Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 16. Wednesday, Ábrahám   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 
 

Tények és tévhitek a miómáról

2016.03.29. | Szentgyörgyi Péter
Melyek azok a jellemző félinformációk vagy tévhitek, amelyekkel leggyakrabban találkozhatunk a mióma kapcsán?
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Sokan azt gondolják, hogy amikor a szervezetükben rendellenesség lép fel, jelen esetben egy csomót találnak, akkor a szűrővizsgálatok már nem segíthetnek. Ez a legnagyobb tévhit.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a rendszeres szűrővizsgálaton való megjelenéssel a minimumelvárást biztosítjuk testünk egészségéért. Nemcsak a daganatok kialakulása előtti jelek ismerhetők fel ezen vizsgálatokkal, hanem a sejtburjánzások is folyamatos ellenőrzés alatt tarthatók. A szakvizsgálatok mellett, amennyiben a mióma növekedése stagnál, ugyanúgy rendszeres szűrővizsgálatokra van szükség, mint a betegség feltárása előtt.

A mindent gyógyító őssejtterápia

Bár az őssejtkutatás napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő egészségügyi ágazata, alkalmazási lehetőségei ma még a betegségek elenyésző területére korlátozódnak. Magyarországon jelenleg csak a hematológiai betegségek kezelésében alkalmazzák az őssejtbeültetést. A miómás megbetegedésekben ezt a fajta terápiát egyelőre nem alkalmazzák. Az őssejt-technológia a jövő generációjának jelenthet nagyobb reményt.

D-vitamin-kúra, már megint egy csodavitamin

Valójában a D-vitamin nem valódi vitamin, hanem egy prohormon, amelyet a szervezetünk elegendő napfény mellett elő tud állítani. A D-vitamin rendkívül fontos a sejtek egészséges működéséhez: különböző olajokkal, a nap sugaraiból feltöltekezve egyensúlyban tarthatjuk a szükségletet.

Rákos vagyok

A mai világban kifejezetten szerencsésnek mondhatja magát az az ember, aki élete folyamán nem küzd, nem küzdött meg semmilyen daganatos megbetegedéssel. A mióma a méhizomszövet jóindulatú sejtburjánzása, daganata. A megbetegedések igen csekély százaléka válhat rosszindulatúvá.

Miómás megbetegedés – csökkenő szexuális aktivitás

Ez így, ebben a formában félinformáció. A mióma nem feltétlenül, de valóban előidézheti a szexuális aktivitás csökkenését, a mióma elhelyezkedésétől, nagyságától függően. Nagyon fontos, hogy mindezekről tabuk nélkül tudjunk beszélni kezelőorvosunkkal.


Aggasztó jelek a méhizomzaton
A mióma eltérő méretű lehet, és a méh különböző részein helyezkedhet el. Ezek a tulajdonságok a legfontosabbak a kezelés szempontjából.  tovább Tovább
Miért veszélyes a női hormonzavar?
A hormonháztartás felborulása számos egészségügyi kockázatot rejt, többek között miómát okozhat.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

mióma vitamin daganat tippek


hirdetes