Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 25. Sunday, Vilmos   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Új sci-fi jelenik meg a Mentőexpedíció szerzőjétől

2017.05.15. | Ötvenentúl.hu / MTI
Novemberben jelenik meg Andy Weir, a Mentőexpedíció szerzőjének újabb sci-fije, az Artemis, és párhuzamosan már a film is készül belőle - számolt be róla szerdán a Los Angeles Times.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A könyv megfilmesítési jogait a 20th Century Fox és a New Regancy vásárolta meg. Az Artemis főhőse Jazz Bashara, piti csempész, aki a Holdon épült első városban él, és belekeveredik egy tökéletes bűnténybe.

Weir szoftvermérnökként dolgozott, amikor a Mentőexpedíció (The Martian) című sci-fijének részleteit a honlapján kezdte publikálni. Akkora sikert aratott, hogy a Crown Kiadó szerződést kötött vele és a filmesek is felfigyeltek rá. A könyv megjelenése után 2015-ben a film is elkészült Ridley Scott rendezésében, amelyben Matt Damon alakította a Marson ragadt űrhajós szerepét.

Weir elmondta, hogy nagyon izgatott az új könyv megjelenése miatt. "Sokat kellett dolgoznom a tudományos részen, amit szeretek, de ezúttal sokkal összetettebb és karakterfüggőbb lett a cselekmény is" - mesélte egy videóban, amelyet az Artemis kiadója, a Crown posztolt az interneten.

"A Mentőexpedíció egy sima ember a természettel szemben-történet, amelyben a cél a puszta túlélés volt. Az Artemis viszont egy bonyolultabb bűnügyi sztori, rejtélyekkel" - fűzte hozzá a szerző.

Az Artemis filmes feldolgozásának elkészítésében a Mentőexpedíció két producere, Simon Kinberg és Aditya Sood is részt vesz. Az Artemis című regény november 7-én jelenik meg az Egyesült Államokban.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Mentőexpedíció film könyvCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Fájdalom nélkül
Gyógynövénytár
Interjú
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Programok
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés