Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

A 4 leghatékonyabb megoldás fogínygyulladás ellen

2013.07.12. | Ferenczy Mária
A szájüreg megbetegedései közül leggyakoribb probléma a fogíny gyulladása. A természetes módszerek most sem hagynak cserben!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Szorongva gondolsz a fogmosásra, mert fájdalmasan duzzadt ínyed a fogkefe érintésétől vérezni kezd? Ne halogasd a kezelést, hiszen az elhanyagolt ínygyulladás fogaid elveszítéséhez vezethet.

Míg az egészséges fogíny kemény felületű, rózsaszín árnyalatú, megbetegedés esetén színe bíborvörösre változik, és könnyen vérezni kezd. A fogínygyulladás leggyakrabban a szájüregben megtelepedett baktériumok miatt alakul ki, melyek hatására lepedék, később makacs fogkő borítja a fogakat. A kórokozók megtámadják a fogínyt, melynek megváltozik a szerkezete. További veszélyt jelent, ha a meglazult fogak mellett kis tasakok alakulnak ki – ekkor csak orvosi segítségtől remélhetsz megoldást.

Hogyan kerülhetsz lépéselőnybe?

Mint minden betegség, így a fogínygyulladás ellen is leghatékonyabb fegyver a megelőzés. Nem adsz esélyt a baktériumok terjedésének, ha a főétkezéseket alapos fogtisztítás követi. Nem feledkezz meg a fogselyem rendszeres használatáról se!

A rosszul illeszkedő fogtömés is kockázatot jelent, érdemes fogorvosodtól kérni a helyreállítását. Az éjszakai alvás során a csökkent nyáltermelés hatására kiszárad a száj, és nagyobb eséllyel szaporodnak el a baktériumok. Elejét veheted, ha lefekvés előtt fertőtlenítő hatású szájvízzel öblögetsz.

Félévente keresd fel a fogorvost a fogkövek eltávolításának céljából. A változókor hormonális ingadozásai, a cukorbetegség és a tartós stressz jelentősen fokozza az ínygyulladás veszélyét, ez esetben fordíts különös figyelmet fogaid ellenőrzésére és az immunerősítő vitaminokban gazdag táplálkozásra.

A gyógyító négyesfogat

Ha nem vetetted be idejében a megfelelő megelőző módszereket, a kialakult ínygyulladást is megszüntetheted négy hatékony segítőtárssal, melyeket a természet kínál számodra.

  • Az ezüstkolloidot vízben feloldott ezüstrészecskék alkotják. Úgy viselkedik, mint egy második immunrendszer. Egyedülálló módon képes elpusztítani a baktériumokat és vírusokat. Mindezt mellékhatások nélkül teszi, miközben elősegíti a szövetek gyógyulását. Gyógyszertárban, bioboltokban vásárolhatod meg az oldatot, melyet szájöblítésre és táplálékkiegészítőként is használhatsz.
  • A grépfrútmagcsepp az antibiotikumoknál is erőteljesebben száll szembe az ínygyulladást kiváltó kórokozókkal. Növényi hatóanyagai erősítik az érfalat, megakadályozzák a vérzést. A készítmény fogyasztásával belülről erősítheted fogínyedet, a gyulladt területet pedig öblögesd a vízben feloldott cseppekkel.
  • Az E-vitamin szintén kétféle módon segít: táplálékkiegészítőként sejtvédő hatású, továbbá fokozza a vörösvértestek képződését. Egyszerű módszerrel külső használatának előnyeit is tapasztalhatod. Szúrd ki az E-vitamin-kapszulát, és naponta két alkalommal dörzsöld be a folyadékkal a fájdalmas ínyfelületet.
  • A gyógynövények közül legkiválóbb ínygyulladás-csökkentő a zsálya. Összehúzza az ereket, csillapítja a vérzést. Fertőtlenítő ereje elpusztítja a káros anyagokat. A főzetéből készült teát használd szájöblögetésre, és a tökéletes hatás kedvéért a gyógyszertárban vásárolhatsz zsályakivonatot tartalmazó gélt is fogínyed kezelésére.

Hogyan lesz a fogínygyulladásból...
Korral szaporodnak fogászati problémáink: ez leggyakrabban a fogíny gyulladását jelenti, ami a fogak kihullásához vezethet.  tovább Tovább
Te is félsz a fogorvostól?
Sokan rettegnek a fogorvostól. Olyannyira, hogy rettegésük erősebb, mint a különböző fogbetegségek okozta fájdalom. Hogyan küzdheted le félelmeidet?  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

fogorvos fog fogápolás gyógynövényCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés