Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Intim fazonok

2008.12.30. | Ács Borbála
Már hallottál róla, de bele se mersz gondolni, milyen lehet? Egyre többen merészebb bikinivonalat szabatnak maguknak. Körüljártuk a lehetőségeket, hogy te is kipróbálhasd.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A nők már az ókori Egyiptomban is szőrtelenítették magukat az intim területeken: úgy tartották, csak a teljesen sima és szőrtelen bőr jelent igazi szépséget és ártatlanságot. Akkoriban mézes-olajos krémekkel varázsolták simává bőrüket. A szőrtelenítés a görögök körében is népszerű volt, hiszen a szőrős nőket ijesztőnek tartották. A rómaiak egy külön erre a célra kialakított csipesszel szabadultak meg az intim szőrzettől. Ennek szakértői a keleti rabszolgák voltak Rómában: ők értettek a legjobban ehhez a bonyolult művelethez, hiszen náluk vallási előírás volt a csupaszítás. A szokást Medici Katalin törte meg: betiltatta az intim szőrtelenítést. Egészen az 1960-as évekig senki nem is gondolt rá – azóta azonban egyre népszerűbb. Mint minden, ez a kérdés is ízlés dolga: van, aki idegenkedik a csupaszságtól, más kellemesnek tartja. Aki hosszú, tartós kapcsolatban él, általában nem foglalkozik intim testtájai lecsupaszításával. Egy új kapcsolatban azonban többnyire fölmerül a kérdés: szőrtelenítsünk-e "ott" is. Nem reprezentatív "közvélemény-kutatásunk" során azt a többségi véleményt kaptuk, hogy a férfiak szex közben szeretnek újabb és újabb fazonokra bukkanni.

Intim meglepetés

Mára kész mániává vált a szőrtelenítés: csupaszítunk itt, ott és – amott. Van, aki még mindig húzza az orrát, ám szerintünk izgalmas vállalkozás, ami akár fenekestül felforgathatja szexuális életedet. Ha úgy érzed, már egyre nehezebb újat nyújtani kedvesednek, vagy egyszerűen csak érdekesebbé és izgalmasabbá szeretnél válni a számára: lepd meg! Magabiztosabbnak és vonzóbbnak érezheted magad tőle: mintha egy kis titkot hordanál magaddal, melyet csak azzal osztasz meg, akivel te akarod. A módszerek, fazonok és ízlések tárháza majdnem végtelen. Ötvenen túl is!

Borotva

A legkézenfekvőbb és a leggyorsabb módszer. Mielőtt nekivágsz, a szőr nagyját vagdosd le kisollóval, így könnyebb dolgod lesz. Mindenképp válaszd a lehető legjobb minőségű pengét. Borotvahabot csenhetsz a veled egy háztartásban élő férfitól, vagy vehetsz a kifejezetten nőknek gyártott változatból, de tökéletes megoldás egy kis szappan vagy tusfürdő is. Fontos, hogy szálirányban haladj, és feszítsd meg az adott bőrfelületet. A módszer hátrányai az esetleges apró vágásokban és a borotválás után rövid idővel megkezdődő viszketésben rejlenek – ezeken óvatossággal, illetve hidratáló, bőrnyugtató krémekkel segíthetsz.

Krém, epilátor

Ha már borotva, gondolhatnánk a szőrtelenítő krémekre is, ezek azonban a legkevésbé sem ajánlottak: az intim területeken bőröd sokkal érzékenyebb, a krémek pedig mindenféle vegyi anyagokkal dolgoznak.
Az epilálógépeket csak a végtelen fájdalomküszöbbel rendelkező hölgyeknek ajánljuk, ugyanis nagyon fáj. Bikinivonalon még túl lehet élni, de a kényesebb területeken csak az aszkéta hajlamúak próbálkozzanak. A módszer előnye a ritkulás és a lassabb növekedés lehet: mindenesetre légy óvatos.

Gyanta

Ezzel a megoldással marad a legtovább sima a bőr, de azt nem tagadhatjuk: a gyantázás fáj. A szakemberek semmiképp sem ajánlják, hogy otthon próbálkozz vele – mivel nem látod jól a kérdéses bőrfelületet, sőt a szálak itt sokkal szabálytalanabbul nőnek, mint a lábon, így könnyen szerezhetsz sérüléseket. A legtöbb kozmetikus vállal intim gyantázást is: ez a módszer talán a legkényelmesebb, a legkevésbé fájdalmas, és a leghosszabban tartó. Ellenérv lehet persze az idegen előtt való kitárulkozás: a legtöbb szakember ügyesen, külön szobában, takarásban és aktív figyelemelterelő hadműveletekkel enyhíti zavarodat. Gyantázás után mindenképp nyugtasd a bőröd hintőporral, krémmel, és legalább egy napig kerüld a vizet, amelytől a még érzékenyebbé vált bőr kisebesedhet.

Végleges szőrtelenítés

Egyre többfelé villognak a végleges szőrtelenítést kínáló, visszautasíthatatlan ajánlatok. Ha úgy döntesz, egy életre le akarod tudni az epilálás gondját, vágj bele. Előtte érdeklődj, kérdezősködj, mert igen költséges és hosszadalmas vállalkozásról van szó. A 6-8 alkalmas kezelés során a sötét szőrszálakba a lézer hőt vezet, amely aztán megöli a szőr növekedéséért felelős sejteket. Épp ezért csak a sötét szálakkal végez – a szőke vagy az ősz színűeket meghagyja.

Fazonok

Ha igazán bátor és vagány vagy, még ezer extra lehetőség áll előtted: A brazil fazon Rio strandjainak divatja, és állítólag Naomi Campbell és Gwyneth Paltrow is erre esküszik. Ehhez majdnem a teljes területet szőrtelenítik, csak egy vékony csíkot hagynak meg középen. Meleg gyantával, nagy odafigyeléssel készül. A hollywoodi forma a teljesen lecsupaszított intim terület elnevezése. Egyes topmodellek szerint a formát az alkatodhoz igazíthatod: fontos tehát az összhatás is.

Befestheted, sőt szív-, csillag-, fordított háromszög vagy más formákat csináltathatsz. Ünnepi alkalmakkor felragaszthatsz képeket, strasszokat vagy más díszeket is – a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen.


Karcsúsítás fehérneművel
Elégedetlen vagy az alakoddal? Szeretnéd, ha a szűkebb fazonú ruhákban is csinosan mutatnál? Nézz szét az alakformáló fehérneműk között!
  tovább Tovább
Hogyan öltözz szexisen?
A nagy divattervezők sem húszévesek már, mégis mindig bombajól néznek ki. Ideje ellesni egy-két fortélyt tőlük!  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés