Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 25. Sunday, Vilmos   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

5 csoda a természetből - gyönyörű fotókkal

2010.01.13. | Hajdú Zsolt
Felejtsd el a mindennapi kellemetlenségeket, és képzeld el, hogy lélegzetelállító tájakat fedezel fel!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Bár az időjárás itthon hideg és barátságtalan, lehetőségünk van rá, hogy magunk mögött hagyjunk mindent, és hátradőlve kényelmes fotelünkben, elkalandozzunk eddig ismeretlen tájakra, csodálatos vidékekre. Képzeletben kontinensek között vándorolva bejárhatjuk, megismerhetjük a világ öt csodálatos helyét, és otthonunkban élhetjük át az érintetlen természet nyújtotta kellemes élményeket.

Iguazú-vízesés
Argentína/Brazília

A fákkal szegélyezett szigetek és sziklakiszögellések több mint 275 különálló vízesésre osztják a zuhatagot. A látogatók kis gumicsónakokon egészen közelről csodálhatják meg a természetnek ezt a remekművét, de a brazíliai oldalról induló helikopteres körutak résztvevőit is elkápráztatja a vízesés és a szurdok nem mindennapi látványa. A turisták számára készült gyalogösvényeken és gyaloghidakon végighaladva a szurdokot szegélyező bambuszok, pálmák, liánok és vad orchideák sokaságában gyönyörködhetünk. A páfrányokkal, zuzmókkal és broméliákkal benőtt fákat a környék énekes madarai töltik meg élettel.

 

Szent Helens-hegy
Oregon/Washington, USA

A Csendes-óceán északnyugati partját uraló vulkánok közül a legfiatalabb és legaktívabb. A vulkánt és a környező területet nemzeti értékként védetté nyilvánították, de az emberek fölkereshetik, és saját szemükkel láthatják romboló erejének döbbenetes bizonyítékát és a táj csodálatos látványát. A kalandvágyóbbak lenyűgöző élményben részesülhetnek, ugyanis a csúcson, ha fölmásznak, fölfedezhetik a krátert.

 

Machu Picchu
Peru

Az „Öreg csúcs” szigorúan véve nem természeti csoda, de ez az ősi inka város a perui Andokban azért kapott itt mégis helyet, mert a természeti elhelyezkedése páratlanul látványos. A város egy 400 négyzetkilométeres vulkáni kitüremkedésen fekszik, bőven tartalmaz természeti érdekességet, látnivalót. Orchideáit, melyek 5 méter magasra nőnek, és virágaik 8 cm hosszúak, semmi sem pótolja.

 

Olgas
Északi terület, Ausztrália

E természeti csoda valójában 36 nagyobb és 60 kisebb vörös kőzetkibukkanásból áll. A mai hatalmas kőzethegy eredetileg egy sekély beltengerben lerakódott hordalék volt. Mintegy 300 millió éve a tenger kiszáradt, és a terület elsivatagosodott. Ekkor kerültek a föld felszínére a kőzetek, melyeket a szél romboló ereje hosszú évezredek alatt kerekített le. A főbb dómhegyek körül vezető úton valamint a „Szelek sétájának völgyében” is kellemes gyalogtúra tehető.

 

Namaqualand
Észak-fokföld, Dél-Afrika

Nyugatról az Atlanti-óceán, északról az Orange folyó határolja ezt a meglehetősen száraz vidéket. A kiadósabb téli esőzések után azonban csoda történik, és a meglehetősen barátságtalan hely lélegzetelállítóan szép virágos mezővé változik át. Sokan keresik fel ilyenkor, hogy megcsodálják a pazar látványt nyújtó százszorszépeket. A namaqualandi tavasz azonban jóval több látványosságnál: a botanikusok számára rendkívül vonzó az érintetlen táj, a járatlan utak és a vidék fajgazdagsága.

 

Még több csodálatos hely!

Olvasd el Michael Bright 1001 természeti csoda, amit látnod kell mielőtt meghalsz című könyvét!

Ez a könyv egy álomutazás, melynek során elzarándokolhatsz a földkerekség leglátványosabb természeti csodáihoz. Miközben felkeresed bolygónk valamennyi kontinensét és óceánját, megannyi életre szóló élményben lehet részed. Michael Bright, a BBC munkatársa választott ki számunkra 1001-et a természet csodái közül, melyek látványa minden bizonnyal felkavarja a lelkünket s elállítja a lélegzetünket.
Olyan földrajzi helyeket és természeti jelenségeket ismerhetünk meg e válogatás révén, amelyekre örökké emlékezik az, aki egyszer látta már.


Csoda Afrikában – lélegzetelállító...
Egy gyönyörű ország, ahol nincsenek törzsi villongások, ahol nem pusztít járvány, és még gazdaságilag is stabil: Namíbia!  tovább Tovább
Vulkánkitörés közelről - fantasztikus...
Az Etna támadó kedve nem lankad, az ember mégis megtanult mellette élni. Fotók egy vulkánkitörésről.  tovább Tovább
Örök rejtély: hogyan vándorolnak a...
Mi lehet az az erő, amely évről évre arra ösztökéli a madarakat, hogy hegyeken, tengereken, földrészeken keljenek át?  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

utazás természetCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Fájdalom nélkül
Gyógynövénytár
Interjú
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Programok
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés