Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 28. Wednesday, Irén, Levente   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Állati vonzerő

2009.01.21. | Fodor-Kassai Mónika
Egyes állatfajok mirigyváladékának illatát eleink erotikusan vonzónak találták, így aztán elkezdték illatszereikbe keverni.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Mára minden magára valamit adó kozmetikai márka biztosítja vásárlóit, hogy nem végez állatkísérleteket, és nem használ termékei előállításához állatok leölése révén nyert anyagokat. Az állati származékokat szintetikus anyagokkal helyettesítik.

Az édeskés illatú mósuszt vagy pézsmát korábban a férfiillatszerek összetevőjeként kezdték alkalmazni. Ma egyre több olyan női illat tűnik fel a parfümériák polcain, melyek alkotóeleme a Tibetben és a Himalájában honos szarvas mirigyváladéka. Ez a védett állatfaj mára kihalófélben van, minthogy kíméletlenül vadászták.

A mósusz ára vetekszik az aranyéval, mivel egy állat évente mindössze 150 grammnyit állít elő belőle. Az állatok védelmében napjainkban szintetikus úton állítják elő, mert úgy tűnik, egyre inkább a csábító női parfümök egyik alapillatává válik.

A meleg, fás illatú ámbráért az ámbrás ceteknek kellett lakolniuk. A nemes és drága anyagért útnak induló bálnavadászok alaposan megtizedelték a hatalmas tengeri emlősök állományát. A szürke ámbrát az ámbráscet gyomrából kinyert kavics alakú viaszos képződményből készítik. Néhány kilogramm alapanyagból egy-két dekagramm ámbra készíthető.

A csípős illatú cibet egy etiópiai vadmacska, a cibetmacska mirigyváladéka, a kasztoreumot pedig a hódoktól nyerik. A lanolin a birkafaggyú egyik összetevője, krémek testápolók kedvelt bőrtápláló alapanyaga.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

állati származékok cibet mósusz ámbraCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés