Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Szúnyogriasztó körkép

2008.08.08. | Berényi Mariann
A nyári szúnyoginvázió ellen nem mindig elég a szúnyogháló: egy-két fenevad könnyen megkeserítheti a legszebb pillanatokat is. Előzd meg!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Igaz, thaiföldi szoftverfejlesztőknek köszönhetően már számítógépes programmal is távol tarthatod a szúnyogokat, mégsem praktikus folyóparti sétákra magaddal vinned a laptopodat.
Egyszerűbb megoldást kínálnak a házi praktikák vagy a kemikáliák.

Vegyszerek a szúnyogok ellen

Ma már senkinek sem kell a lámpára enyves papírcsíkot akasztania, hogy látványosan összegyűjtse a szúnyogokat és a legyeket. A boltokban számtalan hatóanyaggal, parfümmel, technikával működő hatásos szúnyogriasztó közül választhatsz.

A szabadtéri riasztók közül parfümmel átitatott füstölő spirál, szúnyogriasztót tartalmazó gyertya teheti próbára a vérszívók ellenálló képességét, valamint a te türelmedet is. Tapasztalataink sajnos azt bizonyítják, hogy egy kis esti szellő máris hatástalanná teszi a füsttel felszabaduló hatóanyagot, amely egyébként is csak közvetlenül a kanóc közelében fejti ki hatását. Ennél hatásosabbak a szúnyogriasztó lámpaolajjal feltöltött petróleumlámpák vagy szabadtéri sprayk. Egyre népszerűbbek az ultrahanggal működő készülékek vagy az UV-sugaras fénycsapdák. Legnagyobb hátrányuk, hogy a védett és a hasznos rovarokat is elpusztítják.

A reklámokból jól ismert elemes és konnektoros szúnyogirtó készülékek célszerűek lehetnek azok számára, akik nem érzékenyek az egyébként melegvérűekre ártalmatlan rovarirtóval átitatott lapkákból vagy üvegcsékből kiáramló illatanyagokra. A nyitott ablaknál is egész éjszaka hatékonyan működő folyadékos párologtatók hetekig működnek, míg a lapkákat minden este cserélni kell, és inkább zárt térben eredményesek.
Nem mindenki tudja használni az órákon át védelmet nyújtó, bőrre kenhető krémeket, stifteket, sprayket. Miután megvásárolod a készítményeket, mindig próbáld ki hatásukat egy kisebb és érzékenyebb bőrfelületen.

Figyelem!

A készítményekben található méreganyagok veszélytelenek számunkra. Mégis vigyázz, hogy szájba, szembe ne kerüljenek.
A rovarirtó szerek használata után mindig alaposan moss kezet, és olyan helyen tárold a vegyszereket, ahol gyermekek nem érik el.

A természet erejével

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a természet is kínál számunkra hatásos fegyvert a szúnyogok elleni küzdelemben.
Ha idegenkedsz a vegyi megoldásoktól, akkor már azon is érdemes elgondolkoznod, hol tenyésznek a szúnyogok a házad tájékán. Egy vízparti ház esetében nincs sok segítség, de ha máshol az esővízgyűjtő hordókba néhány aranyhalat telepítesz, sok szúnyogcsípést megelőzhetsz. Már egy-két béka is komoly fegyvertény lehet a kerti tavacskádban.

Bár gyakrabban kell használnod, mint a szúnyogriasztó krémeket, mégis eredményes, ha borsmenta-, citromfű-, levendula- vagy petrezselyemlevelet dörzsölsz szét a testeden.
A fokhagyma rendszeres fogyasztása is éppolyan hatásos, mint a B-vitaminé, hiszen a szúnyogok nem szeretik a bőrünkön keresztül áramló illatát.

Az illatosított füstölők helyett kitűnően működik, ha felaprított citrusfélékbe (citromba, narancsba) szegfűszeget szórsz, és egy kis alkohollal megbolondítod. Hasonlóan hatékony, ha forró vízbe diófalevelet dobsz, és azt párologtatod.
Bár kellemetlen az illata, az ecet is csodákra képes.

A szúnyogriasztóktól sohase várj csodát, hiszen éghajlattól, évszaktól és genetikai tulajdonságainktól függően más-más módszerek válhatnak be. És amikor a zümmögő szúnyogokat legszívesebben végérvényesen kipusztítanád, arról se feledkezz meg, hogy hányfajta állat táplálékául szolgálnak.

A szúnyogriasztók ára

Szúnyogriasztó készülékek
Raid elektromos lapkás szúnyogriasztó készülék 10 db lapkával
999 Ft/db 
Raid elektromos szúnyogirtó párologtató 45 éjszakás utántöltő 30 ml
995 Ft/db 
Vape elektromos párologtató készülék- és folyadék-utántöltő szúnyogriasztó szett
1295 Ft/db
Mortein elektromos szúnyogriasztó készülék + utántöltő folyadék
1399 Ft/db 

Aerosolok
Chemotox légy- és szúnyogirtó aerosol 500ml
799 Ft/db
Mortein Insect Seeker rovarkövető légy- és szúnyogirtó aerosol 400 ml
599 Ft/db
Off Max szúnyogriasztó aerosol 100 ml
1099 Ft/db
Protect légy- és szúnyogirtó aerosol 400 ml
642 Ft/db 
Raid légy- és szúnyogirtó aerosol 400 ml
599 Ft/db

Pumpás spray-k
Off Delicate pumpás szúnyog- és kullancsriasztó 100 ml
979 Ft/db
Protect szúnyog- és kullancsriasztó pumpás 100 ml
778 Ft/db
Vape Derm csípést megelőző spray szúnyog- és kullancsriasztó, pumpás 150ml
949 Ft/db 

Egyéb termékek
Off Delicate szúnyogriasztó krém 100ml
949 Ft/db
Raid szúnyogriasztó spirál 10 db
359 Ft/db
Szúnyogriasztó lámpaolaj 1 l   
549 Ft/db

Az árak tájékoztató jellegűek, a bevásárlószolgálat augusztus 6-i ajánlatait tartalmazzák.


Grilltitkok
Hogy a sütögetés ne csak élmény legyen, hanem ízletes és egészséges vacsora is, fogadd meg tanácsainkat!  tovább Tovább
Utazás az utolsó pillanatban
Tízezreket spórolhatsz meg, ha a last minute utak kínálatából választasz. Ha azonban nem kérdezel meg néhány apróságot, előfordulhat, hogy sokat veszítesz.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Fájdalom nélkül
Gyógynövénytár
Interjú
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Programok
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés