Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. March 24. Friday, Gábor, Karina   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Különleges szilveszteri menü ínyenceknek

2015.12.30. | Ferenczy Mária
A szilveszter és az egészséges étkezés két egymást kizáró fogalom volt – egészen mostanáig! Készítsd el receptjeinket!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Nem csak alkoholmámorban, zsíros malacsülttel és egyéb nehéz ételekkel ünnepelheted az újévet. A virsli-mustár kombináció sem feltétlenül az ideális menü, ha valami különlegessel szeretnéd meglepni saját magad, családodat vagy vendégeidet. 2016 más lesz, már csak azért is, mert idén frissen, egészségesen és kisimultan fogod köszönteni az új évet!

Összeállítottunk egy olyan szilveszteri menüt, amitől nem fogsz már éjfél előtt elálmosodni, az évet pedig gyomorrontás és lelkiismeret-furdalás nélkül kezdheted. Az újévi szerencséről sem kell lemondanod: menünkben malac és lencse is szerepel.

Boldog új évet!

Sajtos lencsekrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 10 dkg füstölt sajt
  • fél dl olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál mustár
  • fokhagyma, só, babérlevél

Párold meg az olajon az apróra vágott vöröshagymát egy öblös lábosban. Tedd bele az előzőleg kiválogatott, beáztatott lencsét. Adj hozzá fokhagymát és babérlevelet, majd öntsd fel vízzel és főzd puhára. A megfőtt levest bot turmixszal, vagy szitával tört össze. Add hozzá a mustárt és a tejszínt, majd forrald fel újra. Tálalás előtt mindegyik tálba tegyél egy adag reszelt füstölt sajtot, úgy öntsd rá a levest.

Spenóttal, aszalt paradicsommal és sajttal töltött sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1+1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 6 db felkockázott aszalt paradicsom
  • 1 csomag mélyhűtött spenót
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • negyed teáskanál szárított kakukkfű
  • negyed csészényi kecskesajt
  • egyharmad csészényi alacsony zsírtartalmú krémsajt
  • kb 1 kg sertéskaraj
  • másfél bögre alapleves (leveskockából is jó)
  • fél citrom héja
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál dijoni mustár

Melegíts fel 1 evőkanál olíva olajat egy közepes méretű serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd kb. 1 percig. Add hozzá az aszalt paradicsomot, a spenótot, a sót, a borsot és a kakukkfüvet. Pár perc alatt melegíts össze őket. Tedd át a keveréket egy közepes méretű tálba. Keverd hozzá a kecskesajtot és a krémsajtot. Tedd félre a tálat.
Vágj vastagabb, kb. két ujjnyi szeleteket a karajból, és mindegyikbe vágj egy kis helyet a tölteléknek. Sózd és borsozd meg mindegyik darab húst kívülről. A vágás mentén töltsd meg őket egyenként a spenótos-aszalt paradicsomos keverékkel.
Egy tálkában keverd össze a citromhéjat és a mustárt az alaplével és a citromlével.
Egy nagy serpenyőben melegíts fel kb. 1 evőkanál olíva olajat, és pirítsd meg a hússzeletek mindkét oldalát közepes lángon. Süsd közép-magas hőfokon addig, az oldalait váltogatva, míg szép aranyszínű nem lesz. Szedd ki őket egy tálba és tartsd melegen.
A serpenyőbe öntsd bele az alapleveles keveréket, forrald fel és kb. 8 perc főzéssel sűrítsd be a felére. Mikor tálalod a húst, mindegyikre önts egy kanállal a mártásból.

Édes-savanyú rizssaláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell, megfőzve
  • 30 dkg barna rizs
  • Kb 5 nagyobb, vagy 10 kisebb csemege uborka
  • 1 közepes méretű ananász
  • 1 alma

Az öntethez:

  •  3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 pohár tejföl
  • 1-2 evőkanál curry
  • só, bors

Főzd puhára a rizst, tedd félre és hagyd hűlni. A csirkemellet is főzd meg (egy csapásra készíthetsz belőle egy húslevest is), majd egy mély üvegtálba tépkedd apróbb cafatokra. Az uborkát vágd karikákra, az ananászt és az almát pucold meg, majd vágd kockákra. Add hozzá a rizst. Egy kisebb tálkában keverd össze az öntet hozzávalóit, kóstolgasd, hogy a fűszerek éppen jó arányban szerepeljenek benne. Add a salátához, majd keverd össze jól az egészet. Fontos, hogy jó alaposan hűtsd le az egészet, mert az ízek csak így tudnak összehangolódni.

Gesztenyegolyók

Hozzávalók:

  • 1 csomag mélyhűtött gesztenyemassza
  • Meggybefőtt
  • Keserű kakaópor

A gesztenyemasszát hagyd felolvadni, majd csípj belőle diónyi darabot, lapítsd össze, és helyezz a közepébe egy darab meggyet. Formázz belőle szép, kerek gombócot, majd gyúrd simára a tenyereddel. Végül görgesd meg egy kis kakaóporban, és kezdd elölről az egészet, míg el nem fogy a massza. Halmozd szép kínáló tálra.


Bólétippek Szilveszterre - receptekkel
Szilveszterkor különleges dolgokra vágyódunk: jó társaság, finom ételek és érdekes italok szükségesek ahhoz, hogy jól záruljon az év.  tovább Tovább
Zseniális malacsült - nem csak...
Nem feltétlenül kell szilveszterig várnod egy igazi ropogós malacsültre. Vagy legalábbis ideje kóstolgatnod legalább a gondolatot!  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

egészséges szilveszter recept



Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés