Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 16. Wednesday, Ábrahám   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Hogyan kezelhető az impotencia?

2010.01.04. | Lám Luca
A szexuális teljesítőképességgel kapcsolatos gondok a mai napig abszolút tabunak számítanak. Pedig többnyire van megoldás a problémára.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A potenciával kapcsolatos gondok skálája igen széles, a legtöbben mégis azonnal impotenciáról beszélnek, függetlenül attól, hogy a teljesítőképesség milyen tekintetben nem teljes. Éppen ideje tisztázni a félreértéseket. Lássuk, mikor beszélünk impotenciáról!

Potenciazavar vagy impotencia?

Orvosi értelemben akkor beszélünk impotenciáról, ha valaki egyáltalán nem képes gyermeknemzésre. Ezek szerint minden egyéb probléma sokkal inkább a potenciazavar fogalomkörébe tartozik, legyen szó akármilyen szexuális vágybeli, szükségletbeli vagy képességbeli eltérésről. Ide tartozik tehát minden olyan probléma, amely miatt az ember szexuális élete nem kielégítő. Bár ezekben az esetekben nem impotenciáról beszélünk, érdemes az okokról és a megoldási lehetőségekről szót ejteni, hiszen a potenciazavar lényegesen gyakoribb, mint a teljes nemzőképtelenség.

Okai

A mai napig elterjedt nézet – még orvosi körökben is –, hogy a legtöbb potenciazavar mögött lelki okok húzódnak meg. Általánosítani semmiképp sem lehet, hiszen konkrét testi okok is állhatnak a háttérben, de tény, hogy sokan régi emlékek, szexuális zaklatás, vagy a kezdeti sikertelenségek miatt érzik magukat annyira feszültnek, hogy nem képesek a maximális teljesítményre. A gyermekkor és az első szexuális élmény a férfiaknál is nagyon meghatározó lehet. Mint ahogy a hosszú – évekig, akár évtizedekig tartó – házasságokban tapasztalt kicsinylő, becsmérlő bánásmód is, melynek középpontjában a férfi férfiassága áll.
A testi okok között veleszületett rendellenességek – például nyitott gerinccel születés –, vagy akár szerzett betegségek következményei – mint például egyes daganatos betegségek, vagy a cukorbetegség – állhatnak.

Mit tehetsz?

Az impotencia, illetve a potenciazavarok kezelése jelenleg három módon történhet.

  • Gyógyszeres kezelés: hosszabb távon eredményes, folyamatos szedést igénylő, hormontartalmú készítmények, vagy rövid távon eredményes serkentők, mint például a Viagra.
  • Injekció: helyi kezelés, közösülés előtt beadandó, szinte teljesen fájdalommentes injekció, mely kielégítő eredménnyel jár.
  • Műtét: a probléma jellegétől függően, léteznek már különböző péniszprotézisek, melyek akár végleges megoldást is nyújthatnak. A műtét sokaknak bizarr, drága, viszont teljes szexuális életet biztosít.
Ismerd fel az okait!

A testi eredetű impotenciát a nem elégséges, vagy nem elegendő ideig tartó merevedés jellemzi leginkább, melynek hátterében az áll, hogy a barlangos testekbe nem jut elegendő vér, vagy túl gyorsan folyik el onnan. Ilyenkor érdemes az embernek teljesen kivizsgáltatnia magát, hiszen a problémát elzáródás vagy cukorbetegség is okozhatja. A lelki eredetű impotencia esetében azonban az erekció szinte egyik napról a másikra tűnik el teljesen, és sem éjszaka, sem reggel nem jelentkezik.

Mindkét esetben fontos tudnod: a potenciazavar igen gyakori probléma, mely valamilyen formában jelenleg minden tizedik férfit érint, tehát szégyenérzet helyett érdemes foglalkozni vele. Megelőzni csak az egészséges életmóddal lehet, célzott megelőzési lehetőségek nem állnak rendelkezésedre.

Mivel az impotencia okai egyénileg nagyon változatosak és komplexek lehetnek, cikkünkben nem tudunk mindre részletesen kitérni. Személyes problémáiddal célszerű egyénileg szakemberhez – pszichológushoz, urológushoz, vagy akár szexológushoz – fordulni.


A prosztatarák megelőzése
A prosztatarák a férfiak rosszindulatú daganatos betegségei között a 2-3. helyet foglalja el. A tünetek és a megelőzési lehetőségek ismerete elsődleges fontosságú.  tovább Tovább
Tünetmentes daganat – limfóma
A limfóma sokáig teljesen rejtve marad, pedig ha hamar észreveszi az ember, az egyik legjobban gyógyítható daganatos betegség.   tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

kezelés impotencia férfi tünetCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés