Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

3 hajmeresztő Guinnes-rekorder - képekkel

2009.10.21. | Ötvenentúl.hu / MTI
Hihetetlen, de az emberek méreteinek, úgy tűnik, semmi sem szabhat határt. Íme, 3 különc története: az óriás, a törpe és a kövér.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A Guinnes-rekordok könyve minden évben összegyűjti a leghajmeresztőbb rekordokat: ki dob a legmesszebbre, kinek a leghosszabb a körme vagy a haja, ki az, aki a legtovább tud fél lábon egyensúlyozni. A rekorderek attrakcióinak csak a fantázia szab határt, szinte már mindenben született rekord. Íme, három érdekes ember, akik nem éppen mindennapi méretekkel rendelkeznek.

A világ legmagasabb embere

2009-ben egy 247 centiméteres török férfi lett hivatalosan a világ legmagasabb embere. A 27 éves Sultan Kosen a kelet-törökországi Mardinban él. A részmunkaidős földműves csak mankóra támaszkodva tud felállni.

A korábbi csúcstartó, a 39 éves ukrán Leonyid Sztadnyik tíz centivel rávert volna a törökre, de mivel nem volt hajlandó megméretkezni, kizárták a „versenyből”. Kosen a rekord adta hírnév folytán abban bízik, hogy végre megtalálja az „igazit” – árulta el Londonban az újságíróknak. – Eddig elég nehéz volt barátnőt találnom. Senki sem akadt, mert rendszerint megijedtek tőlem. Most, hogy híres leszek, végre sok lánnyal találkozhatom. Szeretnék megnősülni – vázolta terveit tolmács segítségével.

A török fiatalember kivételes magasságát a hipofízisét károsító daganat miatti növekedésihormon-túltengés okozta. Ezt az állapotot gigantizmusnak (akromegáliának) nevezi a szakirodalom. Mivel a tumort tavaly eltávolították, Kosen várhatóan nem nő tovább.

Az óriáslét számos hátránnyal jár. Bárhová megy, egyetlen plafon sem elég magas neki, nem fér be egy normális méretű autóba, nem járhat vásárolni, mint mások, a ruhadarabjait csináltatnia kell.

Az előnyök közé tartozik viszont, hogy már messziről észreveszi ismerőseit, létra nélkül cserél izzót a csillárban vagy akasztja fel a függönyöket – számolt be róla Kosen, aki életében először hagyta el szülőföldjét, hogy a Guinness szervezésében Londonba utazzon.

 

A világ legalacsonyabb embere

Most, hogy felnőtt, a 18 éves nepáli Khagendra Thapa Magar szeretné, ha az egész világ megtudná, milyen kicsi is ő valójában. Magar, a maga 56 centiméterével négy éve várja, hogy átvehesse a világ legalacsonyabb emberének járó tanúsítványt. A család ugyanis már a fiú 14 éves korában benyújtotta a Guinesshez a rekordkérelmet, mivel azonban Magar még növésben volt, ezt visszautasították. Egy nappal 18. születésnapja után aztán újra elküldték a Guiness World Recordnak a bejegyzéshez szükséges dokumentumokat, így most már hivatalosan is Khagendra Thapa Magar a világ legalacsonyabb embere.

Az eddigi rekordot a 21 éves kínai He Pingpin tartotta 73 centiméterrel.

A világ legkövérebb embere

2007-ben Manuel Uribe, akkori 590 kilós súlyával elnyerte a világ legkövérebb embere Guiness-rekordot. – Büszke vagyok rá, hogy én vagyok a világ legkövérebb embere – nyilatkozta a híradókban Uribe, majd a televízión keresztül orvosi segítséget kért: szeretett volna annyira lefogyni, hogy mozogni tudjon. Ekkor ugyanis már 6 éve nem hagyta el az ágyát. A Zone diéta feltalálója, dr. Barry Sears vezetésével egy nemzetközi csapat vette Urobét a szárnyai alá.

Egy évre rá fogyókúrás céljai kiegészültek: – Szeretnék a saját lábamon állni, amikor kimondom kedvesemmel a boldogító igent. Frusztrál, hogy szeretjük egymást, és én képtelen vagyok a lábamon állva örök hűséget fogadni neki.

Ekkorra azonban már, a tojásfehérje rántottát, grépfrútot, halat, csirkét és rengeteg zöldséget tartalmazó diétájának köszönhetően, 235 kilót veszített súlyából. Ezzel az eredménnyel pedig másodszorra is Guiness-rekorder-gyanús, csak éppen a világ legnagyobb fogyása kategóriában.

Tavaly októberében megtartották a lagzit, ahol Uribe álma nem teljesülhetett be, ám nem a súlya akadályozta meg a járásban. Mindkét lábán súlyos tumor alakult ki, melyektől nem tud lábra állni. Uribe egyébként a néhány éves amerikai tartózkodása alatt kezdett el hízni, amikor is gyorsétterem-függővé vált. Történetével a többi kövér ember figyelmét szeretné felhívni arra, hogy a gyorsételek végzetesek lehetnek, ezért is kívánja létrehozni a Manuel Uribe Alapítványt.

Guinness-rekordok könyve

A Guinness-rekordok könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan, nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként jönnek létre. A könyv maga is tart egy rekordot, mégpedig a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat rekordját.

1951-ben Sir Hugh Beavernek, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatójának fejéből pattant ki az ötlet, amikor éppen kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt társaival, akik azon kezdtek el vitatkozni, hogy a nyírfajd vagy a lile-e a leggyorsabban repülő madár. 1955 augusztusában az ötletből valóság lett, s kiadták az első Guinness-rekordok könyvét, amely karácsonyra a bestsellerlisták élére került.


5 brutális fogyókúrás módszer -...
Amióta világ a világ, nők milliói igyekeznek fogyni. A módszerek tárháza pedig igen brutális megoldásokat is tartalmaz.  tovább Tovább
Minden idők 5 leghajmeresztőbb...
Emberi szervek téves kézbesítése, hamis holttest a temetésen… – íme néhány hajmeresztő egészségügyi baleset.  tovább Tovább
3 hajmeresztő és bizarr betegség
Léteznek gyakori és jól ismert betegségek, és léteznek igen furcsa, kissé bizarr és kevésbé ismertek. Íme, három ritka szindróma, és hajmeresztő...  tovább Tovább
A 10 leghajmeresztőbb sztori, ami...
A repülés, bár veszélytelenebb, mint a közúti forgalom, a legtöbb embert mégis félelemmel tölti el. Hát még az utasok!  tovább Tovább
A 7 legbrutálisabb szépségtrükk -...
Az egészségtelen szépségápolás nem a káros kozmetikumokkal ér véget. Léteznek brutális eljárások is!  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

érdekes emberCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés