Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 28. Wednesday, Irén, Levente   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 
 

Hogyan szerezz örömöt az unokádnak?

2011.05.26. | Ötvenentúl.hu
Nálunk nem telik el úgy nyár, hogy ne látogatnánk meg a gyerekekkel a vidámparkot. Ez idén sem lesz másként!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Néhány nappal ezelőtt azonban mindannyiunkat felkavart a hír: a mostani Vidámpark megszűnik, és új helyre költözik. A Vidámpark költöztetése persze nem új keletű probléma, hiszen a rendszerváltás óta a helyszűke szinte minden városligeti szereplő számára olyan adottság, amelynek kezelése, esetleg megoldása a tulajdonos számára is problémát jelent. (A főváros 100 százalékos tulajdonában lévő, profitorientált, költségvetési támogatással nem rendelkező társaságról van szó.) Az önkormányzati ciklus vége egyelőre messze van, és a Vidámpark jelenlegi vezetésének az a mandátuma, hogy 2014-ig egyfelől a leghatékonyabban és biztonságosan működtesse a parkot, másfelől közreműködjön a tulajdonos iránymutatásai alapján egy olyan új koncepció kidolgozásában, amely a meglévő problémákra szakmai válaszokat ad. Amint további információ áll rendelkezésre, a Vidámpark, a Főváros vezetésével közösen jelenti majd be, de addig is a Vidámpark a jelenlegi helyszínen működik.

Ez a nyár még a miénk!

Az idei szezonban mindennapos nyitva tartással, újításokkal, színes programokkal és kedvezményes akciókkal fogadja az önfeledt szórakozást keresőket Budapest legvidámabb parkja. Hogy milyen érzés sikítva száguldani a hullámvasúton, szerelmesen andalogni a mesecsónakban, elveszni az Elvarázsolt kastély termeiben, vagy éppen a budapesti panorámában gyönyörködni az óriáskerékről? A vezetőség annak érdekében, hogy a diákok saját pénztárcájukhoz mérten élvezhessék az önfeledt szórakozást, Facebook-kampánnyal vezeti be a diákjegyet. Eddig több mint háromezren szavazták meg a kedvezményes jegyek bevezetését. Ezenkívül további kedvezményes lehetőségek közül választhatunk:

  • Iskolások esetében legalább húszfős csoport harminc százalék, harmincfős csoport pedig negyven százalék kedvezményt kap a jegy árából. A legkisebbek pedig tízfős óvodáscsoport esetén csupán 1500 forintért vehetik igénybe a park szolgáltatásait.
  • Egész májusban ún. „happy hours” belépőjeggyel a hétköznap nappali pénztárzárás után a belépő karszalag 40 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg. Ez kb. 2 órás intenzív kedvezményes kikapcsolódásra ad lehetőséget.
  • Júniusban az „áció, káció, akció” kampány keretében június 15. és 30. között hétköznapokon szintén 40 százalékos kedvezményt ad a Vidámpark az alapjegy árakból.  
  • Ismét lesz éjszakai vidámpark is, mely közkedvelt és biztonságos szórakozási lehetőséggé vált 2900 Ft-os jegyárért.

Egy kis vidámság-történelem

A mai Vidámpark története 1950 tavaszára nyúlik vissza, amikor is hatalmas átalakulás kezdődött, és új nevét is ekkor kapta a Budapesti Vidám Park. Ekkor az Angol Park kerítésének lebontásával a Vurstlit is idecsatolták. Az államosítással végleg eltűnt a liliputi falu, a Kék Hordó vendéglő, lebontották a Feszty-körkép épületét. Megszépítették a Vurstlit is, a bódékat kicsinosították, eltüntették a rikító foltokat, aszfaltozták az utat. Az Álomvasút helyére a Robogó került, amelynek barlangjában nem csontvázak ijesztgették a kiskocsik utasait, hanem a régi és az új falut mutatták be a látogatóknak. A végállomás előtt pedig Moszkva és Budapest képei voltak láthatók.
1953-ban fejeződik be a volt Vurstli és az Angol Park egyesítése, az egészet körülkerítették, a moszkvai gyerekparadicsomhoz, a Gorkij Parkhoz hasonlóvá igyekeztek alakítani. 1956-ban már 65 szórakoztató játék üzemelt. Szépen alakult a látogatók száma, 1956-ban több mint 2 millió ember kereste fel a Vidám Parkot. Utána új játékok híján fokozatosan csökkent a Vidám Park látogatottsága.
A válság 1967-ben tetőzött, amikor is egy felmérés szerint 100 millió forintba került volna a teljes felújítás, modernizálás. A felettes szervek döntöttek: önállósították a Vidám Parkot, ami annyit jelentett, hogy a továbbiakban a bevételekből kellett eltartania magát. Az 1970-es években a nagy nyereséget hozó, modern elektromos játékok tartották el a veszteséges régieket. A park legnépszerűbb helye akkoriban télen-nyáron a villanyautó és a játékház volt. Az utóbbi három termében összesen 144 játékautomata üzemelt.
1984-től a látogatók már minden létesítményt egész nap használhattak, a park elkészült a játékok rendbehozatalával, az új játékok üzembeállításával. Folyt a Hullámvasút szerkezetének felújítása, elkészült a Viharvasút sci-fi változata, új pályát kapott a Kanyargó és elkészültek a tervek az Elvarázsolt Kastély újjáépítéséről. 1994. január elsején egyszemélyes részvénytársasággá alakult a Vidám Park. Új, vonzó berendezések kerültek bele, mint az Óriáscsúszda vagy a Break Dance.
1999 az Ikarusz működésének kezdete, amelynek sokemeletnyi emelkedése, a kabinok forgása semmivel össze nem hasonlítható élmény. 2000 tavaszán a nagy dobás a Looping Star beszerzése volt. Húsz kamion szállította ezt a berendezést a Vidám Parkba. A fémvázas, átforduló hullámvasút időnként 75 kilométeres sebességgel száguld, és 24,5 méteres a legnagyobb hurok a pályáján, melyben egy pillanatig fejjel lefelé utaznak a látogatók. 2004-ben adták át a Gólkirály és a Fényvadász játékot. A Fényvadász dodzsem európai viszonylatban a legnagyobb pályán működő játék, amellyel sötétített arénában lehet száguldozni a pontot érő zöld fénykörökre vadászva. Eközben számítógépes kijelzőn követhető nyomon a csapatok teljesítménye éppúgy, mint a játékosok egyéni pontjai.
A Budapesti Vidámpark 2005-ben rangos nemzetközi szakmai elismerésben, a Golden Pony díjban részesült, amellyel a park fő célkitűzését, a hagyományőrzés és megújulás, modernizálás ötvözését is elismerték.

Új játékok a Vidámparkban

Idén két kisebb és egy nagyobb játék színesíti a Vidámpark kínálatát. A kisgyermekek számára megvásárolt elektromos dodzsem június elején, a szürreális mesevilágot idéző UV-panoptikum pedig június közepén várható. Hogy milyen lesz a nagyobb játék? Ez még igazi titok!
Felelősségteljes szórakoztatás
A nevetés a legjobb orvosság – és mint a nevetés parkja, a Vidámpark is szeretne tenni a boldogabb felnőtté válásért. Ezért ebben az évben a Vidámság Parkja számos olyan együttműködést kezdeményez, amely a hátrányos helyzetű emberek életét hivatott jobbá tenni. A park vezetősége a tulajdonossal egyeztetve olyan stratégián dolgozik, amelynek értelmében a társadalmilag hátrányos helyzetű embereket felkaroló szervezetek belépési lehetőségre pályázhatnak.
Egyéb kedvezményekről a Vidámpark honlapján tájékozódhatunk.

A Vidámpark a miénk. Kalandra fel!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

nagyiklub program