Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 16. Wednesday, Ábrahám   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Aranyat a bőrbe! 24 karátos csodaszer

2009.04.02. | Jálics Petra
Az arany nemcsak a gazdagság jelképe, ragyogása a szépség kultuszával is összefügg. A több ezer éves hagyomány nyomán ma divatba jött az aranykezelés!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A híres ókori szépség, Kleopátra a fennmaradt források szerint színarany éjjeli arcpakolással őrizte meg bőre fiatalos üdeségét.
E nemesfém jótékony hatását a Kínai Császárságban is széleskörűen használták. Az ajurvéda gyógyászatban ugyancsak nagy hagyománya van az arannyal való bőrkezelésnek.

A 21. századi szépségápolás egyre gyakrabban használja a sok generációval korábbi, természetes alapanyagokra – például gyógynövényekre, ásványokra, féldrágakövekre, kristályokra és különböző nemesfémekre – épülő módszereket. Ma az arany a kozmetikai szalonok legcsillogóbb sztárja.

Hogyan hat a bőrre?

Az aranynak számos kedvező hatása van a bőrre:
– vízmegkötő képessége kiemelkedő;
– méregtelenítő;
– gyulladáscsökkentő, antiszeptikus;
– stimulálja a kollagén- és elasztintermelést;
– serkenti a bőrsejtek megújulását;
– szabályozza az immunfolyamatokat;
– gyorsítja az oxigén szállítását;
– fokozza a vérkeringést;
– támogatja a nyirokkeringést;
– simítja a ráncokat, feszesíti a bőrt;
– segíti a hatóanyagok bejutását a bőrbe.

A szuperhidratáló

Az arany egyedülálló tulajdonsága, hogy tömege 300-szorosának megfelelő mennyiségű nedvességet képes megkötni a bőrben, ezáltal kivételesen jó hidratáló, és stabilizálja bőrfunkciókat.
Mindezeknek köszönhetően az aranykezelés különösen hatásos az érett bőrre. Az úgynevezett anti-ageing, vagyis öregedésgátló kozmetikai program fontos része lehet.

24 karátos aranykezelés

A régi szépségápolási módszert néhány éve Japánban újították meg, s onnan indult hódító útjára az arannyal való arckezelés. A japán kozmetikai cég, az UMO szakemberei és az őket követők színaranyból készült arcpakolást alkalmaznak a bőr regenerálására.
Az eljárás lényege, hogy leheletvékony aranylapocskákkal borítják az egész arcot – a szemhéjat is –, és az ezekben lévő hatóanyagokat masszírozással, illetve hideggőzölős gép segítségével juttatják a bőr legmélyebb rétegeibe.
Az aranypakolás felrakása előtt Gamma PGA-t (poli-gamma glutaminsav) visznek a bőrre. A Gamma PGA természetes eredetű anyag, amelyet a tengeri medúzákban fedeztek fel, ma pedig a szójababból nyerik. Ez az anyag vízzel vegyülve rendkívül kedvező tulajdonságú, nagyon jó a hidratáló képessége, és sokkal rugalmasabb, mint a kollagén. Vizes környezetben képes a tápanyagok szállítására is, ezért fokozza az aranylapocskák értékes összetevőinek bőrbe jutását.

Parányi gőzcseppek

Az újfajta speciális hideggőzölős gép lehetővé teszi, hogy a gőzöléskor keletkezett nanoméretű részecskékkel a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe jussanak. A gőzzel az oldott állapotú Gamma PGA és az aranylapocskák bőrszépítő összetevői könnyen és gyorsan kerülnek a bőrbe, mivel a nanogőz részecskéi több mint hétszer kisebbek, mint a vízcseppek.

Hány kezelés szükséges?

A legjobb eredmény eléréséhez négy kezelésből álló kúra javasolt. A kezelések 3-4 hetente végezhetők.
Egy kezelés általában másfél-két órát vesz igénybe. Az eredmény már az első alkalommal látványos: az arc ráncai kisimulnak, a bőr selymesen puha lesz. A bemasszírozott hatóanyagok rendkívül tartósan, akár 7-10 hónapig képesek a bőrben maradni.

Akik már kipróbálták az aranykezelést, állítják, hogy a hagyományos kozmetikai pakolásokkal ellentétben az aranymaszk „viselése” nem jár feszítő érzéssel. Az arcbőrt kellemes melegség járja át.

Milyen bőrtípusra alkalmazható?

Az aranykezelés a legkülönfélébb bőrproblémákra, valamint -típusokra ideális. Ajánlott
– érett bőrre a ráncosodás ellen,
– érzékeny és sérült bőrre,
– az öregségi foltok és pigmentfoltok ellen, illetve a nap által károsodott bőrre,
– zsíros és pattanásos bőrre.
A kozmetikus a vendége bőrének megfelelő tápláló, regeneráló vagy nyugtató összetevőkkel egészíti ki az aranypakolást.

Gyógynövényekkel ötvözve

Az arany és a gyógynövények kombinációja új generációt hozott létre a bőrápoló szerek területén. Több kozmetikai márka termékpalettáján is szerepelnek már oldott aranyat és gyógynövény-kivonatokat tartalmazó készítmények, például liftinggél, szemkörnyék ápoló szérum, bőrradír, sőt alapozó is. Ezek otthoni, mindennapi bőrápoláshoz ajánlottak

Arany a plasztikai sebészetben

A legfényesebb nemesfémet az orvostudomány is alkalmazza a sebészetben és a plasztikai sebészetben. Ragyogó eredményeket érnek el vele az arcfiatalítás terén.
Az eljárás során precízen bejelölt pontok vonalát követve, 0,1 mm vékony, 24 karátos aranyszálat vezetnek a bőr alá. Így „aranyhálót” alkotnak a bőr alatt. Ennek hatására néhány hét múlva a szervezet kollagént termel, és ezáltal elasztikus szövetek vonják körbe az aranyszálakat. Így a megereszkedett bőr feszesebb és teltebb lesz.


Algával az öregedés ellen
Az algákban a tenger minden ásványi anyaga megtalálható, ezért különleges kincsnek számítanak a kozmetikumok előállításakor. Ismerd meg őket közelebbről!  tovább Tovább
Bőrsimító citrusok

Már a látvány is szívderítő, ahogy vidáman rikítanak a sápatag téli gyümölcsös standokon: a friss-zöld lime, az élénk citrom és a...  tovább Tovább

A fiatalság gyümölcse
Rücskös és zöld, netán sötétbarna: ránézésre nem valami bizalomgerjesztő. Ám a rusztikus külső valódi kincset rejt!  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés