Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 28. Wednesday, Irén, Levente   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Találd meg a tökéletes melltartót!

2009.03.16. | Ács Borbála
A melltartó nem csak a hódítás eszköze. Viselése segít megőrizni a kebel formáját. A minden szempontból ideális modell kiválasztása azonban nehéz feladat. Tippjeink segítenek!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Számodra is rémálom a melltartóvásárlás? Ha egyáltalán találsz a méretedben olyat, amely megfelel az ízlésednek, akkor szúr az anyag, bevág a merevítő, itt kicsúszik, ott kibuggyan, ráadásul csak egyfajta ruha alá passzol. Megtalálni azt a melltartót, amely kényelmes viselet és egyben jó tartást ad, korrigálja a hibáidat és tökéletes formát varázsol, mindezek mellett felöltözve és ruha nélkül is vonzónak érzed magad benne – szinte lehetetlen. Vagy mégsem?

Miért fontos a melltartó?

A mell zsírszövetekből, tejmirigyekből és izmokból épül fel. A bordáktól indulnak ki a mellet tartó „Crupa szalagok”, amelyek szoros összefonódásban élnek az izmokkal és az egész mellel. A Crupa szalagok vékonyak és rugalmatlanok: ha egyszer kinyúlnak, rugalmasságukat nem lehet visszaszerezni. Ezért tévhit, hogy a melltartó hordásától megereszkedik a mell – épp ellenkezőleg. Ha nem hordasz melltartót, a gravitáció és a mell súlya megterheli a Crupa szalagokat, amelyek megnyúlnak, és a mell megereszkedik. Megkönnyíted a szalagok dolgát, ha fixen tartó, ideális méretű melltartót viselsz.

Az ideális méret

Talán te is csak hiszed, hogy ismered a méreteidet. Tested méretei az idők során sokat változhatnak, és ez kiváltképp igaz a mellre. Ez az egyik leghízékonyabb terület, ráadásul ki van téve a szervezet hormonváltozásainak is. Mielőtt tehát melltartót vásárolni indulsz, mérd meg magad!

Két adatra lesz szükséged: a mellbőségre és a mellkas körfogatára. Fogj egy mérőszalagot, és vezesd körbe a tested körül úgy, hogy elöl a mellcsúcsnál, hátul pedig a mellcsúcs magasságában fusson. Ügyelj rá, hogy a mérőszalag ne legyen se túl szoros, se túl laza. Ezután mérd meg a mell alatti körfogatot. Ekkor foghatod valamivel szorosabbra a szalagot. Ennél a méretnél a kerekítés szabályai érvényesek, tehát ha például 72 centimétert mérsz, akkor a méreted 70-es, ha 76-ot, akkor 75-ös, és így tovább.
A kosárméretet – melyet a melltartókon található szám után álló betű jelöl – a két mért szám különbségéből kapod meg. Vond le a mell alatti méretet a mellbőségből. Ha a különbség 13 cm, akkor A, ha 15 cm, akkor B, ha 17 cm, akkor C, ha 19 cm, akkor D, ha 21 cm, akkor E, ha 23 cm, akkor F és ha 25 cm, akkor G kosár lesz a méreted.
Fontos, hogy tudd a melltartóméretedet, de ne feledd, előfordulhat, hogy az egyes márkákból, illetve fazonokból eltérő méretű modellre lesz szükséged. A különböző országokban gyártott melltartók méretezése is némileg eltérhet egymástól.

A próbafülkében

Mindenképpen alakra simuló felsőrészben menj vásárolni. Így jól láthatod, milyen formát nyújt a melltartó.

A méret, a kényelem és a biztos tartás a legfontosabb. Ezek legyenek elsődleges szempontjaid, minden más – anyag, fazon, díszítések és minták – csak utánuk következhet. Hiába csábos a melltartód csipkéje és rózsamintája, ha viselése kényelmetlen, anyaga irritálja a bőrt, és nem tart jól, vagy szorít.

Válogass össze minél többféle, fazonban, anyagban és kosárformában eltérő modellt, és vigyél be a próbafülkébe annyi melltartót, ahányat csak lehet. A pántokat állítsd be úgy, hogy sehol se vágjon a bőrödbe, kényelmes legyen, de ne csússzon le. Ha a mell alatti rész még a legszorosabb fokozaton is felcsúszik a hátadon, válassz eggyel kisebb méretet.
A merevítők és a két mell közötti rész simuljon a mellkasodra. Ha eláll, túl kicsi, ha ráncosodik, túl nagy a mell alatti méret.
A kosár körül nem szabad, hogy kidudorodjon a melled. Ha igazítás után sem fér bele a kosárba, nagyobb betűméretet kell választanod.
Ha mindenütt illeszkedik, nem vág be, és az anyag sem szúr, mozogj egy kicsit. Hajolj előre, vonogasd a vállad, forogj. Mozgás közben megeshet, hogy a pántok elcsúsznak, vagy a melled kibújik a kosárból. Ekkor folytasd a próbálgatást, módosíts a méreten.


Túl nagy?

A divat a női idomok terén bizony a kis méreteknek kedvez. Ezt diktálja legalábbis a nagyobb fehérneműmárkák méretválasztéka. Párnás, betétes, push-up melltartókból óriási a választék.
D-s kosármérettől felfelé azonban valódi tortúrává válhat a melltartóvásárlás. Több divatos márka egyszerűen nem gyárt ilyen méreteket. Ha igazán rád illő darabra szeretnél lelni, vagy nagyon kitartónak kell lenned, vagy be kell érned az egyszerű fazonokkal. Kisebb üzletekben, eldugott kereskedésekben vagy outletekben találhatsz nagyobb méreteket.
Néhány neves melltartómárka kínálatában szerencsére már megtalálhatók az úgynevezett „minimizer” modellek. Ezek a melltartók nemcsak százszázalékos biztonsággal tartják a nagyobb keblet, hanem szép formát adnak, és néhány centivel kisebb mellbőséget mutatnak.

Minden alkalomra másfajtát!

Egy igazi nő ruhatárában minden alkalomra van ideális melltartó. Sportoláshoz hátul keresztpántos pamuttopot válassz, a hétköznapokra a legjobban fixáló, legkényelmesebb melltartót viseld. Elegáns, áttetsző anyagú blúzokhoz azonos színű csipkemelltartót vegyél fel. A vállat szabadon hagyó estélyi ruhához pedig pánt nélküli modellt viselj – kerüld a szilikonpántot!


Szexis dekoltázs
A formás mell kétségkívül a nőiség szimbóluma, akár dús, akár szerényen gömbölyded. Ha sokáig szeretnéd besöpörni az elismerő...  tovább Tovább
Karcsúsítás fehérneművel
Elégedetlen vagy az alakoddal? Szeretnéd, ha a szűkebb fazonú ruhákban is csinosan mutatnál? Nézz szét az alakformáló fehérneműk között!
  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

divat fehérnemű mell szépségCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés