Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Mi volt Lady Diana titka?

2009.02.02. | Jálics Petra
Mindössze 36 évet élt, és már 12 éve halott. Életét titkok övezték, halála is rejtélyes. Egy biztos, máig milliókra hat, mágikusan, megmagyarázhatatlanul.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Bár a szívek hercegnőjének nevezték, klasszikus eleganciája, mindig nőies megjelenése is legendássá tette. Alakja szimbolikussá vált. Most egy különleges kiállítás idézi emlékét Budapesten.
Diana walesi hercegnő végzetes autóbalesete sokkolta a világot. Egyénisége és tevékenysége világszerte olyannyira erős hatást gyakorolt az emberekre, hogy már életében ikonná vált.

Az elegancia hercegnője

Jótékonysági munkája is figyelemre méltó volt. Feleségként, majd elvált asszonyként, két fiú édesanyjaként is megőrizte emberi tartását, sok nő számára példát adott. Mindezek mellett divatikon is volt. Pedig nem volt klasszikus szépség. Mégis szépnek láttuk. Ragyogónak, különlegesnek, királynőinek, ezzel együtt nagyon emberinek. Közel éreztük magunkhoz. Miért? A válasz nem kézzelfogható, szavakkal egyszerűen nem írható le. Mindez egyéniségéből fakadt. Kisugárzása „átjött” a tévéképernyőn és a magazinok címlapján. Ha ő volt a „címlaplány” egy újságon, hiába pózoltak szexisen a topmodellek, hiába néztek csábítóan mosolyogva az összes többi címlapról, férfiak és nők milliói mégis a Dianával megjelenő magazint választották. Igen, őt mindkét nem szerette és csodálta. A háziasszonyok és a divatfotósok egyaránt odavoltak érte.
Patrick Demarchelier, a divatszakma egyik legnevesebb francia fotóművésze is lencsevégre kapta. Képein Diana talán még szebb, mint előtte bármikor. Felszabadult, természetes, magabiztos, vonzó, boldogságtól sugárzó. Belülről fakadóan szép! Valószínűleg ez volt a hercegnő titka. Bár magánéletében sok keserűség érte, ő is esendő volt, ugyanakkor erős. Láttuk szomorúnak is, de csalódásai után talpra tudott állni. Nagy „túlélő” volt. Az egykori szerény, gátlásos óvónő hosszú utat tett meg a hercegnővé válásig, majd a milliók számára példát adó 20. századi nőideálig.

A szerelem szépítő hatása

Közben mind erősebb lett, önbizalmát és testét is edzette. Belső ereje, küzdeni tudása, elhivatottsága, magabiztossága tette őt széppé. A szerelem varázserejéről nem is beszélve! Hiszen balul sikerült hercegi frigye után volt bátorsága tovább keresni az igaz szerelmet. Vonzónak érezte magát, és ez a külvilág számára is hódító nővé tette.
Természetesen lehetne hosszan elemezni, értékelni a szépségszakemberek munkáját, akik Diana frizuráját mindig tökéletesre formálták, megalkották finom sminkjét, vagy éppen fitnesztippekkel látták el. Igaz, az évek alatt a hercegnő külseje egyre modernebb, fiatalosabb lett. De mindez mit sem ért volna, ha nincs benne az a bizonyos „X faktor”, a belső plusz.


Lady D gardróbja

Diana ideális alany volt a divattervezők számára. Sudár, arányos, kisportolt alakjára valóban illett a kifejezés: királynői termet. Így szinte bármit felvehetett volna, de nem tette. A walesi hercegnőnek stílusa volt, és öltözködésével stílust teremtett, amely örök, és példa lehet számodra is. Ügyesen, jó érzékkel válogatott az aktuális trendek fölötti, finom eleganciát sugárzó, nőies, de soha nem kihívó modellekből.
Diana stílusát te is követheted, hiszen a finom anyagú szövetkosztümök és nadrágos együttesek, a túlzásoktól mentes, klasszikusan elegáns alkalmi ruhák ma is divatosak. A lényeg, hogy mindig vedd figyelembe alkati sajátosságaidat, és eszerint válassz például megfelelő hosszúságú szoknyát, s ha kell, előnyösen „ápol és eltakar” fazonú blézert.

Kosztümben és mezítláb

A hercegnő magas, vékony alakján pompásan álltak a decens kosztümök, a könnyű komplék, a klasszikus nadrágkosztümök, akárcsak a sportos modellek, valamint a karcsúsított szabású, nemesen egyszerű estélyi ruhák. Ám Dianára az elegancia mellett a formabontás is jellemző volt. A szigorú protokoll diktálta öltözködési szabályok fölé helyezte a praktikus szempontokat. Kánikulában szabadtéri rendezvényeken, hivatalos ünnepélyeken – főúri körökben elsőként – harisnya nélkül jelent meg. Nyári koktélruháit mezítlábra vett szandállal viselte. E szokását aztán sokan követték.
Diana szemet gyönyörködtető ruhái már szerepeltek kiállításon, most az életét bemutató emléktárgyak tekinthetők meg Európában először Budapesten.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

divat dráma boldogságCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés