminkfogásokat mutat be a különböző arcformákon.

Ahhoz hogy az arcformát optikailag megváltoztassuk, a bőrszínnel megegyező alapozón kívül szükségünk lesz egy másikra is, amely két árnyalattal sötétebb vagy éppen világosabb. Oda, ahol „lefaragni” szeretnénk, a sötétebb árnyalatot tegyük; például a széles arc, homlok vagy orr két szélére, kiugró állcsúcsra. A világos szín ezzel szemben kiemel – jól használható mélyen ülő szem, lapos arccsont vagy szemöldökcsont kiemelésére.

Az arcforma korrigálását szolgálja egy jól megválasztott frizura is – lássuk, mit ajánlanak a szakemberek:

Kerek arcforma

A homlok és az áll széles és ívelt, a járomcsont az orca teltsége miatt nem emelkedik ki. A kerek arcforma (mint amilyen például Ornella Mutié vagy Liptai Claudiáé) esetén az arc széleinek „lefaragása” a feladat, ami elősegíti az arc függőleges tengelyének kiemelését is. Ezt végezzük sötétebb alapozóval.
Az arc közepén használt világosabb alapozó kiemeli az orrot és az állat. Az arcpirosítót vagy bronzosító púdert a járomcsont alatt rézsútosan, széles sávban vigyük fel – ez a kerek arcformára gyakran jellemző lapos járomcsontot teszi plasztikussá. Használjunk friss, halvány színeket, mint amilyen a barack- vagy a cukorrózsasszín.
A szem „meghosszítása”, mandula alakú sminkelése szintén ellensúlyozza a kerek arcformát. Ehhez a felső szemhéj külső harmadát árnyékoljuk sötétebb árnyalatú szemhéjpúderrel a szemöldök legszélső pontjának irányában, alul pedig csupán középtől kifelé haladva húzzunk finom vonalat a szempillák tövébe. A pillákat hosszító spirállal tegyük hangsúlyossá.

Előnyös frizurák: Kerek archoz leginkább a rövid, tépett frizura illik könnyed frufruval – ez a fazon nemcsak keskenyíti, de fiatalítja is az arcot. A vállig érő, lépcsősen vágott frizura szintén keskenyíti az arcot. Ha a tincsek oldalt lazán az arcba omlanak, eltakarják a kerek formát, de keskenyítő hatást érhetünk el még a hosszú, tépett frufruval, az egyenes, hosszú fürtökkel, valamint a fejtetőn alkalmazott világosabb és sötétebb melírcsíkokkal.

Szögletes arcforma 

A szögletes acforma esetén a homlok széles és szögletes, az áll kissé lapos és szintén szögletes, gyakran kiugró, a járomcsont nem emelkedik ki az arcból. A szögletes arcforma (Sophia Loren vagy Oroszlán Szonja arca ilyen) jellemzője, hogy kissé csontos, vonásai erőteljesek, ezért a megfelelő árnyalatok segítségével a vonások lágyítása, finomítása a legfőbb feladat. Alapozzuk egy árnyalattal világosabb színnel a homlok közepét, és a szem alatti arcterületet. Árnyékoljuk sötétebb alapozóval vagy púderrel a homlok két oldalát, az állkapocs, valamint a hajtő mentén az arc széleit, végül pedig az orrnyerget is . A pirosító a járomcsont vonalára kerüljön a halántéktól egészen az orca közepéig. A rózsaszín különféle árnyalatai lágyítják a vonásokat, ezért használjuk ezt a hálás pasztellt az arc pirosítására és a száj kiemelésére egyaránt. Hasonló hatást érhetünk el fekete helyett sötétbarna szempillaspirál használatával.

Előnyös frizurák: A szögletes arcformához előnyös a réteges vágás, ahol a hátsó fürtök hosszabbak, az elülsők pedig éppen csak az állkapocs alá érnek. A réteges fazon kibontakoztatja a természetes hullámokat is, melyek lágyítják a vonásokat. Ha elválasztva viseljük a hajunkat, a választékot ne középen húzzuk meg, hanem vigyük el oldalra. Már egy kis aszimmetria is segít elterelni a figyelmet a szögletes kontúrokról: az aszimmetrikus frufru keskenyíti az arcot, a látványos lépcsőkben vágott hosszú, sima haj lágyan keretez, a feltűzött haj a szemre irányítja a tekintetet, de csak akkor előnyös, ha lazán formázzuk.

Sziv alakú arc 

A szív alakú arc lefelé keskenyedő, csúcsára állított háromszögbe foglalható, vagyis a homlok jóval szélesebb az állkapocsnál, a járomcsont magas, az áll pedig kicsi és keskeny (ez Kylie Minogue, Victoria Beckham vagy a Doktor Szöszit alakító Reese Whiterspoon arcformája). A kontúrok finomítása mellett a harmónia megteremtésére törekedjünk a smink alkalmazásakor. A járomcsont fölött világosabb, az állcsúcson, a homlok két szélén, a halántékon és a járomcsont vonala felett sötétebb árnyalatú alapozót használjunk. A járomcsontot emeljük ki pirosítóval rézsútosan úgy, hogy vonala a fültől az orca irányába szélesedjen. A sötétebb rózsaszín pír lágyítja a széles arccsontot. Az áll közepére felvitt leheletnyi pirosító szintén kerekíti az arcot. Hangsúlyozzuk a szájat krémes, színgazdag rúzzsal – a tökéletes hatás eléréséhez használjunk a rúzs színével megegyező árnyalatú szájkontúrceruzát és rúzsecsetet.

Előnyös frizurák: Ehhez a formához olyan fazon illik, amely kiegyensúlyozza a homlok és az áll szélessége közti különbséget. A választék kerüljön oldalra, és hosszú frufruval fedjük el a homlokot. Az állkapocs magasságában kezdődő rétegek szélesítik az állat. A hosszú haj tincseit az állkapocs vonala alatt göndörítsük be. Az állig érő bubifrizura tökéletes választás. Előnyösek még a kifelé kunkorodó hajvégek, melyek a hegyes áll palástolására alkalmasak, vagy a mélyen oldalra fésült választék az arcba és homlokba fésült tincsekkel.

Hosszúkás arcforma 

A hosszúkás arcforma kissé nyújtott, ovális, keskeny és általában csontos, mint amilyen Cher vagy Demcsák Zsuzsa arca. A homlok magas és széles, a járomcsont alacsonyan helyezkedik el, az áll hosszú. A korrigálás célja hogy az arcot optikailag rövidítsük. Árnyékoljunk sötétebb alapozóval a hajtőtől a homlok közepéig és az állkapocstól az állcsúcsig, valamint a járomcsont alatt. Világosítsuk a járomcsont fölött, ami optikailag magasabbra emeli a szemet. A pirosítót csak az arc szélein használjuk, mégpedig úgy, hogy kifelé az arc pereme felé szélesedik. Hangsúlyozzuk a szemet ragyogó, kiemelő színekkel, szemhéjtussal.

Előnyös frizurák: A hosszú archoz olyan fazon illik, amely szélesít – vagyis nagy az oldalirányú kiterjedése. A járomcsont magasságától fokozatosan vágott és széles kefén kifelé szárított „Charlie” például ilyen. A hullámos, lazán göndör fürtök a homlokba húzott tincsekkel is szélesítik az arcot, viszont a hosszú, egyenes haj szóba sem jöhet. Érdemes a szemöldököt szabadon láttatni – amennyiben a szemöldök vékony és keskeny.


Öltözz alkatod szerint!
Úgy érzed, egyetlen ruha sem áll jól neked? Segítünk alakod besorolni, és eláruljuk, milyen trükkökkel öltözhetsz igazán csinosan, nőiesen.  tovább Tovább
Szemrevaló sminktippek
Hogyan emeld ki mély és tiszta pillantásod? Sminktippjeink segítségével ellenállhatatlan tekintettel nézhetsz párodra. Próbáld ki bátran!  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

sminkCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés