Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Jósolj a szemedből!

2012.12.30. | Gönye László
Természetesen nem egy újévi babonáról van szó, hanem egy alternatív diagnosztikai módszerről.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A szemeden több elváltozás, szervi elégtelenség látszik, mielőtt a konkrét tünetek jelentkeznek. Így előre látható, hogy milyen komolyabb betegségek fenyegetnek, a tested mely pontján készülődik a baj. A ma már széles körben ismert állapotfelmérő módszer a legtöbb orvos szemében ugyanakkor még mindig sarlatánság.

Számos betegségnél – különösen a daganatos elváltozásoknál – sorsdöntő a korai felismerés. A tünetmentes betegségek esetében viszont erre gyakorlatilag nincs esély, hacsak nem egy rutinvizsgálaton, véletlenül bukkannak rá. Elsősorban az ilyen kórok kiszűrését ígérik az úgynevezett teljestest-diagnosztikák, amelyek jó része alternatív módszernek számít, így az orvostudomány nem ismeri el. Ilyen az íriszdiagnosztika is.

Az íriszdiagnosztika a pupilla és az azt körülvevő terület vizsgálatából következtet a test elváltozásaira. Az íriszben minden fontos szervnek terület feleltethető meg, az ott jelentkező elszíneződés, formaváltozás utal rá, hogy éppen hol van a baj, vagy milyen betegségekre vagy hajlamos. Egy vizsgálat nem csupán lappangó betegséget vagy a hajlamot, de múltbeli sérüléseket is kimutathat – például egy lábtörést vagy súlyos gyulladásos megbetegedést – állítják az eljárás hívei.

Bárki számára elérhetők az úgynevezett írisztérképek, ahol akár rajzosan, akár szöveges formában láthatod, szemed melyik része melyik szerved állapotáról tudósít. Bár érdekes lehet tükör mellett böngészni egy ilyen írisztérképet, ezt tekintsd csupán játéknak. Az úgynevezett iridiológusok a berepedésből, elszíneződésből következtetnek az elváltozás pontos helyére. Fontos tudni, hogy az íriszdiagnosztika nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, csupán rámutat a helyre és az elváltozás jellegére, a szakember ezután javasolja, milyen további, most már célzott vizsgálatra lehet szükség.

Tévedés!

Gyakran felmerülő tévhit, hogy az íriszvizsgálat a diagnózis mellett gyógyító módszer is lehet. Bár léteznek ilyen irányú kezdeményezések, ezek még szigorúan kísérleti stádiumban vannak. Oroszországban jelenleg is próbálkoznak: polarizált fénnyel sugározzák a szem megfelelő szektorát, ettől remélve a területnek megfelelő szerv gyógyulását.

Hova fordulhatsz?

Bár az iridiológusok szakképzett orvosok, még mindig sok amatőr vagy hozzá nem értő, csak a pénzszerzésre koncentráló vállalkozó dolgozik ezen a területen. És bár sok jó tapasztalat támasztja alá az íriszdiagnosztika létjogosultságát, a kontárok tevékenysége kellő érvként szolgál az orvostudomány elutasító véleményéhez. Így ha rászánod magad a vizsgálatra, feltétlenül tájékozódj, hova fordulj; az internet ma már kellő fórumot jelent a tapasztalatok összegyűjtéséhez és megismeréséhez.

Miből áll a vizsgálat?

Maga a vizsgálat csupán néhány percig tart. Legtöbbször előzetes bejelentkezés alapján keresheted fel a választott szakembert, aki aztán megvizsgál egy úgynevezett iridioszkóppal. Ez valójában egy réslámpa, amellyel átnézik a szemet és környékét, majd rögtön közlik veled a diagnózist – a kedvező eredményt vagy az esetleges újabb vizsgálatok szükségességét.


Mutasd a körmöd, megmondjuk, mi a...
Míg szemed a lelkedről árulkodik, körmöd az ápoltságodról és egészségi állapotodról nyújt szinte teljes képet.  tovább Tovább
Mutasd a nyelved, megmondjuk, mi bajod!
A nyelv elsősorban az ízlelés és a beszéd szerve, de azt kevesen tudják, hogy mennyi mindent le lehet olvasni róla.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

megelőzés orvos szem tünet kezelés daganatCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés