Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 24. Saturday, Iván   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

A túlsúlyos nők jobban megszenvedik a menopauzát

2017.06.16. | Ötvenentúl.hu
Az elhízott nők egy további kellemetlenséggel kényszerülnek szembenézni menopauza idején: intenzívebb hőhullámok és izzadásos rohamok kísérik esetükben a változókort.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

„A túlsúlyos nők körében a hőhullámok általában eleve erőteljesebbek, mint a normális súlyúaknál, de ez a tendencia a menopauza idején tovább erősödik. Egyértelmű ok-okozati összefüggést persze nem állapíthatunk meg, de a kapocs tagadhatatlan” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. JoAnn Pinkerton, a North American Menopause Society igazgatója.

A kutatás során 750 brazil nőt vizsgáltak, akiknek életkora 45 és 60 év között alakult. Mint kiderült, az elhízott nők menopauza tünetei olyan mértékben elhatalmasodtak, hogy az már a munkájukra és magánéletükre is hatással volt.
A thermoregulolatív elmélet szerint a zsír egyfajta szigetelésként működik, így a hő a testen belül marad. Ennek eredményeként a hőhullámok és az éjszakai izzadás nagyobb arányban és intenzívebb módon jelentkezik.

Emellett az elhízott nők körében gyakoribbak az izom- és ízületi fájdalmak, a vizelési problémák is – jegyzik meg a szakemberek. Az anyag a Menopause című szaklapban került publikálásra.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

kutatás menopauza túlsúlyCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés