Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 16. Wednesday, Ábrahám   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Budapesti strandszemle

2008.07.30. | Ács Borbála
Kapj fel egy fürdőruhát, és válassz strandot! Ha figyeled a kedvezményes napokat, akár a hét minden napján olcsón fürdőzhetsz Budapesten.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Csillaghegy

Ha egészen ki akarod szakítani magad a városi környezetből, pattanj HÉV-re, és fél óra alatt egy másik világban szállhatsz le Csillaghegyen, ahol 5 perc sétával elérheted a strandot. Az utazás már a környezetért, a levegőért és a csendért is megéri: a domboldalba ékelt kis uszoda láttán biztos lehetsz benne, hogy itt se zaj, se nyüzsgés nem fogja zavarni a nyugalmad. A két nagy, hűvös vizű úszómedencét fenyves, valamint rendezett, virágos kert veszi körül. Felfelé, a domboldalra barangolva kolostorkertre emlékeztető kis szobros, szökőkutas zugokra lelhetsz. Az idillt csak az árnyékolhatja be, ha úszás közben nem az arborétum, hanem a másik irányba tekintesz, ott ugyanis a magasra épített kabinrendszer zavarja a kilátást. Aki csöndes, egyszerű de teljes kikapcsolódásra vágyódik, mindenképp válassza a Csillaghegyi strandot.
Árak: Hétköznap a felnőtt jegy 1200 forintba, gyermek és nyugdíjas jegy 700 forintba kerül. Hétvégén a felnőtt jegy 1400, a gyermek és nyugdíjas 900 forint, mindez szombatonként 50 % kedvezménnyel. Van aromamasszázs is, 30 perc 3000 forintba kerül.

Rómaifürdő

A HÉV-ről akár egy megállóval előbb, a Római strandfürdőnél is leszállhatsz, ahol a még mindig szép környezet mellett egyéb szórakozásokra is van lehetőség. A fürdő hangulatát nemcsak az óriási élménymedence, gyerekfürdő és úszómedence, hanem a strandon fel-felbukkanó római vízvezeték-maradványok is különlegessé teszik, amelyek már a csaknem 2000 éve ott csörgedező források történetét jelzik. Az élménymedence óriási, és 20 percenként hullámzik. A különlegesen izgalmas mulatságra vágyók a csúszdára is felkapaszkodhatnak, amelyből gyerek és felnőtt változat is kipróbálható. Az úszómedencében azonban látogatásunkkor csak két sáv üzemelt. Nagy a választék vendéglátó ipari egységek terén is, biztonságunkra pedig éber úszómesterek vigyáznak.
Árak: Hétköznapokon a felnőtt belépő 1500, a gyermek és nyugdíjas 1000 forint, hétvégén a felnőtt 1700, a gyermek és nyugdíjas 1200 forintba kerül. Van családi bérlet is, ez 4000 illetve 4600 forintba kerül. Itt az 50 %-os nap a csütörtök. Lángost 300 forinttól egészen 600-ig terjedő árakon láttunk.

Dagály

Ha nem szeretnél ennyire kimenni a városból, akkor tökéletes választás lehet az Árpád híd lábánál fekvő Dagály strand. A télen is működő strandon nemcsak gyógykezelések állnak rendelkezésedre, hanem élvezheted a strand óriási területű fás, zöld parkját. Itt az úszásra és a pancsolásra vágyók egyaránt kikapcsolódhatnak: a gyerekmedence, középen egy nagy kígyó-szoborral kényelmes hűsölőhely, és úszómedencéből is találunk többfélét. A park olyan nagy, hogy még délutáni szundításra alkalmas csöndes zugokat is találhatunk. Napozóterasz, és mérsékelten tiszta vendéglátóipari egységek, olcsó lángos áll rendelkezésünkre.
Árak: Hétköznapokon a felnőtt belépő 1700, a gyermek és nyugdíjas 1200 forint, hétvégén a felnőtt 1900, a gyermek és nyugdíjas 1400 forintba kerül. Az 50 %-os napjuk a hétfő.

Palatinus

A Margitszigeti nagy népszerűségnek örvendő Palatinus strandnak nagy előnye a hullámfürdő, ahol csak néha nyelhetsz nagyokat. Az élményfürdőben folyton történik valami. Akár még vízi tornán is részt vehetsz, ahol vidám hangulatban énekelnek együtt a strandolók. Emellett úszó - gyerek - csúszda - látvány - és termálmedencében is fürdőzhetsz.  Sőt, ha a torna nem volt elég, a hullámlovas-mesterséget is kitanulhatod.
Árak: A felnőtt jegy ára hétköznap 1800, hétvégén 1600 forint, nyugdíjasoknak és gyermekeknek pedig 1600 illetve 1400 forint. Az 50%-os nap a péntek.

Pünködfüdő és a Paskál

Július 18-án nyílt meg a Pünkösdfürdői strand is. Ezen a nyáron jelentősen kedvezményes belépőkkel lehet pancsolni az élmény, a gyerek és a strandmedencében, vagy úszni az 50 méteres medencében.
Kisebb, ám annál hangulatosabb fürdőhely a Paskál fürdő: tágas, nagyon zöld területen terül el az egybenyitott úszó-és strandmedence, amely – mikor a gyerekek épp nem ugrálnak – nagyobb nyugalmat biztosíthat, mint a népszerűbb strandok.
Árak: A felnőtt jegy ára 1200, nyugdíjasoknak és gyermekeknek pedig 1000 Ft. Az egész napos kabinos jegy ára 1500 forint.

 


Napozás utáni szerek körképe
A nap erős és káros sugarainak köszönhetően, ma már nem elég, ha naptejjel napozol. Bizony, napozás után is ápolnod kell a bőröd.  tovább Tovább
A fürdőruha-választás 5...
Mindegy, hogy tengerpartra, a Balatonra vagy egy bányatóra indulsz, a kérdés örök: mit vegyél fel a strandoláshoz?  tovább Tovább
Nagy nyári mintakörkép
Csíkos, pöttyös, kockás, virágos, geometrikus, egyszínű vagy tarka? A színektől és a divatos mintáktól ötvenen túl sem kell tartanod, csak tudnod kell, hogyan hordhatod...  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Fájdalom nélkül
Gyógynövénytár
Interjú
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Programok
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés