Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 24. Saturday, Iván   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

A szerelem drogként működik az agyban

2017.06.18. | Ötvenentúl.hu
Egy friss kutatás szerint a szerelem olyan reakciókat vált ki agysejtjeinkből, mintha kokaint vagy egyéb keménydrogot fogyasztanánk: az intenzív érzések, a szédültség és az öröm ugyanazokat a sejteket aktiválja.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Azt már korábbi kutatások is bizonyították, hogy a szerelemérzet esetén ugyanaz a jó érzésért felelős dopamin szabadul fel nagy mennyiségben, amely a rekreációs célú droghasználat idején is elönti szervezetünket. Mindez a szakemberek szerint azt mutatja, hogy szociális interakcióink befolyásolhatók, ami akár egy napon az autizmussal küzdő páciensek javára is válhat.

Az atlantai Emory University munkatársai préripockokat vizsgáltak, amelyek az emberhez hasonlóan monogámok. Elemzésre került az állatok agyműködése, miközben a nőstények hat órán át ugyanabban a térben voltak, mint a hímek. A Nature magazinban publikált anyag szerint az állatok agysejtjei hamar tűzre lobbantak, amint elkezdtek kötődni, ami aztán a párzásban csúcsosodott ki.

„Az emberek párosodása mindig is bonyolult volt, ezért érdekes felfedezés, hogy ugyanaz okozza a préripocoknál a kötődés kialakulását, ami az embernél a szerelemérzetet, ez pedig a dopamin hormon felszabadulásával jár” – fogalmaz a kutatást vezető Dr Elizabeth Amadei.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

érzelem szerelem agy kutatásCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés