Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 26. Monday, János, Pál   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Széles csípő? Lapos hátsó? Így válassz nadrágot!

2009.05.14. | Jálics Petra
Ahány nő, annyiféle alak. Akárcsak a szoknyákból, a nadrágokból is nehéz megtalálni a legelőnyösebb fazont. Segítünk!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Más fazonú nadrág áll jól a nyúlánk, vékony, az alacsony, filigrán, illetve a molett vagy a rövid lábú nőknek.
Akinek tökéletes az alakja, bármit felvehet! Ám még ez sem teljesen igaz, hiszen az életkor, a napszak és az alkalom is befolyásolja azt, hogy éppen milyen ruhadarabot ajánlott viselned. Érett korú nőknek, bármilyen arányos is az alakjuk, nem való falatnyi miniszoknya vagy testre tapadó sztreccsnadrág. Bemutatjuk a nyár divatos nadrágjait, és tippeket adunk, hogy a hozzád illő modelleket megtaláld.

Válassz alkatod szerint!

Szerencsére most a szoknya- és a nadrágdivat is igen változatos, ezért ki-ki megtalálhatja a számára ideális szabású modelleket.

Már nem feltétlenül kell követned a régi szokást, miszerint elegáns megjelenéshez szoknya, sportos programokra nadrág viselendő. Hiszen megjelenésed összhatását sok minden befolyásolja, például az öltözékhez választott kiegészítők.

Praktikus, kényelmes, sportos és elegáns

E tulajdonságok mind a nadrágot jellemezhetik. Az egykor kizárólag férfiviseletnek számító ruhadarab ma már a klasszikus kelmék mellett a legkülönfélébb anyagokból készül. A farmerből, kordbársonyból, tweedszövetből, vászonból és elasztikus anyagokból varrt nadrágok a hétköznapok kedvelt darabjai, míg a selyemből, muszlinból vagy zsorzsettből készült modellek elegáns megjelenést biztosítanak, akár esti alkalmakra is megfelelnek.
Idén nyáron a természetes szálú textilekből készült nadrágok hódítanak, a sztár a szellős lenvászon és a kellemes tapintású viszkóz.

Farmer minden alkatra

A farmermárkák hosszú évek óta kifejezetten női szabású nadrágokat is kínálnak. Ezek csípő- és derékrésze igazodik a női alakhoz. A csípőnadrágok leginkább a hosszú lábúaknak előnyösek. Akinek rövidebb a lába, inkább hagyományos derékmagasságú nadrágot viseljen.
A hátul nagy rátett zsebes nadrág azoknak áll jól, akiknek kissé lapos a popójuk. A nadrágszáron nagy zsebekkel ellátott modellek a vékony alkatúaknak valók.

Farmert ma már nemcsak lezser pamutpólóval és sportos kiegészítőkkel hordhatsz, hanem nőies felsőrészekkel, romantikus, csipkés blúzzal, szexis toppal és kecses cipellőkkel is.

Egyenes, trapéz, répa

Az aránylag szűk fazonú, egyenes, illetve lefelé kissé szűkülő szárú nadrág, amelyet ceruzanadrágnak hívnak, szinte minden alkaton jól áll. Ez a klasszikus stílusú nadrágfajta most is divat. Létezik élvasalt változata is. A nadrágkosztümök gyakran ilyen pantallóval készülnek.
A nagyon szűk szárú, feszülő csőnadrág is jelen van az idei trendben, ám ez inkább a fiatal lányoknak való.

Az egyenes, feltűnően bő szárú Marlene-nadrág Marlene Dietrichről kapta a nevét. A színésznő a harmincas években viselt ilyen nadrágot. E modellek ma reneszánszukat élik, olykor hajtókával készülnek. Ez a fazon magas nőknek áll igazán jól, aki alacsonyabb, magas sarkú cipővel viselheti.

Ismét divatba jött a trapéznadrág, amely előnyös moletteknek is, mivel a lefelé bővülő nadrágszár ellensúlyozza a szélesebb csípőt és az erős combot. Magas sarkú cipővel fokozható a trapéznadrág vékonyító hatása.

A nyolcvanas évek jellegzetes nadrágfazonja is kezd visszatérni: a híres divattervezők bemutatóin már feltűnt a répanadrág. A csípőnél és combnál bővülő, majd lefelé szűkülő szárú nadrág a felsőcomb kis súlyfeleslegét cselesen leplezi, és kiemeli a karcsú derekat. Ezért jól áll körtealkatúaknak.

 

Sokoldalú overáll

A hetvenes években népszerű ruhadarab ezen a nyáron újra feltűnik.
Hétköznapi és ünnepi, sportos és elegáns alkalmakra is kínálnak stílusos overállt.

Térdnadrág, halásznadrág és capri

Továbbra is hódít a halásznadrág minden változata: az éppen térd alatt végződő térdnadrág, a kissé hosszabb szárú halásznadrág és a capri, amely tíz-tizenöt centivel boka fölött ér véget. Magas, vékony nők bármelyik fajtát felvehetik, akár lapos cipővel is. Aki alacsony termetű, az magas sarkúval hordhatja e nadrágokat. Akinek erős az alsó lábszára, annak a bővebb szárú modellek ajánlottak.

Bermuda és sort

Aki már most a nyaralást tervezi, beszerezhet egy kényelmes bermudát vagy sortot. E nyáron nagy szerepet kapnak ezek a nadrágok. Nyaralóhelyen strandra menet és este a vízparti sétához is ideálisak. Ha rövid ujjú, karcsúsított blézerrel és magas sarkú papuccsal vagy szandállal viseled a bermudát, nőies lesz az összhatás.
A rövidnadrágok a hosszú combúaknak valók. Akinek rövidebb a lába, inkább caprit válasszon.

Nadrág ünnepi alkalmakra

Sokan ünnepi alkalmakon is szívesebben viselnek nadrágot. Délutáni programokra jó választás a nadrágkosztüm, például szellős lenvászonból. Este színházba vagy más rendezvényre bő, lengő szárú nadrágot vehetsz fel, amely vékony selyemből vagy zsorzsettből készül. Ugyancsak elegáns lesz megjelenésed, ha selyemből vagy brokátból varrt overállt választasz.
Ha esküvőre kapsz meghívást, és nadrágpárti vagy, elegáns szabású, finom anyagú nadrágkosztümöt viselhetsz tűsarkúval.

Nadrágok minden alkathoz

Magas, vékony nők:
• csípőnadrág
• Marlene-nadrág
• térdnadrág, halásznadrág, capri
• sort

Magas, molett alkat:
• lágy anyagú Marlene-nadrág
• trapéznadrág

Lapos popsi:
• nagy farzsebek

Rövid láb:
• hagyományos derékmagasság
• térdnadrág és capri magas sarkúval

Erős alsó lábszár:
• bővebb szárú capri

Alacsony, molett alkat:
• trapéznadrág magas sarkúval

Körtealkat:
• répanadrág

Rövid láb:
• hagyományos derékmagasságú nadrág

Jolly Joker:
• ceruzanadrág.


Szoknya vagy nadrág? Így válassz!
A kérdés gyakori és örök. Mikor melyiket viseld? Mely fazonok előnyösek számodra? Most a tavaszi szoknyadivatról olvashatsz.   tovább Tovább
Tavaszi blúzkörkép
Szezonváltáskor érdemes átnézned a gardróbodat, és felfrissítened a ruhatárad néhány új modellel. Tavaszi kosztümjeidet színesítsd...  tovább Tovább
Cipőmánia: tavaszi trend - sok képpel
Hegyes vagy kerek orrú? Lapos vagy magas sarkú? Sportos vagy nőies? Körömcipő vagy szandál? Ismerd meg a tavasz legdivatosabb és legkényelmesebb cipőit!   tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

tippek trend divatCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés