Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Keresd az ideális nadrágot!

2008.08.30. | Ács Borbála
Úgy érzed, a próbafülkék tükrei gonoszan vigyorognak rád, amikor nadrágot próbálsz? Rád is vár valahol az ideális darab, csak meg kell találnod!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Nincs olyan nő, aki ne utálna magán valamit: ki a fenekét tartja nagynak, ki a lábát rövidnek, vagy a combját vastagnak. Ezeken az apró hibákon könnyen javíthatsz. Mindössze arra van szükség, hogy körültekintően válassz nadrágot: keresd a számodra megfelelő színt, anyagot és szabást.
Ne add föl az első kudarcnál: ha valami nem áll jól neked, arról nem te, hanem a modell tehet: keress tovább, hiszen minden alkatra létezik tökéletes nadrág.

Ha alkatod körtére emlékeztet, a nadrágnak a derekadat kell hangsúlyoznia. Ne hordj csípőnadrágot, válaszd inkább a derékban záródó fazonokat. Ideális lehet számodra a répanadrág: a nyolcvanas évek nagy divatja újra meg-megjelenik a kifutókon. A csípőben és combban bővülő, lefelé szűkülő répanadrág leplezi a comb vastagságát, és kiemeli a karcsú derekat. Mindenképp legyen egyszínű és sötét: így korrigálhatod, harmonikussá teheted vonalaidat, és elvonhatod a figyelmet alsó tájaidról.

Ha viszont inkább almának látod magad, viselj olyan nadrágot, amely megnyújtja alakodat: erre a célra tökéletes lehet a térdtől bővülő farmer, vagy a nem túl mélyen szabott csípőnadrág. A figyelmet tereld a lábadra: bátran válassz fényesebb, színesebb, mintás anyagokból készült darabokat, akár sortot is. Feneked kiemelésében segíthetnek a farzsebek, vagy ha a nadrág hátul ketté van osztva. Egy magas sarkú cipő remek kiegészítő lehet számodra: nyúlánkká tesz és magasít.

Alkatod leginkább a homokórára emlékeztet? Szinte bármit hangsúlyozhatsz magadon, csinos leszel. Előnyös lehet ezért számodra a csőnadrág, amely egyenes szárú, nem bővül, és nem szűkül. Az olyan darabokban is jól mutathatsz, amelyek egyenletesen, de nem hangsúlyosan bővülnek lefelé. Bátran húzz mintás nadrágot: egy függőlegesen csíkozott fazonban feltűnő és vonzó leszel. Kiegészítőnek válassz széles, hangsúlyos övet, amely csodásan vékony derekat kölcsönöz.

Ha formáid sportosak és fiúsak, hordj olyan farmert, amely kissé megemeli, hangsúlyozza a fenekedet, és testhez álló. Nadrágod farzsebe legyen zsebfedős, hogy vonzza a tekintetet. Azon szerencsés alkatok közé tartozol, akinek nagyon jól áll a csípőnadrág: válogass bátran, hiszen mostanság nagy divat.

A nadrág ma már sem a nemeket, sem a stílust nem osztja meg: egy nő lehet szexis, elegáns, vonzó, sportos, kihívó és visszafogott is ettől a ruhadarabtól. Minden nőnek más az alakja: annak ellenére, hogy a kifutók és a reklámok a gyufaszálformákat hirdetik, valójában nem létezik két egyforma alkat.

Éppen ez az, amitől különlegesek vagyunk: a férfiak sosem centiméterrel közelítenek meg minket: egy harmonikus, vidám és magabiztos nőre mindenki felfigyel.

Egy kis történelem

Nyugaton a nadrág története valamikor az ókorban kezdődött: addig ugyanis férfiak és nők egyaránt szoknyafélékben jártak. Az ókorban a lovas nomád népek hordtak először nadrágot – hiszen így sokkal kényelmesebb volt lovagolni, épp ezért akkoriban a nők is viselték. Rómában csak az utolsó császárok korában terjedt el, azelőtt nem volt népszerű: még gúnyolták is a gallokat furcsa ruhájuk miatt: „nadrágosnak” nevezték őket. A hidegebb, északi tájakon sokkal gyakoribb szokás volt: a hideg miatt itt a nők is folyton nadrágot hordtak. A mi bátor őseink már hosszú évek óta nadrágban jártak, mire a középkorban ez a divat is betört Nyugat-Európába. A 12. századtól a nadrág mindenféle formában megjelent: térdig érő, bugyogó formájú, úszónadrágszerű fazonokban pompáztak a főurak. A Napkirály korától egészen a 18. századig kitartott a térdnadrág divatja (culotte-nak hívták), amelyet selyemharisnyával viseltek. A francia forradalom idején a culotte szimbolikus szerepet kapott: a gyűlölt arisztokratákat jelképezte, ezért megvetették, aki ilyet hordott – ekkoriban alakult ki a pantalló, azaz a hosszúnadrág divatja. A nők csak a 19. századtól hordtak nadrágot – a szexuális forradalommal és a feminizmussal azután széles körben is népszerűvé, majd mindennapi viseletünkké vált.


Öltözz alkatod szerint!
Úgy érzed, egyetlen ruha sem áll jól neked? Segítünk alakod besorolni, és eláruljuk, milyen trükkökkel öltözhetsz igazán csinosan, nőiesen.  tovább Tovább
Lila divat
Függetlenül attól, hogy kockás, virágos vagy egyszínű a mintázat, a szezon slágere a lila szín lesz. Te se hagyd ki!  tovább Tovább
Öltözz természetesen!
Ugye milyen nehéz egyszerű, természetes anyagokból készült ruhát és hozzá illő kiegészítőt vásárolni? Nézz szét a The Earth Colletion...  tovább Tovább
Divattippek, ha elmúltál 50
Micsoda szerencse, hogy minden visszatér a divatba! Vedd elő a rég elfelejtett kedvenceket, alakíts rajtuk egy picit, és máris te leszel a legtrendibb!  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

divatCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés