Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 16. Wednesday, Ábrahám   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Mutasd az arcod, megmondjuk, egészséges vagy-e!

2009.04.09. | Ötvenentúl.hu
Egy új tanulmány megállapította, hogy egészségesebbnek találjuk azokat, akiknek rózsás az arca, és ezáltal vonzóbbnak is.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Tudósok korábbról ismertek néhány majom fajt (egyesek a legközelebbi evolúciós rokonságban állnak az emberrel), amelyek egyedei arcbőrük, vagy más bőrterületük vörösségével hívják fel társaik figyelmét egészséges voltukra – olvasható a Medipress oldalán. A skót Szent András Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, létezik-e hasonló társcsalogató mechanizmus emberekben.

Első méréseik során a bőr színének változásait figyelték különböző vérmennyiségek jelenlétében, valamint a vér oxigénnel való telítettségének függvényében. A mérési adatokat ezután számítógépes grafikai program formájában a kísérletben résztvevő alanyok rendelkezésére bocsátották, akik azt a feladatok kapták, hogy különböző emberek arcképeit a számukra legegészségesebbnek állítsák be.

– Bőrünk számos hajszáleret tartalmaz, amelyek oxigénnel telített vért szállítanak a bőr sejtjeihez, biztosítva ezzel a sejtek számára a "légzés" lehetőségét, valamint a hő leadást fizikai munka során – mondta a kutatást vezető Ian Stephen. – A jó kondícióban lévő emberek, vagy azok akikben a szexuális hormonok magas koncentrációban vannak jelen, több ilyen érrel rendelkeznek és könnyebben elpirulnak mint a beteg, edzetlen, idősebb vagy dohányzó egyének. Továbbá fizikailag fitt emberek vérében több oxigén van, mint az edzetlen és a tüdő vagy szívbeteg egyénekében.

– Mivel a vonzóság függ attól, mennyire tűnünk egészségesnek, mindenki vonzóbbá válhat azáltal, hogy szívével és tüdőjével jól bánva többet edz, és leteszi a cigarettát – mondta Stephen.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés