Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 25. Sunday, Vilmos   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Szombathely másként is felfedezhető

2010.08.22. | Ötvenentúl.hu / MTI
− A térkép segítségével a Kálváriától a Szent Márton útig vezető úgynevezett Szent Márton történelmi sétautat követheti nyomon a kétezer éves városba érkező látogató − mondta el a kiadványt bemutatva Feiszt György, a szombathelyi önkormányzat kulturális tanácsnoka.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A hagyományos térképektől eltérően a belváros épületeit mintegy "madártávlatból" ábrázolják, a Ferenc Tamás által készített grafikán az épületek felismerhetőek.

A látványtérkép azoknak a kiadványoknak a sorában jelent meg, amelyek a Szent Márton Európai Kulturális Útvonalat, a Via Santi Martini-t kívánja népszerűsíteni. A több országot is érintő nagyszabású projektet az Európai Unió 200 ezer euróval támogatta.

László János, a kiadványt gondozó Civertan Grafikai Stúdió vezetője elmondta: a térkép elkészítéséhez több száz légifelvételt és helyszíni fotót készítettek, ennek alapján rajzolták meg a belváros épületeit.

A történelmi építészeti emlékekre összpontosító térkép pontos, de nem méretarányos, ennek ellenére remélhetően jól segítheti majd a város nevezetességeit megismerni kívánó turisták tájékozódását.
A térkép hátoldalán 36 szombathelyi nevezetességet mutatnak be rövid leírásokkal és fotókkal.

A látványtérképet csütörtöktől árusítják majd a szombathelyi Tourinform irodában, de megtalálható lesz a kiadvány a pénteken kezdődő Savaria Történelmi Karnevál információs pontjain is.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

utazásCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Fájdalom nélkül
Gyógynövénytár
Interjú
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Programok
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés